Beste boormachine

Beste Boormachine

Inhoudsopgave

Het kiezen van de beste boormachine is een lastige klus. Er zijn veel verschillende machines die ieder hun eigen voordelen hebben. Om je een handje te helpen, hebben wij de top 5 beste boormachines op een rijtje gezet. Op deze manier hoef je alleen maar uit de 5 beste boormachines een keuze te maken!

Wat is de beste boormachine van 2023?

Na een uiteenlopend onderzoek hebben wij zorgvuldig de top 5 beste boormachines kunnen selecteren. Deze hebben wij in onderstaand artikel benoemd en een kleine review bij geschreven. Ook hebben wij direct een link naar de goedkoopste verkoper erbij gezet, zodat je direct de beste boormachine voor jouw klus aan kunt schaffen! 

Powerplus POWX00501 Boormachine

De beste boormachine van 2023 is de Powerplus POWX00501. De machine werkt op een handige accu, waardoor je hem eenvoudig overal in kunt zetten. Hij is te gebruiken voor hout, staal, metselwerk en kunststoffen. Met de boormachine geniet je van een grote bewegingsvrijheid. Hij is erg gemakkelijk te bedienen en heeft een sterke 20V accu. Bovendien kies je uit 19 verschillende koppelstanden.

Bosch EasyImpact 600

De Bosch EasyImpact 600 maakt iedere boor klus kinderlijk eenvoudig. Met het stevige design zet je erg gemakkelijk veel druk. Hierdoor ben je in staat eenvoudig in verschillende materialen te boren. Met de handige snelspanboorhouder  verwissel je eenvoudig de draai van de booras.

 

Naast het ergonomische ontwerp van de boormachine, weegt hij ook slechts 1,7 kg. Hierdoor is hij erg gemakkelijk te bedienen. Tot slot garandeert de motor van 600W voor optimale resultaten! Deze top machine verdient de tweede plek in onze top 5 beste boormachines zeker!

Bosch Klopboormachine GSB 16 RE

Ben je op zoek naar een krachtige boormachine? Dan is de Bosch Klopboormachine GSB 16 RE een zeer goede keuze. De klopboormachine heeft een groot vermogen van 750W. Hierdoor is hij perfect om gaten in materialen te maken zoals beton, metaal, kunststof, hout, steen en nog veel meer.  Het ergonomische design maakt de machine perfect voor grote klussen. Hij wordt daarnaast ook nog eens geleverd inclusief borenset en handige koffer. Zeker een goede aankoop dus!

Makita DHP484RTJ Boormachine

Ben je op zoek naar een krachtige boormachine met een accu? Kies dan voor de Makita DHP484RTJ. Deze machine is voorzien van een krachtige 18V batterij. Dit maakt hem perfect voor klussen in en rondom het huis. Daarbij hoef je hem dus niet aan een stekker te leggen. Ook is de machine erg compact en ligt hij fijn in de hand. Hij is op veel verschillende mogelijkheden in te stellen. De Makita boormachine zal je zeker niet teleurstellen!

Black+Decker BEH850K Klopboormachine

De Black+Decker BEH850K is de laatste boormachine uit onze top 5 beste boormachines. Deze machine heeft een zeer krachtige 850W motor. Dit maakt hem goed voor de zware boorklussen. Daarbij is de machine erg compact en makkelijk te gebruiken. Dit komt onder andere door de variabele snelheid en de rustige opstart. Hierdoor schiet je niet snel uit! Bij het kopen van de boormachine worden ook een kitbox en koffer geleverd!

Wat is een boormachine?

Een boormachine is een apparaat om gaten te maken in materialen zoals hout, kunststof, steen, beton, metselwerk, etc. De machine wordt aangedreven door een elektromotor die de beitel aan de voorkant snel laat ronddraaien. Door de groeven in de beitel wordt het materiaal afgevoerd en ontstaat er een gat. Een boormachine wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan het vasthangen van een schilderij of het ophangen van je tv. Boormachines komen in verschillende vormen voor. Zo kun je de keuze maken voor een accuboormachine, een klopboormachine of een boorhamer. Alle drie de machines zijn in staat om de klus te klaren, maar het gebruik en de specificaties kunnen verschillen. Een boorhamer is bijvoorbeeld voor hele zware klussen, terwijl een accuboormachine voor het lichte boorwerk is. Een klopboormachine doet het werk wat daar tussenin valt!

Hoe gebruik je een boormachine?

Het gebruik van een boormachine is redelijk eenvoudig. Het is allereerst belangrijk dat je een goede machine hebt voor je klus. Let bijvoorbeeld op het materiaal waar je in wilt gaan boren. Daarnaast is het belangrijk om een goede beitel te gebruiken. Deze zorgt namelijk voor het gat dat je gaat boren. Een te grote beitel maakt dan ook een te groot gat. Als je de beitel hebt gekozen, ga je aan de slag met het boren. Zorg ervoor dat je de machine rustig in de muur duwt. Zet niet te veel kracht, maar laat de machine zijn werk doen. Als je eenmaal een beginnetje ziet komen, kun je meer kracht zetten.

Welk vermogen heeft de boormachine nodig?

Het vermogen verschilt per boormachine. Over het algemeen zit het vermogen rond de 600W. Het komt echter ook voor dat het vermogen lager is. Dit heeft voornamelijk te maken met de materialen die geboord moeten worden. Als je een boormachine zoekt voor hout, kun je gaan voor een kleinere boormachine met een lager vermogen. Als je echter een machine zoekt voor steen of metaal, is het belangrijk dat je een hoger vermogen gebruikt.

Beste Boormachine van 2023

Welke boormachine voor welke materialen?

Er zijn verschillende boormachines voor verschillende materialen. Hetgeen dat je moet bekijken is het vermogen. Hoe hoger het vermogen is, hoe beter de boormachine door verschillende materialen heen kan komen. Daarnaast is het ook belangrijk om sterke beitels te gebruiken. Ieder materiaal heeft namelijk een andere samenstelling. Hierdoor is het ook belangrijk om andere beitels te gebruiken. Dit zorgt natuurlijk ook direct voor andere gaten. Wil je grote gaten in beton maken? Dan moet je ook een grote en sterke beitel gebruiken in de machine. Bij het aanschaffen van de machine wordt altijd aangegeven voor welke materialen deze te gebruiken is.

De beste boormachine van 2023 uit de test

In dit artikel heb je een uitvoerig onderzoek gelezen over de beste boormachines van 2023. Uit ons onderzoek is voortgekomen dat de Powerplus POWX00501 Boormachine de beste van 2023 is. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de machine makkelijk in gebruik is en een relatief hoog vermogen heeft. Wil je graag meer reviews lezen over verschillende gereedschappen? Kijk dan eens naar ons artikel over de beste schroefmachine, de beste reciprozaag of de beste cirkelzaag.

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen
Beste luchtzuiveraar
Beste luchtzuiveraar

Ben je op zoek naar een luchtzuiveringssyteem voor thuis? Bekijk dan eens de beste luchtzuiveraars van 2023! Een luchtzuiveraar zorgt ervoor dat alle gevaarlijke stoffen

Lees verder »