Beste reciprozaag

Beste reciprozaag hout

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar de beste reciprozaag? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel bespreken we de beste reciprozagen die op dit moment beschikbaar zijn. We kijken naar verschillende bekende merken zoals Makita, Bosch en Einhell. Daarbij kijken we natuurlijk ook naar de minder bekende merken. Uiteindelijk hebben wij een top 5 beste reciprozagen van 2023 op kunnen stellen. Op deze manier kun jij precies de zaag bestellen die je nodig hebt voor je klus. Zowel voor jou als particulier of als professional is het belangrijk dat je werkt met goede apparatuur. Daar kun je met onderstaande bouwgereedschappen zeker mee aan de slag!

Wat is de beste reciprozaag van 2023?

Na een uitgebreid onderzoek te hebben uitgevoerd, hebben wij de beste reciprozagen van 2023 op een rijtje gezet. Zo hoef jij niet meer het hele internet af te gaan om de beste reciprozaag te vinden. Bekijk onderstaande reviews en oordeel zelf!

Makita Accu Reciprozaag

De Makita Accu Recoprozaag is de beste van 2023. De allrounder is perfect voor afbreekwerk, het zagen van buizen, stangen en latten en nog veel meer. Het vermogen van de zaag is erop afgesteld om een hoog rendement te krijgen. Daarbij is er minder opwarming in de machine zelf. 

 

Met het snelspansysteem vervang je zeer eenvoudig het zaagblad. Je hebt hier geen extra gereedschappen voor nodig. Daarbij heeft de elektrische zaag ook handige LED verlichting, zodat je hem overal eenvoudig in kunt zetten. Tot slot heeft de machine ook een blokeerknop, zodat hij niet direct aan kan gaan. De machine is dus ten alle tijden veilig te gebruiken.

Bosch Reciprozaag

De Bosch Reciprozaag is een zeer praktische en sterke zaagmachine. De elektrische zaag heeft een zeer uitgebalanceerd ontwerp. Dit zorgt ervoor dat er zo min mogelijk trillingen komen. Daarnaast is de ergonomische vorm erg handig om te gebruiken in meerdere grepen. Je kiest voor de zaag van het merk Bosch als je graag een betrouwbare en goede elektrische zaag wil. Het is de ideale keuze voor het zagen van takken, grote balken of het dicht tegen muren aan zagen.

Einhell Reciprozaag

Kies je voor een Einhell elektrische zaag? Dan kies je voor een goedkoop model met de kwaliteit van een dure zaag. De Einhell Reciprozaag is een zeer veelzijdige en compacte zaag. Hij is uitgerust met een fijne accu. Daarbij komt slechts een gewicht kijken van 1,62 kilogram. Hierdoor is de zaag erg makkelijk te gebruiken voor veel verschillende klussen! 

Makita JR3070CT Elektrische zaag

De Makita JR3070CT is de tweede reciprozaag van Makita in onze top 5 beste reciprozagen. Dit komt doordat deze zaag net iets anders werkt dan zijn voorganger. Deze elektrische zaag werkt namelijk met een stekker. Dit is erg handig als je de zaagmachine voornamelijk voor klussen rondom het huis gebruikt. Door de stekker hoef je niet bang te zijn dat hij leeg raakt. Daarnaast is de zaag zeer betrouwbaar en handig in gebruik. Het vermogen is erg hoog en de elektrische zaag doet precies wat je van hem verwacht!

Black+Decker Accu Zaagmachine

De laatste in onze top 5 beste reciprozagen, is de Black+Decker Accu Zaagmachine. Deze zeer krachtige reciprozaag maakt iedere klus extra makkelijk. Het grootste verschil met zijn voorgangers is zijn design. De greep van de machine valt iets rechter en lager uit. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker door rechte balken heen kunt zagen. Als je op zoek bent naar een goedkope en fijne reciprozaag voor klussen rondom je woning, dan is dit een zeer goede keuze!

Wat is een reciprozaag?

Een reciprozaag is een zaag met een uitstekend zaagblad. Deze wordt aangedreven door een elektromotor, waardoor de zaag heen en weer gaat. Dit zorgt ervoor dat je niet zelf de zaagbeweging hoeft te maken, waardoor je veel makkelijker en sneller verschillende bouwmaterialen, zoals kunststof of hout door kunt zagen. De reciprozaag wordt veelal gebruikt voor zwaardere klussen. De zaag is erg goed in het afbreken van grote takken van een boom, maar kan ook ingezet worden om balken op maat te zagen. 

Waar let je op bij de aanschaf van een reciprozaag?

Het uitzoeken van de beste reciprozaag voor jouw klus kan lastig zijn. Er zijn veel verschillende modellen, merken en sterktes, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Om je op weg te helpen, hebben wij de top 5 beste reciprozagen onderzocht. Natuurlijk vertellen wij je graag waar je op moet letten als je zelf je onderzoek gaat uitvoeren. 

Met accu of stekker

De eerste keuze die je gaat maken is die voor een stekker of voor een accu. Beide gevallen hebben namelijk hun voordelen. Een reciprozaag met accu zorgt ervoor dat je hem overal direct in kunt zetten. Zo kun je hem ver in tuinen meenemen om bosjes te snoeien of je neemt hem mee naar verschillende locaties. Een reciprozaag met stekker heeft als grote voordeel dat hij nooit leeg zal zijn als je hem in gaat zetten. Je bent dan echter wel meer plaatsgebonden dan wanneer je kiest voor een accu. 

Vermogen

Vervolgens ga je nadenken over het vermogen dat de reciprozaag moet leveren. Het vermogen van de reciprozagen liggen normaal gesproken tussen de 700 en 1400 Watt. Hierin geld de regel dat hoe hoger het vermogen is, hoe zwaarder werk je met de zaag kunt verrichten. Hierbij is het wel goed om te bedenken dat de zagen van tegenwoordig veel beter zijn dan die van 10 jaar geleden. Zagen met hetzelfde vermogen kunnen veelal zwaardere klussen aan, omdat ze veel efficiënter werken. Ga je de zaag veelal thuis gebruiken? Dan kan een zaag met 700 Watt al prima volstaan. Wil je hem echter in gaan zetten voor zware sloopklussen? Kies dan voor een reciprozaag met een hoger vermogen.

Zaagslaglengte

De zaagslaglengte is ook belangrijk voor de keuze voor een reciprozaag. De zaagslaglengte geeft aan hoe ver het zaagblad in en uit gaat. Hierin geeft een hoge zaagslaglengte een hoge zaagsnelheid aan. Deze lengte zit bij de reciprozaag tussen de 1 en 3 centimeter. Met een zaagslaglengte van 3 centimeter zaag je dus veel sneller dan de lengte van 1 centimeter.

Zaagdiepte

Naast de lengte van de zaagslag, is ook de zaagdiepte van groot belang. Er zijn reciprozagen beschikbaar die een diepte van 26 cm kunnen bereiken. Daarnaast zijn er ook zagen die maar 6,5 cm diep kunnen gaan. Hierin is het wel belangrijk om te bedenken dat de zaagdiepte ook afhankelijk is van het materiaal. Bij zacht hout is de zaagdiepte veel hoger dan bij metaal. 

Zaagblad wisselen

Als je de reciprozaag een tijdje gebruikt hebt, wordt het tijd om het zaagblad te wisselen. Een scherp zaagblad zorgt er direct voor dat de klus veel makkelijker te klaren is. Hierdoor is het belangrijk om het blad regelmatig te vervangen. De meeste reciprozagen zijn uitgerust met handige systemen om het zaagblad uit de machine te klikken. Sommige zagen hebben hier tegenwoordig ook een automatisch systeem voor ontwikkeld.

Extra opties voor de reciprozaag

Gereedschappen in de bouw blijven zich continu verbeteren. Hierdoor zijn er tegenwoordig ook reciprozagen waarbij je de kop kunt bewegen of waar er extra attributen bijgeleverd worden. Voor de normale klussen is dit niet altijd nodig, maar het is zeker goed om naar te kijken voordat je de zaagmachine aan gaat schaffen.

Beste reciprozaag boom

Hoe gebruik je een reciprozaag veilig?

De reciprozaag ziet er in eerste instantie wellicht gevaarlijk uit. Dit komt doordat het zaagblad ver uitsteekt. Het gebruik van de machine is echter helemaal niet gevaarlijk. Door verschillende veiligheidsmaatregelen te nemen, gebruik je hem zo veilig mogelijk.

 

Allereerst is de reciprozaag voorzien van een blokkeerknop. Deze knop moet ingedrukt blijven om de zaag te laten werken. Hierdoor kan hij niet blijven zagen als hij losgelaten wordt. 

 

Vervolgens is het ook verstandig om beschermende kleding te dragen. Denk bijvoorbeeld aan een veiligheidsbril en een overal. Het is natuurlijk altijd belangrijk om de juiste kleding te dragen als je aan een klus gaat beginnen.

 

Tot slot is het opbergen van de zaagmachine erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de machine op een veilige plek opbergt. Het liefste ook op een droge plek. Zo weet je zeker dat de machine in een goede staat blijft. Bewaar hem tevens ook buiten het bereik van kinderen om ongelukken te voorkomen!

De beste reciprozaag uit de test

In bovenstaand artikel hebben wij de beste reciprozaag onderzocht. We zijn er onder andere achter gekomen dat de Makita reciprozaag de beste is van 2023. Dit komt door zijn hoge betrouwbaarheid, sterk vermogen en ergonomische gebruik. Op de tweede plek staat de Bosch Reciprozaag. Ook deze zaag is uiterst betrouwbaar en zeker te gebruiken voor zowel particulieren als professionals. Als derde beste reciprozaag is die van het merk Einhell. Deze zaag is een zeer makkelijk te gebruiken machine. Ondanks dat zijn prijs veel lager ligt, is de machine zeker niet slechter dan de andere!

 

Heb je een weloverwogen keuze kunnen maken voor de beste reciprozaag voor jouw klus, maar heb je nog meer gereedschappen nodig? Kijk dan eens naar andere artikelen op onze website, zoals de beste accuboormachine, de beste schroefmachine of de beste slijptol!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen