Beste spijkerpistool

De beste spijkerpistool

Inhoudsopgave

Als je eenmaal met het beste spijkerpistool van 2023 hebt gewerkt, wil je nooit meer zonder! Spijkers met een hamer in hout slaan, is vooral bij grote werken, heel veel werk. Met het beste spijkpistool van dit moment bespaar je tijd en energie en het werkt ook nog een leuk. Zeg nou eerlijk, wie wil nou niet supersnel en sterk timmeren? Je hoeft niet eens een vakman te zijn om een spijkerpistool te gebruiken. Lees altijd de veiligheidsvoorschriften en de gebruiksaanwijzingen, zodat je veilig en goed te werk kunt gaan.

Wat is de beste bladzuiger van 2023?

Wij van bouwvergelijken.nl hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar het beste spijkerpistool van 2023. Hieronder in het artikel vind je de top 5 beste spijkerpistolen van dit moment. We hopen je te helpen met kiezen van het juiste spijkerpistool die het beste bij jou past!

Stanley Fatmax V20 18V 16G spijkerpistool

De V20 18V 16G spijkerpistool van Stanley Fatmax maakt deel uit van het accusysteem van Stanley Fatmax. Dit houdt in dat het met alle accu’s werkt die van Stanley zijn die bij de V20 18V horen. De accu’s hebben een verbeterde technologie en heeft geen zelfontlading. Het spijkerpistool wordt geleverd met 2 keer 2,0Ah accu, oplader en koffer. Er zit een ledverlichting op die zorgt voor goede zichtbaarheid. Deze Spijkerpistool is perfect voor elke klus!

Ryobi ONE+ 18V Accu 15G Tacker R15GN18-0 spijkerpistool

De op accu werkende Ryobi ONE+ 18V R15GN18-0 is ideaal voor second-fix werkzaamheden, zoals het instaleren van deurlijsten, plinten, kroonlijsten en nog veel meer. Geen luidruchtige compressor, dure gasflessen of een vervelende luchtslang met de krachtige accu. Het vuurt 15G haakse nagels van 24 tot 64 mm lang af. Het spijkerpistool schakelt de ledverlichting in door het vastpakken van het handvat. Er worden 110 haakse nietjes meegeleverd en er zit 24 maanden garantie op!

Rapid PRO PBS151 spijkerpistool

Precisie, veelzijdigheid en kracht zijn kenmerken van de Rapid PBS151. Het is een professionele duale pneumatische spijkerpistoon voor smalrugnieten en brand. Perfect voor snel werken met afwerking, schrijnwerk, lambrisering en meubels. De 360 graden verstelbare luchtuitlaat die stof weghoudt zorgt voor fijner werken. Andere kenmerken van deze spijkerpistool zijn het snelle laadsysteem en fijne greep die vermoeidheid verminderd. Het is geschikt voor smalrugnieten tot 40mm en brands tot 50mm. Hij wordt geleverd in een beschermende opberg- en transportkoffer met daarin een snelstartgids die helpt met het correct gebruiken van het spijkerpistool.

Einhell Tacker TC-EN 20 E spijkerpistool

Het altijd betrouwbare merk Einhell heeft een TC-EN 20 E spijkerpistool die een nietmachine en nagelmachine in één is! De machine is geschikt voor de wat bredere nieten, hierdoor is het vooral populair bij meubelbekleders. Ook voor het verwerken van een spijker is deze machine enorm handig! De Einhell TC-EN 20 E kan tot wel 20 nieten per minuut schieten. Ideaal als je van doorwerken houdt. Het spijkerpistool wordt geleverd met 1000 nieten en 500 spijkers.

Ryobi R18GS18-0 ONE+, 18V spijkerpistool

De ONE+ R18GS18-0 snoerloze nietmachine van Ryobi met AirStrike-technologie maakt een compressor en perluchtslagen overbodig. Het is om precies te geen spijkerpistool, maar een nietmachine. Deze worden wel eens door elkaar gehaald, omdat ze vaak voor dezelfde werken gebruikt kunnen worden. Er zit een trekkerbeveiliging op die het per ongeluk schieten onmogelijk maakt. De ingebouwde rubberen afstandhouders voorkomen beschadigingen van het werkstuk en de ledverlichting zorgt voor een optimale verlichting in donkere werkgebieden. Perfect voor het werken op enorm veel verschillende plekken!

Wat is een spijkerpistool?

De naam zegt het eigenlijk al, maar vergis je niet. Het is niet de bedoeling om hem te gebruiken als een normaal pistool. Een spijkerpistool is een machine die spijkers, nieten of naalden in hout schiet, zodat je het niet hoeft te timmeren. Ideaal als je veel moet spijkers in hout zou moeten slaan. Dat bespaart enorm veel tijd. Er zijn verschillende soorten tackers. Je hebt ze met een accu en op netstroom. Veel klussers maken gebruik van een spijkerpistool met accu. Bij een spijkerpistool op netstroom ben je afhankelijk van de lengte van het snoer en een stopcontact op de werkplaats. Dat is als je veel moet spijkeren meestal niet handig om je veel beweegt. Bedenk dus goed op je een spijkerpistool met snoer of met accu wil. Het nadeel van een accu is dat het leeg kan raken. Als je 2 accu’s hebt hoef je nooit zonder accu te zitten als je ze om en om oplaadt.

Waar moet je op letten bij het kopen van een spijkerpistool?

Bij het kopen van een tacker is het verstandig als je eerst weet waarvoor je het wil gebruiken. Er zijn veel verschillende spijkerpistolen met allemaal andere eigenschappen. Zoals we eerder al hebben benoemd zijn en spijkerpistolen op accu en spijkerpistolen op netstroom. Ook heb je een pneumatisch spijkerpistool en een mechanische tacker. Tacker is een ander woord voor spijkerpistool.

 

Een pneumatisch spijkerpistool is een tacker waarbij de schietkracht komt uit de luchtdruk van een compressor. Via een slang komt de geperste lucht in de tacker. Er zijn enorm veel pneumatische spijkerpistolen. Het voordeel van deze tackers is dat je achter elkaar door kan blijven werken. Het nadeel is dat je afhankelijk bent van een compressor. Hierdoor verlies je bewegingsvrijheid.

 

Een mechanisch spijkerpistool is een tacker dat werkt op een zeer krachtige veer. Deze machines zijn vergelijkbaar met nietmachines op je bureau, maar dan een stuk groter. Het nadeel van deze spijkerpistolen is dat het niet zo krachtig is. Het voordeel is dat je niet wordt belemmerd door accu’s, snoeren of kabels.

Meestal wordt een spijkpistool gekocht, als je veel moet spijkeren. Een spijkerpistool gebruik je dus vaak. Het is belangrijk om te letten op de gebruiksvriendelijkheid. Hoe het spijkerpistool in je hand ligt is belangrijk, de trekker moet handig overgehaald kunnen werken en het is fijn als je er makkelijk mee kan bewegen.

Is een spijkerpistool met een instelbare slagdiepte handig?

Bij het kiezen van een spijkerpistool kom je erachter dat je de slagdiepte bij sommige kan instellen. Dit is handig, omdat je hierdoor zeker weet dat de spijker diep genoeg komt of juist niet te diep. Hiermee voorkom je schade of dat je spijker handmatig dieper moet slaan. De reden dat je een tacker komt is juist zodat je geen hamer meet nodig hebt. Het zou daarom zonde zijn als je alsnog een hamer nodig hebt.  Mocht je een spijkerpistool willen gebruiken bij werken waar de spijker niet te diep ingeschoten mogen worden. Dan is een instelbare slagdiepte ideaal en enorm van belang.

Spijkerpistool hout

Waarvoor gebruik je een spijkpistool?

Met een spijkerpistool schiet je spijker, nieten en krammen in verschillende materialen. Vooral in hout. Het is absoluut niet bedoeld om er zomaar mee de rondte in te schieten. Lees altijd de veiligheidsvoorschriften en de gebruiksaanwijzingen. Zo voorkom je schade en ongelukken.

 

Als je veel spijkers ergens ingeslagen moeten worden dan is het gebruik van een spijkerpistool aan te raden. Hiermee bespaar je tijd die je anders kwijt bent aan het hameren. Ook loop je geen risico dat je op je duim slaat.

Het beste spijkerpistool van 2023 uit de test

De Stanley Fatmax V20 18V 16G is het beste uit onze test. Verbeterde accu technieken, geen zelfontlading, consistente schietkracht en het lichte design zorgen ervoor dat deze afwerktacker ideaal is voor gebruik!

Meer van dit soort handige testen lezen? Bekijk onze andere artikelen over bijvoorbeeld de beste schroefmachine, de beste schuurmachine of de  beste bladblazer!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen