Beste tegelsnijder

Beste tegelsnijder van 2023

Inhoudsopgave

De beste tegelsnijder van 2023 vind je hier! Tegels snijden in de badkamer, keuken of toilet? Met de beste tegelsnijders van dit moment kun efficiënt te werk gaan.  Perfect snijden op maat, snel werken en handig in gebruik. Bekijk de beste tegelsnijmachines. Een tegelzaag is een onmisbaar gereedschap voor professionals of doe-het-zelvers. Haal nu de beste tegel snijmachine in huis!

Wat is de beste tegelsnijder van 2023?

Voor de thuisklusser is de Kreator tegelsnijder de aller beste van 2023! Lekker goedkoop, maar doet zijn werk goed. Simpel in gebruik zonder poespas. Voor de professional is de tegelsnijder van Lemato de beste! Door zijn stevig frame en ergonomisch handvat werkt het superfijn. De tegelsijmachine kan 80 centimeter lang snijden en tegels kunnen maximaal 15 mm dik zijn. Bekijk nog meer goede tegelsnijders in de review hieronder!

Kreator tegelsnijmachine 500 mm

Gemakkelijk tegels tot 500 mm lang en 14 mm dik snijden? Dan kan met de betaalbare tegelsnijder van Kreator. Het is een zeer stabiele machine met een brede breekplaat, hierdoor breekt de tegel gemakkelijker af. Het apparaat beschikt over schokdempers op de snijboomgeleiders. Dat zorgt ervoor dat ervoor dat schokken goed worden opgevangen en dat de tegel niet schuift. Tegels kunnen ook schuin gesneden worden met de tegel snijder. 

Lemato tegelsnijder 800 mm

Met een maximale capaciteit van 800 mm lang en 15 mm dik, is de tegelsnijmachine van Lemato een van de grootste uit dit lijstje. De snijmachine heeft extra veerkracht door de versterkte geleiders van 18 mm. Geschikt voor keramische tegels, vloertegels en mozaïk, steengoed, porseleinen gids. Er zitten 2 extra zijsteunen aan gemonteerd, zodat het extra stevig staat. Er is een zijaanslag van 90 graden, hierdoor kun je vrijwel elke hoek snijden. Ideaal voor doe-het-zelfers. De PVC voeten met een anti-slip uitvoering voorkomen krassen of sporen op het nieuwe tegelwerk.

HBM Machines tegelsnijgereedschap 750 mm

HBM Machines heeft een uitgebreide tegelsnijder. De snijlengte is 750 mm en de dikte van de tegels is redelijk dun, 5 mm. De tegelsnijmachine kan 60 graden draaien. Stel de hoek in zoals jij dat wil! De tegelknipper is gespecialiseerd in ergonomie. Met de comfortabele softgrip handvat en de draaggreep voor gemakkelijke transport, hoef je geen last te krijgen van je handen. Als je de machine vaak wil gebruiken is dit echt een aanrader. Het blad is shock absorberend, zodat de tegels niet scheuren of breken op de verkeerde plek.

Rubi tegelsnijder Star-63 630 mm

Rubi Star-63 Tegelsnijder heeft bijzondere kenmerken. Schokabsorberende bodemplaat, direct zicht op het snijden met de snijlijn, waardoor je altijd recht kan snijden. Optimale stevigheid door aluminium stangen en anti-roest behandeling. De afstelhaak is verstelbaar en zorgt voor een betere geleiding van de tegel. De maximale snijlengte is 630 mm en de dikte van de tegels mag 12 mm zijn.  Geen onzin, gewoon een tegelsnijder die zijn werk goed doet!

Topex tegelsnijapparaat 800 mm

Deze simpele, grote tegelsnijder van Topex heeft een snijlengte van 800 mm. De enkele kogelgelagerde geleider is zeer sterk.  De tegeldikte mag maar liefst 16 mm zijn. Voor werken met grote tegels is dit de tegelsnijmachine die je moet hebben.  Het is gemaakt van RVS. Voor een grote bouw ideaal. Geen last van roest, kan grote tegels snijden en stevig gebouwd.

Hoe werkt een tegelsnijder?

Een tegelsnijapparaat is een handig gereedschap dat gebruikt wordt om tegels op maat te snijden. Het is vooral handig voor het snijden van keramische en porseleinen tegels, maar kan ook gebruikt worden voor natuursteen. Deze soort tegels worden vooral in de keuken, badkamer en toilet geplaatst.

 

Het apparaat bestaat uit een snijwiel dat langs een geleider loopt. Het wiel is gemaakt van hard materiaal, en heeft een scherpe rand. Door middel van een hendel wordt het snijwiel over de tegel getrokken, waarbij er druk wordt uitgeoefend om een sneetje in de tegel te maken. Vervolgens wordt de tegel gebroken door de hendel van de tegelsnijder omlaag te drukken, waardoor er een schone breuk ontstaat op de snee.

Er zijn verschillende soorten tegelsnijmachines beschikbaar, waaronder handmatige en elektrische modellen. Handmatige tegelsnijders zijn goedkoper en worden vaak gebruikt voor kleinere klussen, terwijl elektrische tegelsnijders sneller en nauwkeuriger werken en beter geschikt zijn voor grotere projecten.

 

 

Kun je tegels zagen met een decoupeerzaag?

Het is mogelijk om tegels te snijden met een decoupeerzaag, maar dit wordt niet aanbevolen. Het resultaat is vaak niet zo nauwkeurig als bij het gebruik van een speciale tegelsnijder. Een decoupeerzaag heeft namelijk een zaagblad dat niet ontworpen is voor het snijden van harde materialen zoals tegels. Hierdoor kan het zaagblad snel bot worden en kan het moeilijk zijn om rechte en precieze sneden te maken. Daarnaast kunnen er ook scheuren en beschadigingen ontstaan aan de tegel, wat het uiteindelijke resultaat kan beïnvloeden.

 

Het belangrijkste verschil tussen een tegelsnijder en een decoupeerzaag is dat een tegelsnijder speciaal ontworpen is voor het snijden van tegels. De snijkop van de tegelsnijder is voorzien van een hard en scherp snijwiel dat door de tegel snijdt.

 

Een decoupeerzaag daarentegen heeft een zaagblad met tanden die ontworpen zijn om door hout, metaal en kunststof te zagen. Hoewel er wel speciale zaagbladen beschikbaar zijn voor het zagen van keramische tegels, zijn deze niet zo effectief als een tegelsnijder. Het risico op het beschadigen van de tegel is nog steeds groot.

Welke maat tegel snijder?

De maat van de tegelsnijmachine die je nodig hebt, hangt af van de grootte van de tegels die je wilt snijden. Over het algemeen geldt dat hoe groter de tegel is, hoe groter de tegel snijder moet zijn om de tegel te kunnen snijden.

 

Voor kleine en middelgrote tegels tot ongeveer 30×30 cm kan een handmatige tegelsnijder met een snijlengte van 40 cm of minder voldoende zijn. Dit type tegel snijder is compact en gemakkelijk te hanteren, waardoor het geschikt is voor kleine doe-het-zelf projecten en kleine renovaties. Het is ook draagbaar en gemakkelijk op te bergen.

 

Voor grotere tegels of natuursteen is een grotere tegelsnijder nodig. Professionele tegel snijders hebben vaak een snijlengte van 60 cm of meer en kunnen ook elektrisch aangedreven zijn. Deze zijn ideaal voor grote projecten waarbij veel tegels gesneden moeten worden.

 

Bij het kiezen van een tegelknipper is het belangrijk om ook rekening te houden met de dikte van de tegel. Sommige tegelsnijmachines zijn ontworpen voor dunne tegels, terwijl andere geschikt zijn voor dikkere tegels. Als je tegels met een grotere dikte wilt snijden, moet je kiezen voor een tegelsnijder die is ontworpen voor dikkere tegels.

 

Tegelsnijder vloer

Elektrische of handmatige tegelsnijder?

Een handmatige tegelsnijder is een veelvoorkomende keuze bij het snijden van tegels. Het is gemakkelijk te gebruiken en geschikt voor kleine en middelgrote tegels. Een handmatige tegelsnijmachine is over het algemeen compact en gemakkelijk te gebruiken in kleine ruimtes. Bovendien is het goedkoper dan een elektrische tegelsnijapparaat en vereist het geen extra energiebron.

 

Een elektrische tegelsnijder daarentegen is vooral geschikt voor grotere tegels en professionele projecten. Het is krachtiger en sneller dan een handmatige tegelsnijmachine, waardoor het ideaal is voor projecten waarbij veel tegels gesneden moeten worden. Het is ook nauwkeuriger en kan scherpe hoeken en rechte lijnen produceren. Een elektrische tegel snijder is over het algemeen duurder dan een handmatige tegelsnijmachine en vereist een stopcontact of generator.

De beste van tegelsnijder van 2023 uit de test!

Bovenin de pagina zijn de 2 beste tegelsnijders van 2023 al benoemd. Voor doe-het-zelvers is de Kreator tegelsnijder de beste van 2023 volgens onze test. Voor échte pro’s raden we de tegelsnijder van Lemato aan!

 

Meer reviews lezen? Bekijk dan onze berichten over, bijvoorbeeld de beste sloophamer, de beste breekhamer of de beste boorhamer. Hopelijk kunnen we je helpen met het kiezen van het juiste gereedschap!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »