Beste thermostaat

beste thermostaat

Inhoudsopgave

Het kiezen van de juiste thermostaat is een belangrijke beslissing om het comfort van je huis te verbeteren en tegelijkertijd energie en kosten te besparen. Met zoveel verschillende soorten en merken op de markt kan het een uitdaging zijn om de beste thermostaat voor jouw behoeften te vinden. Gelukkig hebben wij van bouwvergelijken.nl onderzoek gedaan naar de beste thermostaat van 2023. We hebben een lijstje met 5 thermostaten gemaakt, zodat jij kan kiezen welke het beste bij je past!

Wat is de beste thermostaat van 2023?

De beste thermostaat van 2023 is volgens ons de Google Nest Thermostaat. We hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar slimme thermostaten en er zijn er 5 die volgens ons de beste zijn.  We hopen je hiermee te helpen met het kiezen van de juiste thermostaat!

Google Nest Thermostaat

De Google Nest Thermostaat is een slimme thermostaat die is ontworpen om jouw comfortniveau in huis te verbeteren en tegelijkertijd energie te besparen. Dankzij de zelflerende functie past de thermostat zich aan jouw dagelijkse routine aan en stelt automatisch een energiebesparende temperatuur in wanneer je niet thuis bent. De Nest thermostaat is eenvoudig te bedienen via de Nest-app op je mobiele apparaat en is compatibel met Google Home en Amazon Alexa, zodat je het kunt bedienen met je stem. Het voedingstype is netstroom en er wordt aangeraden om een monteur de thermometer te laten installeren.

Honeywell Lyric T6 Thermostaat

Lyric T6 thermostaat van Honeywell is een slimme thermostaat. Het is bedraad voor wandmontage en help je enorm met het besparen van energie! De thermostat weet wanneer het wel en niet verwarmd moet worden. De lyric T6 leert zelf hoelang het duurt om de gewenste temperatuur te bereiken. Hierdoor heb je altijd de juiste temperatuur op de ingestelde tijd. Via het stijlvolle touchscreen of de Lyric app bedien je de thermostaat gemakkelijk en overal.

tado° Slimme Thermostaat V3+

Als je kiest voor de draadloze slimme Tado thermostaat V3 krijg je er een starterskit bij. Het is een draadloze thermostaat en maakt verbinding met de ketel.  Bespaar energie met de slimme functies! Volg de online-installatie assistent met stap-voor-stap uitleg over deze thermostat. Je kunt ook een professionele installateur inhuren, zodat je zeker weet dat het goed geïnstalleerd wordt. De thermostaat kan aangestuurd worden met je stem!

Netatmo Slimme Thermostaat

Netatmo thermostaat brengt slimme verwarming in je huis. Je hebt de volledige controle over de temperatuur in het huis via je smartphone, laptop of tablet! De slimme thermostat leer van je dagelijks leven en kan hierop inspelen. Dankzij de Auto-Adapt functie weet het op welk moment het verwarmen kan beginnen, zodat het op het gewenste momentje de juiste temperatuur heeft. Hierdoor bespaar je op energiekosten.

Bosch EasyControl Slimme Thermostaat

De naam zegt het al. De Bosch EasyControl slimme thermostaat is heel gebruiksvriendelijk. Via het touchscreen of de app bedien je thermostaat. De Bosch EasyControl laat via de app en het scherm zien welke temperatuur het is of moet worden. Via het Ambient Light zie je wanneer de temperatuur wordt aangepast. Doormiddel van verschillende kleuren geeft het diverse functies aan. Blauw wordt bijvoorbeeld aangegeven als de temperatuur via de app wordt verlaagd.

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een geavanceerd apparaat dat de temperatuur van je huis regelt op een slimme en efficiënte manier. In tegenstelling tot conventionele thermostaten, bieden slimme thermostaten meer controle, automatisering en connectiviteitsopties. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in je huis eenvoudig en op afstand regelen via een mobiele app, zelfs als je niet thuis bent. Bovendien kan een slimme thermostaat zichzelf aanpassen aan jouw dagelijkse routine en het weer voorspellen om de verwarming of airconditioning te regelen, waardoor energie wordt bespaard en je energierekening minder hoog is!

Slimme thermostaten bieden ook andere handige functies, zoals spraakbesturing via digitale assistenten zoals Google Assistant of Amazon Alexa en integratie met andere slimme apparaten in je huis. Bovendien geven ze inzicht in het energieverbruik, waardoor je een beter beeld krijgt van je energiegebruik en waar je eventueel kunt besparen. Energie besparing kun je meten je met een energiemeter!

 

Al met al biedt een slimme thermostaat een aantal voordelen ten opzichte van conventionele thermostaten, waaronder meer controle, automatisering, connectiviteit en energiebesparing. Het is daarom een verstandige investering voor iedereen die zijn of haar huis op een slimme en efficiënte manier wil verwarmen of koelen.

Welke thermostaat past bij mijn cv-ketel?

Er zijn verschillende soorten cv-ketels en thermostaten op de markt, en het is belangrijk om de juiste combinatie te kiezen om ervoor te zorgen dat ze goed samenwerken. Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende cv-ketels en de bijbehorende thermostaten:

 

  1. Traditionele cv-ketels: deze zijn geschikt voor zowel aan/uit-thermostaten als modulerende thermostaten. Bij traditionele cv-ketels gaat de ketel aan of uit, afhankelijk van de ingestelde temperatuur. Een modulerende thermostaat kan de cv-ketel op verschillende vermogensniveaus laten werken, waardoor de temperatuur nauwkeuriger geregeld kan worden.
  2. Hoogrendementsketels (HR-ketels): deze werken het best met modulerende thermostaten, omdat ze in staat zijn om de cv-ketel op een lager vermogensniveau te laten werken. Dit zorgt voor een lagere energierekening.
  3. Open-therm cv-ketels: deze werken alleen met een modulerende thermostaat die het OpenTherm-protocol ondersteunt. Dit protocol zorgt voor een betere communicatie tussen de thermostaat en de cv-ketel, wat leidt tot een nauwkeurigere regeling van de temperatuur en een hoger rendement.
  4. Stadsverwarmingsketels: deze vereisen specifieke thermostaten die geschikt zijn voor stadsverwarmingssystemen. Deze thermostaten kunnen de stadsverwarming regelen en zorgen ervoor dat de cv-ketel alleen werkt als dat nodig is.

Het is dus belangrijk om bij de aanschaf van een nieuwe thermostat rekening te houden met het type cv-ketel dat je hebt. Bij twijfel kun je het beste advies vragen aan een installateur of een gespecialiseerde winkel.

 

Waar let je op bij het kopen van thermostaten?

Bij het kopen van een thermostaat zijn er verschillende zaken om op te letten. Belangrijk is om te kijken naar de overeenstemming met het type verwarmingssysteem dat je hebt. Daarnaast kun je kijken naar de bediening van de thermostaat en of deze bijvoorbeeld via een app op je smartphone te bedienen is.

 

Ook de mogelijkheid om programma’s in te stellen, de gebruiksvriendelijkheid, energiebesparingsopties en de prijs zijn belangrijke factoren om in overweging te nemen.

Verder kun je kijken naar de vormgeving van de thermostaat en of deze past bij je interieur. Ten slotte is het ook belangrijk om de recensies van andere gebruikers te lezen om een beter beeld te krijgen van de ervaringen met de thermostaat.

 

Al deze factoren samen kunnen je helpen om de juiste thermostat te kiezen die past bij jouw wensen en behoeften.

Thermostaten

Kan een draadloze thermostaat op elke ketel?

Een draadloze thermostaat kan niet altijd op elke ketel worden aangesloten. Het is belangrijk om te controleren of de thermostaat compatibel is met jouw verwarmingssysteem voordat je er een aanschaft. De meeste draadloze thermostaten zijn ontworpen om te werken met cv-ketels en sommige modellen zijn ook geschikt voor warmtepompen.

 

Het is echter niet altijd zo dat een draadloze thermostaat op elke cv-ketel past. Het kan zijn dat er specifieke compatibiliteitsvereisten zijn waaraan jouw verwarmingssysteem moet voldoen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw ketel een bepaald protocol of frequentie gebruikt die niet wordt ondersteund door de draadloze thermostaat die je op het oog hebt.

 

Daarom is het belangrijk om vooraf de compatibiliteit te controleren. Eventueel contact op nemen met een deskundige installateur om te controleren of de thermostaat geschikt is voor jouw ketel. 

De beste thermostaat van 2023 uit de test!

De beste thermostaat van 2023 uit onze test is de Google Nest Thermostaat. Hij is gebruiksvriendelijk en energiebesparend! 

Wil je meer onderzoeken lezen over de beste producten? Lees hier meer over bijvoorbeeld: zonnepanelen of warmtepompen

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »