Beste energiemeter

Beste Energiemeter

Inhoudsopgave

Wil jij graag je energieverbruik in huis bijhouden? In dit geval maak je de keuze voor een energiemeter. Deze houdt precies bij hoeveel energie je op een dag in huis verbruikt. Dit kan uiteindelijk erg voordelig zijn voor je energierekening. Als je namelijk veel uitstoot, ga je ook veel moeten betalen. Door een goed inzicht te krijgen in je verbruik, weet je precies waar je op kunt besparen. Natuurlijk wil je er wel een goede energiemeter voor. In dit artikel bespreken we de top 5 beste energiemeters van 2023. Op deze manier hoef jij niet heel het internet af te zoeken naar de beste energiemeter.

Wat is de beste energiemeter van 2023?

Door het uitvoeren van een onderzoek naar de beste energiemeters van 2023, hebben wij een top 5 op kunnen stellen. In het onderzoek hebben we onder andere gekeken naar het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van de apparaten. Ook hebben we reviews van andere gebruikers in acht genomen. Bekijk onderstaand onze top 5 beste energiemeters en oordeel zelf!

Wi-Fi Energie Monitor - P1 Meter met App

De beste energiemeter van 2023 is de Wi-Fi Energie Monitor. De Energieverbruiksmeter is perfect om je dagelijkse verbruik bij te houden. Door de monitor in te pluggen, worden alle verbruiksgegevens direct doorgestuurd naar de bijbehorende app. Vervolgens lees je op je telefoon direct af wat je verbruik is die dag, die week of die maand. Hier kun je met gerichte besparingen goed op inspelen. Je verdient de energiemeter dus binnen no-time terug!

Energieverbruiksmeter Meerdere Functies

De beste energiemeter zonder wifi verbinding is de Energieverbuiksmeter Meerdere Functies. De verbruiksmeter geeft je een realtime inzicht in je verbruik. Je plugt hem gemakkelijk in een stopcontact naar keuze. Vervolgens stop je de stekker van een apparaat naar keuze in de energiemeter. Hierdoor geeft hij precies weer hoeveel het verbruik van dit specifieke apparaat is. Veel grote apparaten in huis hebben een sluikverbruik. Dit betekent dat ze veel energie verbruiken zonder dat ze gebruikt worden. Met de energieverbruiksmeter krijg je direct inzicht in dit verbruik.

Verbruiksmeter Energie
Energiemeter met LED verlicht display

SEC24 KWH230 Energiemeter met Led verlicht display

De SEC23 KWH230 is een perfecte energiemeter om je energieverbruik bij te houden. De meter geeft je een direct inzicht in verschillende metingen, waaronder het verbruik in elektriciteit. Hierdoor wordt het precies inzichtelijk hoeveel geld een apparaat per dag, maand of jaar kost. Wil je besparen op energie? Dan is het plaatsen van een energieverbruiksmeter zeker een goede optie!

Hillar Energiemeter Verbruiksmeter

De Hillar Energiemeter Verbruiksmeter is perfect om energie te gaan besparen. Je plugt de meter eenvoudig in het stopcontact. Vervolgens sluit je het apparaat dat je wilt meten aan op de verbruiksmeter. Op het display komt vervolgens te staan hoeveel het apparaat verbruikt. Door de energie te blijven meten, weet je precies hoeveel het apparaat verbruikt als je hem niet gebruikt. Hierdoor kun je er voor kiezen om hem vaker uit te zetten of hem te vervangen om energie te besparen. De verbruiksmeter helpt je perfect om inzicht te krijgen. Door zijn prachtige design is het zeker een leuke toevoeging voor je woning.

Energiemeter Verbruik
Elektriciteitsmeter verbruik

Twenty4Seven Elektriciteitmeter NL

De Twenty4Seven Elektriciteitsmeter NL is perfect voor thuisgebruik. De meter is uitgerust met verschillende functies, waardoor je precies kunt zien wat het verbruik is in kWh en hoeveel dit uiteindelijk kost. Daarnaast is de elektriciteitsmeter gemakkelijk in verschillende stopcontacten te plaatsen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je weet hoeveel je tv verbruikt als hij niet aan staat of kijk eens naar verschillende keukenapparatuur. Met een betrouwbare energiemeter zoals die van Twenty4Seven weet je zeker dat je gaat besparen op de energiekosten!

Wat is een energiemeter?

Een energiemeter is een apparaat waarmee je het energieverbruik van je woning kunt meten. Een energieverbruiksmeter kan voor enkele apparaten worden ingezet, maar kunnen ook op de hele woning fungeren. In dit geval wordt hij middels een app aangesloten. De beste energiemeter van 2023 zorgt voor een perfect beeld van je energieverbruik. Je sluit hem bijvoorbeeld aan op een specifiek apparaat in je woning. Vervolgens krijg je precies inzichtelijk hoeveel stroom het apparaat verbruikt. Daarnaast kun je ook voor een wifi verbonden variant kiezen. Deze wordt aangesloten in de meterkast en geeft al het verbruik door aan de app op je telefoon. Op deze manier heb je altijd je verbruik bij de hand. Hiermee voorkom je dat de opgewekte stroom van je kleine zonnepanelen direct verloren gaat

Wat zijn verschillende soorten energieverbruiksmeters?

Energiemeters zijn er in veel verschillende soorten en maten. Wij leggen je graag de verschillende modellen uit.

 

Slimme energiemeter Wifi

Een van de beste energiemeters van dit moment is die op Wifi. De beste energieverbruiksmeter is de Wi-Fi Energie Monitor. Deze wordt aangesloten in de meterkast en geeft je het precieze verbruik van je woning weer op een app. Hierdoor heb je altijd inzicht in je eigen verbruik en kun je gemakkelijk gaan besparen.

 

Enkele energiemeters
Een andere mogelijkheid die je hebt, is het aanschaffen van een energiemeter die per apparaat een meting doet. Deze zorgen ervoor dat je per apparaat inzichtelijk krijgt wat het precieze verbruik is. Dit is bijvoorbeeld handig als je veel energie verbruikt, terwijl je niet weet waar het vandaag komt. De energiemeter wordt in het stopcontact gedaan waar vervolgens het betreffende apparaat ook in aangebracht wordt.

 

Inzicht-energieverbruiksmeter

De inzicht-energieverbruiksmeter is degene die voor het hele huis kijkt. Deze werkt net zoals de slimme energiemeter, maar hoeft niet altijd met WiFi verbonden te zijn. Je plaatst deze meter van energie ook in de meterkast, zodat je precies inzichtelijk krijgt wat het verbruik je van je hele woning is.

Waar let je op bij de aanschaf van een energiemeter?

Bij de aanschaf van een energiemeter zijn een aantal aspecten belangrijk. Deze hebben wij ook gebruikt om onze top 5 beste energiemeters vast te stellen. Hetgeen dat belangrijk is:

 

Stel vast wat je wilt meten

Allereerst is het belangrijk dat je inzichtelijk hebt wat je precies wilt meten. Als je graag het totale verbruik van je woning inzichtelijk wilt hebben, is de keuze voor een slimme energieverbruiksmeter het beste. Wil je echter het energieverbruik weten van een enkel apparaat, dan kun je beter overgaan tot een basis energiemeter. Zo weet je zeker dat je geen energie verspilt van de thuisaccu!

 

Gebruik van de meter

Vervolgens is het ook belangrijk om te kijken naar het gebruik van de meter. Wil je graag op je telefoon inzichtelijk hebben wat de energiemeter meet? Dan is het belangrijk dat je een slimme energieverbruiksmeter neemt die aangesloten is op een app. Als je graag het verbruik af wilt lezen, is het verstandiger om een meter te nemen die je in het stopcontact inplugt. Deze zijn veelal ook goedkoper.

 

Prijs

Er zijn veel verschillende energiemeters met verschillende prijzen. Er zijn luxe varianten die meer dan 100 euro per stuk kosten, maar je kunt ook voor een simpele variant gaan die minder dan 20 euro kosten. Voor veel metingen zijn deze goedkopere modellen al voldoende.

Slimme energiemeter met app

Kan een energiemeter via een app?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren voor het meten van energie. Een van de opties is het bijhouden van de energie via een app. Er wordt dan een energiemeter geïnstalleerd die in verbinding staat met een app. Dit gaat veelal via WiFi en zorgt ervoor dat je overal direct inzicht hebt in je energieverbruik. Dit kan je helpen om energie te besparen. Je komt er namelijk direct achter wanneer de piekmomenten zijn en welke apparaten het meeste energie verbruiken. Een energiemeter kan dus zeker via een app!

De beste energiemeter van 2023 uit de test!

In dit artikel hebben we onderzocht wat de beste energiemeter van 2023 is. Uit ons onderzoek is voortgekomen dat de Wi-FI Energie Monitor de beste van 2023 is. Hij wordt aangesloten in de meterkast en geeft via een app door wat je verbruik is van de dag, de week of de maand. Daarnaast hebben we nog 4 modellen opgenomen in onze lijst. Ook deze zijn erg betrouwbaar en perfect in staat om het energieverbruik te meten.

 

Wil je graag meer artikelen lezen over verschillende bouw gerelateerde producten? Bekijk dan eens de beste klopboormachine, de beste schroefmachine of de beste accuboormachine!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »