Beste cirkelzaag

Beste cirkelzaag hout

Inhoudsopgave

Wil je graag rechte lijnen in hout zagen? Dan is de cirkelzaag de beste keuze! Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende cirkelzagen verkrijgbaar. Dit kan het lastig maken om een goede keuze te maken. Wij helpen je graag met deze keuze. Onze specialisten hebben een onderzoek uitgevoerd naar de top 5 beste cirkelzagen van 2023. Deze hebben wij in dit artikel opgenomen, zodat jij geen onderzoek meer hoeft te doen. Bekijk de top 5 beste cirkelzagen en vel zelf een oordeel!

Wat is de beste cirkelzaag van 2023?

Na een langdurig onderzoek te hebben gedaan naar alle verschillende cirkelzagen, hebben wij de top 5 beste cirkelzagen gevonden. Deze lijst bevat bekende merken, dure cirkelzagen maar ook de goedkopere en minder bekende merken. Bekijk de top 5 en bestel direct de beste cirkelzaag van 2023!

Makita Cirkelzaag

De Makita Cirkelzaag is een unieke machine in zijn categorie. Door de mogelijkheid voor een hoek van 50 graden is hij inzetbaar voor veel verschillende klussen. Daarbij stelt het hoge vermogen van 1100 Watt ook zeker niet teleur. De machine is erg gemakkelijk in gebruik door de fijne greep. Qua veiligheid zit de machine ook erg goed in elkaar. Het is bijna onmogelijk om je hand in de zaag te krijgen!

Stanley FATMAX Cirkelzaag

De Stanley FATMAX Cirkelzaag is een zeer betrouwbare machine.  Het zaagblad wordt aangestuurd door een krachtige 18V Stanley accusysteem. Dit zorgt ervoor dat de machine zeer krachtig is en zonder stekker te gebruiken is. De elektrische zaag is perfect om balken en andere stukken hout op maat te zagen. Door het snel roterende zaagblad is het zagen kinderspel!

Einhell Handcirkelzaag TE-PS 165

De Einhell Handcirkelzaag is perfect voor het zagen van rechte lijnen. Doordat hij niet aan een tafel vast zit, kun je hem gemakkelijk voor iedere klus gebruiken. De sterke accu zorgt voor een perfect resultaat bij iedere snede. Daarbij is het zaagblad eenvoudig te vervangen met een handig kliksysteem. Een goede machine met een terechte 3e plek!

Black+Decker Accu Cirkelzaag

De Black+Decker Accu Cirkelzaag is zeker geen kleine speler! De zaag is uitgerust met een 18V motor die zorgt voor een snel roterend zaagblad. Vervolgens kun je de elektrische zaag overal mee naar toe nemen, aangezien hij op een sterke accu werkt. Door de vele veiligheidstoevoegingen kan de machine niet zomaar aanspringen. Hij is dus zeker veilig te gebruiken!

DeWalt Cirkelzaag

De laatste van de top 5 beste cirkelzagen is de DeWalt Cirkelzaag. Deze zaag is een zeer goede optie voor iedere klusser. De zaag heeft een diepte van 67 mm en een zeer krachtige 1600W motor. Door de stabiele constructie maak je gebruik van een lage vibratie. Dit gaat hand in hand met een zeer hoge levensduur. Als je kiest voor de DeWalt Cirkelzaag weet je zeker dat je niet snel nog eens zo’n apparaat aan hoeft te schaffen!

Wat is een cirkelzaag?

Een cirkelzaag is een elektrische zaagmachine die veel gebruikt wordt door professionals. De cirkelzaag wordt ingezet om zeer nauwkeurig en snel rechte lijnen te zagen. De cirkelzaag wordt voornamelijk ingezet voor grote stukken hout en balken. De zaagmachine kan zowel in de hand als aan een tafel gebruikt worden. In de meeste gevallen wordt de elektrische zaag met een tafel gebruikt, omdat het belangrijk is dat er rechte lijnen gezaagd worden.

Welke verschillende soorten cirkelzagen zijn er?

Er zijn verschillende soorten cirkelzagen. Namelijk de handcirkelzaag, tafelcirkelzaag en de cirkelzaag met rails. Deze verschillende zagen hebben ook andere kenmerken. Wij leggen het je graag uit.

Handcirkelzaag

Een handcirkelzaag is eigenlijk wat de naam al doet vermoeden. Het is een cirkelzaag die je in je hand kunt houden. De cirkelzaag zit dus nergens aan vast en kan gemakkelijk meegenomen worden. Je kunt hem bijvoorbeeld gebruiken om buiten verschillende balken kort te zagen.

Tafelcirkelzaag

Een tafelcirkelzaag is anders dan de handcirkelzaag. De tafelcirkelzaag zit namelijk vast aan een tafel. Dit heeft als voordeel dat je op een makkelijke manier rechte lijnen kunt zagen. Je hoeft het hout alleen maar onder de machine te leggen. Vervolgens doe je de zaag aan en naar beneden. Je hoeft niet zelf de rechte lijn in de gaten te houden, omdat de machine vast zit. Dit maakt je klus veel nauwkeuriger en ook nog eens sneller!

Cirkelzaag op rails

Een cirkelzaag op rails is eigenlijk een combinatie van de twee bovenstaande. Het is een cirkelzaag die wel op een rails zit, maar niet op een hele tafel. Hierdoor kun je hem wel gemakkelijk meenemen naar andere klussen, maar kun je hem niet als een echte handcirkelzaag gebruiken.

Waar let je op bij de aanschaf?

Bij de aanschaf van een cirkelzaag zijn er meerdere aspecten waar je naar moet kijken. Zo zijn er verschillende merken en modellen waar je een keuze uit kunt maken. Wij geven je er graag advies over.

 

Type cirkelzaag

Zoals al eerder besproken in dit artikel, zijn er verschillende type cirkelzagen, waaronder de handcirkelzaag en de tafelcirkelzaag. Het is belangrijk om eerst een keuze te maken welke machine je precies nodig hebt. Als je hem graag mee wilt nemen naar verschillende locaties, is het beste om een cirkelzaag op accu te nemen.

Vermogen

Een ander punt dat belangrijk is, is het vermogen. Een hoog vermogen zorgt ervoor dat de zaag sneller werkt. Daarnaast kun  je met een hoog vermogen ook veel beter in ruwe materialen zagen. Als je werkt met veel grote stukken hout of wellicht met metaal, is een hoog vermogen erg belangrijk. Als je enkel werkt met dunne planken, kan een laag vermogen al voldoende zijn.

Wendbaarheid

Een punt waar je ook goed naar moet kijken is de wendbaarheid van de machine. Verschillende cirkelzagen zijn namelijk uitgerust met verschillende standen. Hierdoor is het mogelijk om in hoeken van wel 55 graden te zagen. Dit is erg handig als je de machine voor veel verschillende klussen gebruikt. Als je hem echter enkel nodig hebt voor rechte lijnen, hoef je niet te kijken naar cirkelzagen die in een hoek kunnen gaan.

Budget

Vervolgens is het ook belangrijk om je eigen budget in de gaten te houden. Het is mogelijk om voor een klein bedrag al een goede cirkelzaag te kopen. Hierin is bijvoorbeeld de Black+Decker Accu Cirkelzaag een zeer goede keuze. Als je wat meer te besteden hebt, is het een goed idee om voor een Makita Cirkelzaag te gaan!

Beste Cirkelzagen 2023

Hoe veilig is een cirkelzaag?

Het gebruik van een cirkelzaag lijkt voor veel mensen niet veilig te zijn. Dit komt veelal door het grote zaagblad en de lompe uitstraling. De zaag is echter tegenwoordig zeer goed beveiligd, waardoor hij ook zeer veilig is in gebruik. Er zitten automatische stoppen op en het zaagblad is goed beschermt. Ook zijn er verschillende varianten beschikbaar, waardoor de veiligheid nog beter wordt. Natuurlijk is het wel aangeraden om beschermende kleding te dragen. Zorg bijvoorbeeld voor een veiligheidsbril en de juiste kleding als je aan de slag gaat met de elektrische zaag.

De beste cirkelzaag uit de test

In bovenstaand artikel hebben we besproken wat de beste cirkelzaag van 2023 is. Uit onze test is gebleken dat de Makita Cirkelzaag de beste is van 2023. Deze elektrische zaag is zeer betrouwbaar, voor meerdere klussen inzetbaar en voorzien van een goed vermogen. De tweede beste uit de test is de Stanley FATMAX. Deze elektrische handcirkelzaag is perfect voor de doe-het-zelver. Hij heeft een goed vermogen en is handig in gebruik. Al met al denken wij een compleet overzicht gegeven te hebben voor de beste cirkelzaag.

 

Wil je graag meer gereedschap aanschaffen voor je huis? Neem dan eens een kijkje bij andere producten, zoals de beste reciprozaag, de beste accuboormachine of de beste decoupeerzaag. Ook kun je eens kijken naar het artikel over de beste thuisaccu.

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »