Beste vochtmeter

Beste vochtmeter

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de beste vochtmeter? Dan helpen we je graag! Wij hebben een onderzoek uitgevoerd naar de beste vochtmeter van 2023. Hierin zijn verschillende type vochtigheidsmeters opgenomen, zoals een vochtmeter voor hout, voor planten en voor muren. Bekijk in dit artikel de top 5 beste vochtmeters van 2023!

Wat is de beste vochtmeter van 2023?

Om erachter te komen wat de beste vochtmeter van 2023 is, hebben wij verschillende vochtmeters getest. In onderstaand artikel tref je een uitgebreid onderzoek aan met de top 5 beste vochtmeters. Zo kun je een weloverwogen keuze maken.

VONROC Pro

De VONROC Pro Vochtmeter is de beste uit de test. Dit komt door meerdere aspecten van de vochtmeter. Allereerst is de test uitermate betrouwbaar. De meter is erg gevoelig en meet vocht perfect. Daarnaast is het display erg handig en overzichtelijk om te gebruiken. Wil je de vochtmeter meenemen? Geen probleem! Doordat hij werkt op batterijen kun je hem waar je maar wilt gebruiken. 

Brennenstuhl Vochtigheidsmeter MD

De Brennenstuhl vochtigheidsmeter scoort op alle aspecten erg goed. Zowel de kwaliteit als de nauwkeurigheid van de meter is erg goed. Je krijgt een zeer snelle en betrouwbare meting te zien op het handige display. Hij is te gebruiken op meerdere materialen en door de ‘hold’ functie kun je ook slecht bereikbare meten. Na 3 minuten inactief te zijn schakelt de meter automatisch uit. Je bespaard dus direct energie op de batterij.

Transnect Vochtigheidsmeter

De Transect Vochtigheidsmeter is de derde beste uit de test. De betrouwbare meter geeft snel weer wat je moet weten. Het handige scherm is ook verlicht, waardoor je ook in donkere ruimtes gemakkelijk een meeting uit kunt voeren. Hij wordt geleverd inclusief batterijen, zodat je direct aan de slag kunt!

SKYARD Vochtmeter Planten

Ben je op zoek naar een praktische vochtmeter voor planten? Dan is de SKYARD perfect voor jou! De meter van vocht steek je eenvoudig in de plantenbak. Vervolgens lees je altijd als je de planten water wilt gaan geven hoe vochtig de grond is. Iedere plant heeft namelijk andere behoefte qua vochtigheid van de grond. Door de handige meter geef je de planten nooit meer te veel of te weinig water!

Vochtigheidsmeter planten

Een andere perfecte vochtmeter voor planten is deze vochtigheidsmeter. Door het simplistische design is het enorm makkelijk in gebruik. Je plaatst hem eenvoudig en gemakkelijk in de bloembak. Vervolgens lees je ten alle tijden precies het vochtigheidspercentage af. Doordat er geen elektrisch display wordt gebruikt, gaat de vochtigheidsmeter enorm lang mee. Je hoeft er dus niet vaak naar om te kijken!

Wat is een vochtmeter?

Een vochtmeter is een gereedschap om het vocht in bepaalde materialen te meten. Naast dat het vocht meet, kunnen sommige vochtmeters andere dingen meten, zoals een zuurtegraad. De meeste vochtmeters zijn uitgerust met een handig display waarop je direct het vochtigheidspercentage krijgt te zien. Het verschilt per merk en type wat er precies gemeten kan worden. Een vochtigheidsmeter voor planten kan bijvoorbeeld soms ook de zuurtegraad in de grond meten.

Verschillende soorten vochtigheidsmeters

Er zijn verschillende soorten vochtmeters beschikbaar. Iedere vochtigheidsmeter heeft zijn eigen doel; namelijk het vocht meten. Je kunt het vocht meten in hout, maar het kan ook ingezet worden om de vocht te meten in de grond of lucht. Een vochtmeter is perfect inzetbaar om bijvoorbeeld planten te onderhouden. We maken een onderscheid tussen de verschillende type vochtmeters. 

 

Hout

 

 Een vochtmeter voor hout is er voor gemaakt om het percentage vocht in hout te meten. Op deze manier kun je erachter komen of het hout in goede staat is. Als het hout veel buiten staat, kan het zijn dat het vochtig wordt. Als er veel vocht in hout komt te zitten, kan het hout gaan rotten. Daarbij kan het hout veel minder sterk worden. Het is dus belangrijk dat het hout niet te veel vocht in zich mee draagt.

Planten

 

Een andere soort vochtmeter is een vochtigheidsmeter voor planten. Deze meter is erop gebrand om de grond van een bloempot te meten. Hierdoor krijg je inzichtelijk hoeveel water je moet toedienen aan de grond van de plant. Daarnaast kunnen sommige vochtmeters voor planten ook op andere zaken meten, zoals bijvoorbeeld de zuurtegraad. Dit kan belangrijk zijn om de planten in leven te houden.

Grond

 

De vochtmeter voor planten werkt theoretisch net zoals de vochtmeter voor grond. Het meet beide de grond en geeft de vochtgraad aan. De vochtmeter voor grond wordt echter niet naast een plant gezet, maar kan worden gebruikt bij het tuinieren. Het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om de zuurgraad van de grond te meten. Dit kan handig zijn als je het gras wilt gaan onderhouden.

Lucht

 

Tot slot kun je ook kiezen voor een vochtigheidsmeter die het percentage water in de lucht meet. Dit wordt veelal gebruikt voor bijvoorbeeld garages of kelders. Als het vochtpercentage te hoog is, kan dit de woning aantasten. Om deze reden is het altijd handig om een goede vochtigheidsmeter als gereedschap bij te hebben!

 

Waar let je op bij de aanschaf?

De aanschaf van een vochtmeter is een zeer specialistische aangelegenheid. Het ligt er altijd aan waar je de vochtmeter voor nodig hebt. In de bouw wordt de vochtmeter veelal gebruikt om het vochtpercentage in hout en muren te meten. Deze vochtmeter is anders dan een vochtmeter voor planten en heeft daardoor ook andere eigenschappen. Bij de aanschaf van een vochtigheidsmeter dien je dus te letten op hetgeen dat hij meet en hoe dit gemeten wordt.

Hoe hoog mag vochtpercentage zijn?

Wanneer je vocht gaat meten, krijg je altijd een percentage te zien. Maar hoe hoog mag dit vochtpercentage zijn? Voor de muren van een woning is een ideaal vochtpercentage tussen de 5 en 12 procent. Op het moment dat je een vochtpercentage meet dat hoger ligt dan 17 procent, heb je zeer waarschijnlijk te maken met een vochtprobleem. 

 

Als je de vochtmeter gebruikt om andere dingen te meten, zoals bijvoorbeeld de grond voor een plant, verschilt het ideale percentage. Dit is dan afhankelijk van bijvoorbeeld de soort plant of de soort hout dat je meet.

Beste vochtmeter

Hoe betrouwbaar is een vochtmeter?

De betrouwbaarheid van een vochtmeter verschilt per type en per merk. Het kan voorkomen dat de meter van vocht enkele procentpunten afwijkt van de waarheid. Deze punten hebben wij meegenomen in de test. In de top 5 beste vochtmeters is de betrouwbaarheid dan ook zo hoog mogelijk. Daarbij kan het ook slim zijn om meerdere keren te meten. Mocht er een afwijking zitten in een meeting, kun je dit direct rechttrekken.

De beste vochtmeter uit de test

Na een uitvoerige test van de beste vochtmeter, hebben wij een mooie selectie kunnen maken. De beste vochtmeter van 2023 is de VONROC Pro. De beste vochtmeter voor planten is de SKYARD. Deze zijn perfect om te gebruiken. 

Wil je graag meer reviews lezen over bouwproducten? Bekijk dan eens de beste slijptol, de beste elektrische vloerverwarming of de beste schuurmachine!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen