Beste bladblazer

Beste bladblazer

Inhoudsopgave

Word je gek van alle bladeren in de tuin of op de oprit? Dan wordt het tijd om ze weg te blazen! Met een bladblazer zorg je ervoor dat je binnen no-time een schone oprit hebt. Door de beste bladblazer te selecteren, weet je zeker dat de klus op een goede manier geklaard kan worden. In dit artikel gaan we verschillende bladblazers teruglaten komen die volgens ons de beste bladblazers van 2023 zijn. Bekijk de top 5 beste bladblazers en oordeel zelf!

Wat is de beste bladblazer van 2023?

Om de beste bladblazer van 2023 te selecteren hebben onze specialisten een groot onderzoek uitgevoerd. Hieruit hebben wij een selectie kunnen maken van de beste bladblazers van 2023. Bekijk het resultaat en bestel direct een nieuwe bladblazer!

Makita Bladblazer

De Makita Bladblazer is de beste uit zijn categorie. De bladblazer is perfect om tuinen, parken en opritten eenvoudig schoon te maken. Doordat de blazer voorzien is van twee 18V accu’s is hij zeer makkelijk te gebruiken. Daarbij heb je wel de beschikking over een vermogen van 36V. Het apparaat is zeer compact en heeft zo min mogelijk last van trillingen. Ook het geluid van de bladblazer is lager dan andere in zijn soort.

Einhell Bladblazer

De Einhell bladblazer is zeker geen verkeerde keuze. De machine is te gebruiken met een handige accu. Hierdoor ben je niet aan een locatie gebonden. Daarnaast is het een krachtige machine door de 18V accu. Het elektrische gereedschap is perfect voor huizen die veel te maken krijgen met rondvliegende bladeren. Dankzij de zachte grip kun je meerdere uren met de machine werken zonder er last van te krijgen. 

Stanley FATMAX Complate Blazer

De Stanley FATMAX Compacte Blazer is een zeer goede keuze voor de meeste mensen. De blazer is goedkoper dan zijn voorgangers, maar zeker niet veel slechter! De machine is uitgerust met een krachtige motor, waardoor je gemakkelijk alle bladeren wegblaast. De elektrische bladblazer is eenvoudig in te stellen in drie verschillende standen. De blaaskracht kan tot wel 200 km/u uitkomen! Al met al een zeer goed apparaat en een terechte 3e plek in onze top 5 beste bladblazers!

Kärcher LBL 4 Accu bladblazer

Op de 4e plek staat de Kärcher LBL 4 Accu bladblazer. Deze blazer is een zeer goed apparaat als je op zoek bent naar een goedkope en compacte machine. De bladblazer heeft een breed begin en loopt dun uit. Hierdoor wordt de energie optimaal gebruikt om een hoog vermogen te leveren. Daarbij ligt de machine erg fijn in de hand en is het geproduceerde geluid relatief laag. Door de handige weergave van het batterijniveau op een LCD display weet je ten alle tijden hoe lang je nog kunt blazen. Al met al een zeer goede blazer die zeker van pas kan komen!

Black+Decker Tuinruimer

De Black+Decker Tuinruimer is de laatste blazer in onze top 5 beste bladblazers lijst. Het apparaat kenmerkt zichzelf door de dunne mond. Dit geeft de machine namelijk een veel krachtigere blaaskracht. Daarbij is de motor niet anders dan andere modellen. De machine werkt op een accu, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is naar verschillende plekken. Ook is het elektrische apparaat gemakkelijk te bedienen. Door het handige handvat met extra steun kan vrijwel iedereen de machine bedienen!

Wat is een bladblazer?

De bladblazer is een uitstekend gereedschap om de tuin, de oprit of een park compleet schoon te maken. Een bladblazer is een apparaat die eigenlijk precies doet wat de naam zegt. Het is een machine die door een motor een luchtstroom opzet. Deze kan tot wel 200 km/u gaan. Vervolgens wordt de bladblazer gebruikt om bladeren en ander vuil van de oprit of uit de tuin te blazen. Ook maak je gemakkelijk hopen met bladeren, zodat je ze eenvoudig op kunt ruimen. Er bestaan ook bladblazers die werken met een zuigfunctie. Deze bladzuigers blazen de bladeren niet weg, maar zuigen deze op en bewaren ze in een grote zak.

Hoe gebruik je een bladblazer?

Het gebruiken van een bladblazer is erg gemakkelijk. De meeste machines werken namelijk met en accu. Hierdoor hoef je enkel de accu op te laden voor gebruik. Vervolgens druk je op de knop en de blazer zal aangaan. Nu kun je achter bladeren aanlopen om ze de goede richting op te blazen. Vervolgens maak je een grote hoop van de bladeren en ruim je ze direct op. Let er wel op dat je de bladblazer goed horizontaal houdt. Anders kun je namelijk gaten in het gras of de tuin blazen!

Waar let je op bij de aanschaf?

Als je van plan bent om een bladblazer te kopen, zijn er verschillende keuzes die je moet maken. Natuurlijk kun je een van de blazers kiezen uit onze top 5 beste bladblazers, maar je kunt ze ook kiezen aan de hand van de factoren die wij voor de lijst hebben gebruikt:


Elektrische of benzine motor

De eerste keuze die je gaat maken voor een bladblazer is die voor een elektrische of een benzine motor. De elektrische bladblazer wordt veelal gebruikt voor normale of kleine huizen. Deze variant is over het algemeen meer dan voldoende voor huishoudens. Een benzinemotor wordt veelal overwogen als er een grote tuin is en er veel vermogen nodig is. Een benzinemotor levert namelijk meer kracht dan een elektrische motor.


Het geluidsniveau

De bladblazer is een grote machine. Hierdoor wordt er ook veel geluid geproduceerd. Dit kan zorgen voor overlast aan de oren. Het kan daardoor een goede keuze zijn om voor een bladblazer te kiezen die het laagste aantal decibel veroorzaakt. Hierbij is het belangrijk om te weten dat een toename van 3 dB geld als een verdubbeling van de geluidsoverlast.


Gebruiksgemak

Een ander belangrijk punt bij de keuze voor de beste bladblazer is het gebruiksgemak. Er zijn meerdere bladblazers die bijvoorbeeld een betere accu hebben of een fijnere greep. Het kan erg positief uitvallen als je goed kijkt naar het gebruiksgemak van het apparaat. Als je er lange tijden mee moet werken, kan een lange accu erg veel voordelen hebben!


Bladblazer of bladzuiger

Tot slot is het ook nog mogelijk om te kiezen tussen een bladblazer of een bladzuiger. Een bladzuiger zorgt er namelijk voor dat de bladeren niet weggeblazen worden, maar deze zuigt ze juist op. Hierdoor hoef je niet alles op een hoop te blazen, maar vang je alles direct in een grote zak op. Als dit je voorkeur geniet, kun je beter kijken naar ons artikel over de beste bladzuiger.

Welk blaasvermogen heb je precies nodig?

Bij het uitzoeken van een bladblazer kan het lastig zijn om te bepalen hoeveel blaasvermogen je nodig hebt. Het blaasvermogen van een bladblazer geeft aan hoe snel het apparaat maximaal kan blazen. Hieronder zie je precies welk vermogen je nodig hebt voor welke klus:

Minder dan 250 k/u
Het blaasvermogen van bladblazers tot 250 km/u worden gebruikt voor kleine tuinen. Er worden voornamelijk droge bladeren mee weggeblazen


250  – 300 km/u: 

Een blaasvermogen van tussen de 250 en 300 km/u wordt gebruikt voor grotere tuinen. Hier kunnen bijvoorbeeld ook natte bladeren mee worden weggeblazen.


Meer dan 300 km/u:

Wanneer je een professional bent, kom je al snel uit bij bladblazers met een blaasvermogen van boven de 300 km/u. Deze worden ingezet voor grote tuinen, parken of openbare ruimtes.

Bladblazer kopen

Wat is de stilste bladblazer van 2023?

Als je op zoek bent naar de stilste bladblazer van 2023, moet je gaan voor de Einhell Bladblazer. Deze blazer heeft namelijk een dB van ongeveer 85, terwijl de gemiddelde bladblazer tegenwoordig rond de 100 dB zit. Daarbij kun je altijd uitgaan van een gemiddelde van 100 dB. Iedere blazer die onder dit decibel uitkomt wordt gezien als een stillere variant.

De beste bladblazer van 2023 uit de test

In dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste bladblazer van 2023. Uiteindelijk is duidelijk geworden dat de Makita bladblazer de beste is van 2023. Dit komt mede door zijn hoge vermogen, eenvoudige gebruik en lage gewicht. Naast deze zijn er nog 4 andere producten in onze 1op 5 bladblazers verschenen. Hierdoor kun jij een perfecte keuze maken voor een nieuw stuk gereedschap.

 

Heb je veel hulp gehad aan dit artikel en wil je graag meer van dit lezen? Kijk dan eens naar onze andere artikelen, zoals de beste thuisaccu, de beste kunststof platen of de beste cirkelzaag!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen