Beste stoomreiniger

Beste stoomreiniger

Inhoudsopgave

In sommige gevallen is het schoonmaken in huis niet meer te doen met een normale stofzuiger of robotstofzuiger. In dit geval ga je op zoek naar een sterker middel. Hiervoor is de stoomreiniger gemaakt. De stoomreiniger maakt water warm, waardoor er stoom vrijkomt. Dit wordt vervolgens gebruikt om de vloer schoon te maken. Het voordeel hiervan is dat er niet alleen vuil verdwijnt, maar ook bacteriën gedood worden. In dit artikel geven we je advies over wat de beste stoomreiniger is voor thuis. Daarbij maken we gebruik van een top 5 beste stoomreinigers volgens onze specialist.

Wat is de beste stoomreiniger van 2023?

Na een uitvoerig onderzoek hebben wij de top 5 beste stoomreinigers van 2023 opgesteld. In ons onderzoek hebben we gekeken naar stoomdruk, reservoir grootte, vermogen, gebruiksgemak en ervaringen van gebruikers. Uiteindelijk hebben we een top 5 beste stoomreinigers opgesteld. Bekijk hieronder onze resultaten en oordeel zelf!

Beste stoomreiniger 2023

Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger

5/5

De Kärcher SC 3 EasyFix is de beste stoomreiniger van 2023. De reiniger is een snelle en efficiënte reinigingsoplossing. Je start al binnen 30 seconden. Door een ingebouwd ontkalkingssysteem blijft ook de binnenkant erg lang goed. Deze krachtige stoomreiniger verwijdert vuil en bacteriën van diverse harde oppervlakken zonder chemicaliën. De Kärcher stoomreiniger wordt geleverd met accessoires voor hygiënische reiniging van vloeren, tegels, kookplaten en meer. De stoomregeling op de handgreep past zich aan het oppervlak en het vuil aan.

STEAM-IT 2 in 1 Stoomreiniger en Handstomer

4.5/5

De STEAM-IT 2-in-1 reiniger is de beste goedkope stoomreiniger van 2023. Deze krachtige handstomer is geschikt voor vloeren, tapijten, meubels en zelfs kleding. Zonder chemicaliën doodt hij 99,9% van de bacteriën met hete stoom van 90-105°C. Met een snelle opwarmtijd van 15 seconden en een lichtgewicht ontwerp is schoonmaken comfortabeler dan ooit. De meegeleverde opzetstukken en het flexibele 2-in-1 ontwerp maken dit tot een praktische en efficiënte schoonmaakoplossing voor het hele huis.

Beste handstomer en stoomreiniger
Beste Stoomreiniger vloer

Vonia 5-in-1 Stoomreiniger

4/5

De Vonia Stoomreiniger 5-in-1 is de meest veelzijdige stoomreiniger. Deze handige 5-in-1 stomer is geschikt voor diverse oppervlakken. Je kunt hem dus ook als bank stoomreiniger gebruiken! De stoomreiniger bank heeft een  snelle opwarmtijd van 20 seconden en 2 stoomstanden. De stomer verwijdert zonder chemicaliën 99,9% van de bacteriën. Met 5 opzetstukken, 2 microvezeldoeken en een handige standaard biedt de Vonia stoomreiniger veelzijdigheid en gemak. 

Kärcher SC 2 EasyFix Stoomreiniger

3.7/5

De Kärcher SC 2 EasyFix is een van de beste stoomreinigers voor thuis. Met een 2-traps stoomregeling past deze Kärcher stoomreiniger zich aan verschillende oppervlakken en vervuilingsgraden aan. De Kärcher reiniger is eenvoudig op te bergen. De verschillende kopstukken zijn geschikt voor het schoonmaken van de bank, lamellen, tegels, kookplaat en de vloer. Zonder chemische producten worden 99,99% van huishoudelijke bacteriën verwijderd van harde oppervlakken. Het handige klittenbandsysteem maakt daarnaast het wisselen van reinigingsdoeken gemakkelijk. Dit maakt het de beste Kärcher stoomreiniger voor thuis!

Beste karcher stoomreiniger

Shark S6003EU - Stoommop

3.5/5

De Shark S6003EU Stoommop biedt diepgaande reiniging zonder chemicaliën. Met de Click ’n Flip-technologie maakt de beste stoommop gericht schoon. Hij maakt gebruik van dubbelzijdige microvezel pads en Dirt Grip technologie. Dit houdt het vuil vast en zorgt voor streeploze resultaten. Met een Blaster Steam-functie voor hardnekkig vuil en 99,9% bacteriedoding is het ideaal voor gevoelige gebruikers. De pads zijn eenvoudig te vervangen na gebruik. Met 3 stoomstanden en Qlick ’n Flip-technologie is dit een snelle en hygiënische oplossing voor vloerreiniging zonder chemicaliën. Ben je op zoek naar de beste stoommop van 2023? Kies dan voor de Shark stoomreiniger!

Wat is een stoomreiniger?

Een stoomreiniger zet water om in stoom om schoon te maken. Het reinigt oppervlaktes door vuil en vet te verwijderen. Daarbij wordt het oppervlak door het warme stoom gedesinfecteerd. Stoomreinigers werken met een waterreservoir dat opgewarmd wordt door elektriciteit. Het geproduceerde stoom wordt met een druk uit het apparaat gespoten om schoon te kunnen maken. Stoomreinigers worden gebruikt voor vloeren, tegels, kookplaten en meubels, ramen en gordijnen. Ze zijn veelal binnen enkele seconden tot minuten te gebruiken. Hierbij zorgt een grote watercapaciteit voor een lange gebruiksduur.

Verschillende soorten stoomreinigers

Stoomreinigers komen voor in veel verschillende soorten en maten. In ons onderzoek hebben we verschillende reinigers bekeken. Maar wat zijn nu precies de verschillende soorten? Wij herkennen vier verschillende soorten stoomreinigers. 

  • Stoommop: De stoommop hebben we in dit artikel veelvuldig besproken. Dit is de stoomreiniger voor de vloer. Je herkent hem aan de telescopische stang en het grote reservoir. Hij wordt gebruikt voor houten vloeren, gietvloeren, betonvloeren en tegelvloeren. De stoommop is verkrijgbaar met een stekker of op accu. 
  • Stoomreiniger bank: Een stoomreiniger voor de bank is speciaal ontworpen om de bank schoon te maken. Hij is vaak compacter dan de stoommop en ligt fijn in de hand. Er zijn verschillende modellen te koop met meerdere functies. Hierbij kun je bijvoorbeeld de stoommop kleiner maken om zo de bank schoon te maken.
  • Stoomreiniger voor kleding: De stoomreiniger voor kleding werkt anders dan de eerder genoemde modellen. Deze hebben een ander uiterlijk en zijn puur bestemd voor kleding. Het vermogen van de apparaten zijn doorgaans lager en ook de watercapaciteit is minder. Deze kledingstomer is gemaakt voor het snel stomen van kleding. Hierdoor is een strijkijzer overbodig!
  • Handstoomreinigers: De handstoomreiniger is een kleine variant van de eerder genoemde stoommop. De handstoomreiniger heeft verschillende opzetstukken en wordt gebruikt voor verschillende taken. Hierdoor is hij erg makkelijk in gebruik en ben je erg flexibel. Gebruik de handstoomreiniger bijvoorbeeld voor kleine oppervlaktes, zoals bijvoorbeeld de kookplaat of meubels.

Waar let je op bij de aanschaf van een stoomreiniger?

Bij het aanschaffen van een stoomreiniger zijn een aantal punten waar je op dient te letten. Wij sommen ze voor je op.

  • Watercapaciteit: Een van de punten waar je op let is de watercapaciteit. In de regel geldt dat een grotere watercapaciteit ook zorgt voor een langere schoonmaakronde. Hierdoor hoef je minder vaak het water bij te vullen!
  • Waterdruk: De waterdruk zorgt voor een krachtige schoonmaak. Een hoge waterdruk is belangrijk om hardnekkig vuil los te krijgen.
  • Vermogen: Een hoog vermogen van de stoommop zorgt voor een krachtiger apparaat. Hoe krachtiger, hoe makkelijker vuil los komt en schoongemaakt kan worden.
  • Type stomer: Bij een stoomreiniger heb je de keuze uit verschillende types, waaronder de handstomer, stoommop, kledingstomer of de bankstomer. Afhankelijk van je schoonmaakklus, kies je de stomer. Tevens is het ook mogelijk om voor een 5-in-1 stomer te kiezen. Zo heb je meerdere types in 1 aankoop!
  • Goede koop: Let altijd goed op reviews van gebruikers. Deze geven goed weer wat je van het apparaat kunt gebruiken. Natuurlijk hebben wij hier ook goed op gelet. Bekijk daarom onze top 5 beste stoomreinigers voor de beste koop!
Beste Stoomreiniger karcher

Waarom kies je voor een stoomreiniger?

Het gebruik van een stoommop in huis geeft meerdere voordelen. Allereerst is het een zeer efficiënte manier om schoon te maken. Door het stoom komt het vuil erg gemakkelijk los van de grond. Dit wordt direct door de reiniger opgevangen. Daarbij is de stoommop erg flexibel, waardoor je gemakkelijk onder banken of stoelen kunt schoonmaken. Wil je graag meerdere oppervlaktes schoonmaken? Dan kies je gemakkelijk voor de beste veelzijdige stoomreiniger, zoals de Vonia 5-in-1 stoommop. Als we de stoomreiniger vergelijken met een bouwstofzuiger, maakt hij veel gerichter schoon. Daarbij worden bijvoorbeeld bacteriën doodgemaakt en ben je verzekerd van een glanzend resultaat. Wil je graag buiten schoonmaken? Dan kun je beter uitwijken naar een hogedrukreiniger. 

Wat zijn de precieze voordelen van een stoommop?

Hogedrukreiniger auto

Veelgestelde vragen over de stoomreiniger

Kan ik stoomreinigers gebruiken op alle oppervlakken?

Stoomreinigers zijn over het algemeen veilig en effectief op veel harde oppervlakken zoals tegels, verzegeld hout, glas en keramiek. Ze kunnen echter problematisch zijn voor poreuze oppervlakken zoals onbehandeld hout en sommige soorten marmer. Het vocht kan deze materialen binnendringen en schade veroorzaken. Let daarom goed op het gebruik van de stoommop als je deze wilt gaan gebruiken op zachte ondergronden.

Hoe vaak moet ik de watertank bijvullen bij een stoomreiniger?

De frequentie van bijvullen hangt af van het model stoomreiniger en de grootte van het waterreservoir. Gemiddeld kan een stoomreiniger 15 tot 20 minuten continu werken. Als je merkt dat de stoomproductie afneemt of stopt, is het tijd om bij te vullen. In de regel geldt dat een groter waterreservoir zorgt voor een langere stoomproductie. De Kärcher stoomreiniger heeft een watercapaciteit van 1 liter, waardoor hij erg lang mee kan!

 

 

Zijn stoomreinigers geschikt voor het doden van bacteriën en virussen?

Stoomreinigers kunnen bacteriën en sommige virussen effectief doden door de hete stoom. De hoge temperaturen, meestal boven 100°C, helpen micro-organismen te vernietigen. Niet iedere stoomreiniger biedt echter dezelfde resultaten. Kies een stoomreiniger met voldoende stoomdruk en hoge temperatuur om een effectieve desinfectie te bereiken. Houd er rekening mee dat stoommoppen en handstoomreinigers mogelijk niet alle soorten virussen kunnen doden. Wil je dit wel bereiken? Kies dan voor aanvullende schoonmaakmiddelen. Let er wel op dat je deze op een juiste manier gebruikt.

Welke drukniveaus heb ik nodig?

De benodigde drukniveaus voor een stoomreiniger variëren afhankelijk van het type oppervlak en het vuil. Voor hardere oppervlakken zoals tegels en ovens, kan een hogere druk nuttig. Het vuil komt dan namelijk makkelijker los. Voor meer delicate oppervlakken, zoals laminaat of textiel, is een lagere druk geschikter. Hiermee voorkom je schade aan het oppervlak.. Kies een reiniger met instelbare drukniveaus, zodat je deze kunt aanpassen aan verschillende schoonmaakbehoeften.

Kan ik geurende of reinigingsmiddelen aan het water van een stoomreiniger toevoegen?

Het wordt meestal afgeraden om geurende of chemische reinigingsmiddelen aan het water van een stoomreiniger toe te voegen. Dit kan de werking van de stoomreiniger beïnvloeden, schade aan het apparaat veroorzaken en mogelijk ongewenste dampen produceren. Stoomreinigers zijn ontworpen om met gewoon leidingwater te werken. Als je een aangename geur wilt toevoegen, overweeg dan om een geurverspreider te gebruiken nadat het schoonmaakproces is voltooid. Wil je wel schoonmaakmiddelen gebruiken? Doe deze dan niet in het apparaat, maar gebruik deze op de vloer. Zo krijg je wel het gewenste effect, maar niet de schade aan het apparaat. Gaat je stoommop schuimen? Dan gaat er waarschijnlijk iets fout met de reinigingsmiddelen!

Wat is de beste stoomreiniger van 2023?

In dit artikel hebben we je informatie verschaft over de beste stoomreiniger van 2023. In onze test hebben we vernomen dat de Kärcher SC 3 EasyFix de beste stoomreiniger van 2023 is. Daarnaast is de STEAM-IT 2-in-1 reiniger de beste goedkope stoomreiniger. Wil je gaan voor een krachtige stoommop? Dan kies je voor de Shark S6003EU Stoommop. Wil je graag voor een premium merk gaan? Dan raden wij de Kärcher stoomreiniger aan. Deze stelt je zeker niet teleur!

 

Wil je graag meer van dit soort handige reviews en koopgidsen lezen? Bekijk dan eens onze artikelen over de cirkelzaag, de decoupeerzaag of de reciprozaag

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen
Vernieuwen van de trap

Wanneer je overweegt de trap in je huis te vernieuwen, sta je aan het begin van een project dat zowel de uitstraling als de functionaliteit van je woonruimte aanzienlijk kan

Lees verder »
Natuursteen laten impregneren

Natuursteen is een populaire keuze voor veel bouw- en renovatieprojecten vanwege zijn duurzaamheid en esthetische kwaliteiten. Van marmeren vloeren tot granieten keukenbladen, natuursteen voegt een element van luxe en finesse

Lees verder »