Beste accuboormachine

Beste accuboormachine

Inhoudsopgave

Ben jij op zoek naar de beste accuboormachine van 2023? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het vinden van een goede accuboormachine kan lastig zijn. Er zijn veel verschillende soorten, maten en merken verkrijgbaar. Daarnaast heb je voor iedere klus weer andere gereedschappen nodig. Om je te helpen met die beslissing, hebben wij verschillende soorten accuboormachines getest. Deze bespreken wij uitvoerig in dit artikel. Lees de reviews rustig door en beslis welke accuboormachine het beste past bij jouw behoefte!

Wat is de beste accuboormachine van 2023?

Na een uitvoerig onderzoek hebben we de beste accuboormachine van 2023 gevonden. Daarbij hebben we nog 4 zeer geschikte modellen in ons artikel opgenomen. Bekijk hieronder onze reviews over de beste accuboormachines van 2023.

Makita HP457DWE accuboormachine

De Makita HP457DWE is een van de meest bekende accuboormachines. Door zijn grote vermogen, de makkelijke grip en de hoge betrouwbaarheid is hij de beste accuboormachine van dit moment. De machine ligt fijn in de hand en heeft een prima vermogen. Hierdoor bestempelen wij de Makita accuboormachine als beste in deze test!

Vermogen: 18V
Batterijcapaciteit: 1500 mAh
 

DeWalt DCD796D2 18V Li-Ion set

De DeWalt DCD796D2 accuboormachine is een van de betere op dit moment. De machine heeft een sterke accu en een hoog vermogen. De volledig metalen transmissie werkt met 2 snelheden. Hierdoor krijg je een langere levensduur van de machine. Hij kan ingezet worden als schroefmachine of als boormachine. Het lichtgewichte ontwerp maakt de accuboormachine perfect voor veel verschillende soorten klussen.

Vermogen: 18V
Batterijcapaciteit: 2000 mAh

Bosch PSB 1800 LI-2 Accuboormachine

De Bosch PSB 1800 Accuboormachine is een perfecte machine als je op zoek bent naar een echte allrounder. De accuboormachine is licht in gebruik en ligt fijn in de hand. Gebruik hem eenvoudig en snel voor het schroeven in hout of te boren in hout of staal. De Bosch PSB 1800 is perfect om in de garage te leggen voor de gevallen dat er thuis geklust moet worden. De accuboormachine is multi inzetbaar en is daardoor perfect voor de doe-het-zelver. De machine wordt geleverd met 241 accessoires, zodat je direct voorbereid bent voor iedere klus!

Vermogen: 18V
Batterijcapaciteit: 1500 mAh

Black-Decker BDCDC18BAFC

De Black-Decker BDCDC19BAFC is een zeer betrouwbare accuboormachine. Met zijn hoge bewegingsvrijheid is hij erg handig voor veel verschillende klussen. Daarbij heb je met de machine een blijvende controle over de klus. Hij ligt fijn in de hand en bied ergonomisch comfort. Ben je op zoek naar een betrouwbare machine voor het schroeven en boren in hout? Dan is de Black-Decker BDCDC18BAFC zeker een goede keuze!

Vermogen: 18v
Batterijcapaciteit 1500 mAh

Powerplus POWESET1

Ben je op zoek naar een goedkope accuboormachine? Dan is de Powerplus POWESET1 de perfecte match. De machine is welliswaar goedkoper dan zijn voorgangers, maar hij is zeker niet veel slechter! De allround machine zorgt ervoor dat je altijd gemakkelijk kunt schroeven of boren. Ga direct rondom het huis aan de slag met de nieuwste klussen met de Powerplus. Voor dit geld hoef je het niet te laten!

Vermogen: 18v
Batterijcapaciteit: 1300 mAh

Wat is een accuboormachine?

Een accuboormachine is een zeer handig apparaat voor de doe-het-zelver. Het is een gereedschap dat vrijwel ieder huishouden wel in huis heeft. De accuboormachine is een klein apparaat dat een ronddraaiende kop heeft om te schroeven of (licht) te boren. Door het gebruik van een accu is hij overal zeer gemakkelijk te gebruiken. De machine is een veelgebruikt gereedschap voor doe-het-zelvers omdat het veelzijdig inzetbaar is. De meeste boormachines worden geleverd met veel verschillende bitjes, waardoor je de machine voor vrijwel iedere klus in kunt zetten. De beste accuboormachine heeft een hoog vermogen, grote accu en een laag gewicht. De machine moet namelijk goed in de hand blijven liggen om fijn te kunnen gebruiken. De materialen die met de machine worden geschroefd of geboord zijn voornamelijk hout en (dun) staal.

Verschillende soorten accuboormachines

Accuboormachines komen in veel verschillende soorten en maten voor. We hebben al enkele verschillen besproken in de machines, maar hieronder volgt nog een uitgebreide analyse.

 

Gewicht
Een van de eerste verschillen in de machine is het gewicht. Er zijn veel verschillende soorten accuboormachines die ieder een eigen gewicht hebben. Doorgaans geld het dat een zware machine ook zwaarder werk kan verrichten. Daarbij is het wel zo dat hoe zwaarder de machine is, hoe moeilijker hij te bedienen is.

 

Vermogen
Een ander belangrijk verschil in de machines is het vermogen. Het vermogen zorgt ervoor dat de machine makkelijker in verschillende bouwmaterialen kan schroeven of boren. Een hoog vermogen zorgt voor een sterkere machine. Een laag vermogen is doorgaans goedkoper en makkelijker te gebruiken.

 

Accu
Tot slot zitten er ook nog grote verschillen in de accu van de verschillende machines. De sterkte van de accu is belangrijk voor meerdere aspecten. Allereerst zorgt een sterke accu voor het vermogen. Hoe hoger het vermogen van de boormachine is, hoe sterker de accu moet zijn. Daarnaast is de accu belangrijk om de accuboormachine lang te kunnen gebruiken. Als je werkt met een grote accu, kun je langer werken met het apparaat zonder deze op te laden.

Waar let je op bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van een accuboormachine zijn er meerdere aspecten belangrijk. Allereerst is het van belang om te kijken naar waar je hem precies voor nodig gaat hebben. Als het een zware klus betreft, is een hoog vermogen erg belangrijk. Als je hem enkel gebruik om schroeven in hout te doen, hoeft het vermogen veel minder te zijn.

 

Daarnaast is het van belang dat de accu lang mee gaat. Je wilt natuurlijk voorkomen dat je al snel met een lege accu komt te zitten. Hoe lang de accu mee gaat heeft ook te maken met het vermogen dat de machine moet leveren. Hier dien je dus zeker op te letten met het klussen. 

 

Vervolgens is het slim om te kijken naar het gewicht van de accuboormachine. Een lichte machine is doorgaans makkelijker in gebruik, terwijl een zware machine juist weer beter is voor zware klussen. Als je op zoek bent naar een allround accuboormachine is het slim om voor een lichter model te kiezen. Deze ligt makkelijker in de hand en geeft je de mogelijkheid om de meeste klussen snel uit te voeren.

Wat kost een accuboormachine?

Er zijn veel verschillende soorten en maten accuboormachines. Om deze reden zijn de prijzen ook erg verschillend. Je kunt al voor iets van 50 euro een nieuwe accuboormachine aanschaffen, maar je kan er ook honderden euro’s aan uitgegeven. In onze top 10 beste accuboormachines ligt de prijs tussen de 100 en 250 euro. Dit is naar onze mening een prima prijs voor een sterk stuk gereedschap. De beste accuboormachine heeft een hoog vermogen en kan enige tijd op de accu meegaan. Met dit in acht te nemen, zijn er verschillende betrouwbare merken die een goed apparaat aanbieden. Deze zijn weliswaar niet de goedkoopste, maar wel zeker een van de beste! 

Accuboormachine vergelijken

Wat zijn de beste merken accuboormachines

Er zijn verschillende merken beschikbaar van de accuboormachine. De bekendste merken voor dit apparaat zijn DeWalt, Makita en Bosch. In onze top 5 beste accuboormachines zie je echter nog twee merken staan: Powerplus en Black-Decker. Deze merken zijn momenteel erg populair op verschillende websites en krijgen hoge beoordelingen. Daarnaast zijn er nog veel meer andere merken die een accuboormachine aanbieden. Deze zijn echter niet goed genoeg om in onze top 5 beste accuboormachines opgenomen te worden. Op het moment dat er nieuwe merken bij komen, worden deze ook door ons getest. Mochten deze beter zijn dan de huidige top 5, voegen wij deze machines direct toe. Het is dus niet zo dat we enkel bij de vertrouwde merken blijven!

Wat is het verschil tussen een accuboormachine en accu schroefboormachine?

Als we praten over een accuboormachine, praten we over een veelzijdig apparaat. Maar wat is nu het verschil tussen een accuboormachine en een accu schroefmachine? Het klinkt wellicht verwarrend, maar in feite wordt er hetzelfde apparaat bedoelt. In de bouw wordt de machine namelijk ingezet als schroefmachine en als boormachine. Door het vervangen van de bitjes aan de kop van het apparaat, maak je er zelf een schroefmachine of boormachine van. In de meeste gevallen wordt de machine het meeste gebruikt om te schroeven. Dit komt omdat het vermogen van een boormachine doorgaans hoger moet liggen. Als er geboord moet worden in hout is de accuboormachine echter een perfect apparaat. Het is dan makkelijk te controleren en je boort er zeer goed mee.

Best geteste machine

Wat is het vermogen van een boormachine met accu?

Het vermogen van de accuboormachine verschilt per model en merk. In de top 5 accuboormachines hierboven zien we dezelfde vermogens met een andere accusterkte. Het vermogen is bij de boormachine doorgaans 12V, terwijl de accusterkte kan verschillen tussen de 1300 en 2000 mAh. De sterkte van de accu kan er ook voor zorgen dat het apparaat sterker of juist minder sterk wordt. Daarnaast geeft een grote accu ook de mogelijkheid om langer met de accuboormachine te werken zonder dat deze opgeladen hoeft te worden.

Kun je een boormachine met accu huren?

Het huren van gereedschappen is een zeer goede mogelijkheid. Het geeft je namelijk de mogelijkheid om producten uit te testen of te gebruiken als je ze niet vaak nodig hebt. Bij sommige gereedschappen is het echter zo dat huren veel te duur is. Bij een accuboormachine is dit het geval. Door de relatief lage prijs van de machine en de hoge inzetbaarheid, is het niet slim om het apparaat te huren. Het aanschaffen van de beste accuboormachine van 2023 zorgt er direct voor dat je veel verschillende klussen aan kunt. Daarnaast heb je ook altijd de mogelijkheid om de machine te lenen bij vrienden en familie. De accuboormachine is in vrijwel ieder huishouden wel te vinden.

Beste accuboormachine van 2023

Hoelang gaat de accu van de boormachine mee?

De gebruiksduur van een accu van een accuboormachine voordat opladen noodzakelijk is, varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, het model en het soort werk dat wordt verricht. Over het algemeen kunnen accu’s van accuboormachines enkele uren meegaan bij gemiddeld gebruik. Bij intensief gebruik kan de accu sneller leeglopen, waardoor deze mogelijk na 30 minuten tot enkele uren opgeladen moet worden. Het is belangrijk om te onthouden dat oudere accu’s mogelijk minder lang meegaan dan nieuwe accu’s. De beste accuboormachine van 2023 gaat natuurlijk erg lang mee!

De beste accuboormachine uit de test

In bovenstaand artikel hebben wij de beste accuboormachine besproken. De beste accuboormachine uit onze test is de Makita accuboormachine. Naast deze hebben we nog meerdere boormachines met accu besproken, zoals bijvoorbeeld de DeWalt boormachine en de goedkope Powerplus boormachine. Hieruit kun je een weloverwogen keuze maken!

 

Wil je meer koopgidsen zoals deze lezen? Bekijk meer reviews over gereedschappen zoals de beste bladblazer, de beste schuurmachine of de beste slijptol!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen