Beste slijptol

Beste slijptol 2023

Inhoudsopgave

Op zoek naar een slijptol? Wij hebben slijptollen getest. We hebben de beste voor je op een rijtje gezet, zodat jij geen onderzoek meer hoeft te doen.  De beste slijptol van 2023 vind je hier bij bouwvergelijken.nl net als andere gereedschappen!

Wat is de beste slijptol van 2023?

Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste slijptol van 2023. De top 5 beste slijptollen van dit moment hebben we voor je op een rijtje gezet. Hopelijk helpen we je hiermee om een keuze te maken tijdens het kopen van een haakse slijper!

Bosch Professional GWS 7-125 Haakse Slijper

Klein maar fijn is de Bosch Professional GWS 7-125 haakse slijpmachine. Deze slijptol heeft een snoer en het kleinste handgreepformaat in de 720W klasse. 176 mm is het handvat, dat biedt de beste ergonomie voor klussen zonder snel vermoeid te raken. De kleine tandwielkop zorgt voor goede bewerkingssnelheid, zelfs op krappe plekken. Het is de beste verhouding tussen vermogen en grip door de compacte 720W motor. Het is bedoeld voor het doorslijpen van metaal, tegels en baksteen. Ook zit er een stofkap op. Ideaal voor jou als er geklust moet worden!

Makita 9558NBRZ Haakse Slijper

Makita 9558NBRZ Haakse Slijper 230V is een kleinere, behendige slijptol met een 124mm schijf. Stofbestendig, wat voor een slijpmachine echt een must is! Prettig om mee te werken en het heeft een laag geluidsniveau. Het tandwiel is 360 graden te draaien in 4 stappen. Maximale levensduur door extra gecoate anker- en veldwikkelingen tegen binnendringend gruis. De schakelaar is stofdicht, hierdoor heeft het ook een maximale levensduur. Compact, handig en sterk. Perfect voor een klus die jij moet klaren!

Dewalt 1000w 125mm Haakse Slijper

De DeWalt DWE4207 slijptol is een fijn apparaat voor slijper en schuren. Het is zeer gebruiksvriendelijk, dat komt door het fijne ontwerp wat lekker in de hand ligt. De slijptop wordt geleverd met een anti-vibratie handgreep, hierdoor trilt de haakse slijper niet irritant in je hand. Je houdt de volledige controle zonder een vermoeide hand te krijgen. De hele dag klussen hoeft geen probleem te zijn met deze slijptol. Met de anti-blokkeer flenzen kunnen de lens en de gebruikte schijven niet vastlopen. Ideaal als je een betrouwbare slijptol zoekt voor grote en kleine klussen.

EINHELL TC-AG 125 Haakse Slijper

Als je op zoek bent naar een handige, lichte maar sterke machine voor slijpwerken, dan is de Einhell TC-AG 125 slijptol echt iets voor jou! Slijpen, snijden, en voorbewerken van materialen zijn de klussen waarvoor deze haakse slijper gemaakt is. Binnenhuis en in de tuin of in een loods geschikt. Met de praktische as vergrendeling is het werken met de slijptol erg veilig. De schijven op deze haakse slijper kunnen makkelijk vervangen worden door het gebruiksvriendelijk systeem!

FERM AGM1061S Haakse slijper

Afbramen, doorslijpen en slijpen van metaal en steensoorten zijn geen enkel probleem voor de FERM AGM1061S. Deze slijptol heeft een rubberen kabel van maar liefst 3 meter lang, waardoor je veel beweegruimte krijgt. Perfecte controle door de 3 opties manteerbare zijhandgreep. Voor extra veiligheid is de machine voorzien van een veiligheidsschakelaar. Het is ergonomisch ontworpen, zodat je hand of arm niet vermoeid hoeft te raken tijdens het klussen met deze veilige, snelle en betrouwbare slijptol!

Wat is een slijptol?

Slijptol, vaak ook een haakse slijper genoemd, is een machine wat gemaakt is voor het slijpen, afbramen of doorslijpen van verschillende materialen. Voor metaal zoals; aluminium of staal worden bewerkt met haakse slijpers. Ook worden andere materialen als hout, kunststof en verschillende steen soorten vaak geslepen met haakse slijpers.

Slijpen is niet het enige wat een slijptol kan. Het ontroesten van materialen die onder het roest zitten is ook een werk wat een slijptol aan kan. Mocht je ooit een stalen buis willen ontroesten, vrees dan niet om een slijptol te gebruiken. Roest wordt gemakkelijk weggeslepen.

 

Een slijptol kan aangedreven worden door benzine, een accu of gewoon met een snoer die in het stopcontact gaat. Het laatste komt het vaakst voor. Een accu op een slijptol kan fijn zijn als je de slijptol op verschillende plekken wil gebruiken tijdens het werken. Meestal is het zo dat er een vaste plek wordt gekozen om hout door te zagen, metaal te bewerken of andere werken waar een haakse slijper voor bedoeld is. Hierdoor is een accu niet nodig heb je meer dan genoeg aan een snoer. Het is geen must om een slijptol te hebben die wordt aangedreven door een accu. Als dit voor jou wel het geval is, is het belangrijk om hier op de letten.

Wat is het verschil tussen een slijptol en een haakse slijper?

Slijptol, haakse slijper of flex zijn allemaal synoniemen van elkaar. Hiermee wordt bedoeld dat alle drie de benamingen hetzelfde betekenen. In het jargon op de bouw is er niet één woord wat het vaakst voor komt. Wel wordt professioneel gezien in winkels etc. haakse slijper het vaakst en flex het minst vaakst gebruikt. Mocht verwarring over de begrippen toch ontstaan, vrees dan niet om andere begrippen te gebruiken. In het vakgebied kent iedereen alle 3 de begrippen: slijptol, flex en haakse slijper wel.

De benaming haakse slijper komt door de positie van de slijpschijf. Die staat namelijk haaks op ten opzichte van het motorgedeelte. Slijptol komt door het slijpen en het rondraaien, of terwijl tollen. De benaming flex is een wat minder bekend fenomeen. Het komt van het Duitse gereedschapsmerk Flex die enorm veel slijptollen verkocht in Duitsland.

Welke slijpschijf voor welke klus?

Wat een cirkel zaag met hout doet, doet een slijptol met steen, metaal, kunststof en ook hout. Ook kan een haakse slijper, slijper, afbramen, roest verwijderen en borstelen van al deze materialen. Het komt goed van pas bij ruwe klussen. Hoe kies je een slijptol die het beste bij jou en de klus past?

Een slijptol zelf is vaak geschikt voor alle werken. Het ligt aan de schijf wat het beste is voor een werk. Hieronder vind je een kort lijstje met verschillende soorten schijven met werken voor ze geschikt voor zijn.

 

Afbraamschijven: bramen wegwerken op metalen materialen.

Diamantschijven: universeel voor tegels en harde of zachte steensoorten.

Doorslijpschijven: metalen balken, buizen en platen door te slijpen.

Komstaalborstel: voor het reinigen van metaal, denk aan roest.

Lamellenschijven: voor het polijsten.

Schijfborsel: voor het weghalen van verf en lakken op metaal.

Kun je hout zagen met haakse slijper?

Houd je ten alle tijden aan de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant, dan weet je zeker dat je goed zit. Hout zagen met een slijptol is mogelijk, maar een zaagmachine zit ongeveer rond de 2000 toeren. Een Haakse slijper zit al vlug op de 10.000 toeren wat aanzienlijk hoger is. Hierdoor is het zagen van hout riskant. Het is belangrijk om gereedschap en vooral machines te gebruiken voor het gemaakt is. Wil je hout zagen? Gebruik dan een afkortzaag, decoupeerzaag, reciprozaag of een zaagtafel, dan weet je zeker dat het veilig is. Kortom, gebruik een slijptol waarvoor die gemaakt is, lees de gebruiksaanwijzing en de veiligheidsvoorschriften en zaag niet zomaar hout met een slijptol.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slijptol?

Een slijptol komt enorm vaak voor in de werkplaats. Wil je een goede, betrouwbare en goed passende haakse slijper voor jouw werken? Dan is het slim om te weten waarvoor je de slijptol precies nodig hebt. Grote of kleine werken? Wil je alleen aluminium slijpen of ook bramen verwijderen en wegwerken? Wil je een slijptol met een accu of hoeft dat niet per se? Er zijn verschillende factoren waar je op moet letten en verschillende werkzaamheden die een andere slijptol vragen. Hier onder lees je over de belangrijkste factoren waar je op moet letten bij het kopen van een slijptol.

 

De aandrijving. Naast haakse slijpers met een snoer heb je ook slijptollen die worden aangedreven door accu’s. Deze accu’s dienen opgeladen te worden, ter wijl een haakse slijper met snoer altijd gebruikt kan worden. Een slijptol met een accu kun je overal en altijd gebruiken en een slijptol met snoer zit vast in het stopcontact.

 

Vermogen. Hoe hoger het vermogen hoe groter het werk mag zijn. Voor het gebruik met afbramers en lamellenschijven is een vermogen van 800 tot 1200 Watt voldoende. Voor zwaarder werk is een vermogen van 1400 Watt tot 1700 Watt aan te bevelen. 

 

Diameter van de slijper. De meest voorkomende slijpers zijn geschikt voor schijven met een diameter van 125 mm.  Hoe groter de schijf en de diameter, hoe groter de werkzaamheden kunnen zijn.

metaal slijptol

De beste slijptol uit de test

Uit onze test is gebleken dat de beste slijptol/haakse slijper/flex van dit moment de Bosch Professional GWS 7-125 is. Gebruiksvriendelijk, klein, sterk en vooral betrouwbaar maakt het de winnaar. Je kunt hiermee op moeilijk bereikbare plekken slijpen en het heeft de aller beste verhouding tussen vermogen en grip!

Ben je op zoek naar meer gereedschap? Bekijk dan de artikelen over de beste schroefmachine, de beste schuurmachine of de beste boormachine!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »