Beste tacker

Beste tacker

Inhoudsopgave

Nietjes of spijkers monteren? Met de beste tackers van 2023 kan dat heel handig! We hebben een top 5 beste tackers van dit moment lijstje gemaakt. Hiermee willen we je helpen met het kiezen van de juiste tacker. Alle modellen in dit artikel zijn uitvoerig getest, handig in gebruik en betaalbaar. Tacker is de engelse benaming van een nietpistool of spijkerpistool. In dit artikel lees je nog veel meer over de beste tackers.  Zo hoef je niet heel het internet af te gaan voor de beste tacker!

Wat is de beste tacker van 2023?

De beste tacker van 2023 is de VONROC Accu Tacker 4V. Uit ons onderzoek is gebleken dat deze tacker van het betrouwbare merk VONROC de beste is van dit moment. Lees meer over andere beste tackers en leer meer over het gebruik van deze nietpistolen. De top 5 beste tackers vind je hieronder!

VONROC Accu Tacker 4V

De VONROC tacker werkt op accu en wordt geleverd met diverse maten nietjes. 6 mm, 8 mm en 10 mm nietjes. Als je deze tacker besteld kun je direct aan de slag met de klus. Door het kleinere ontwerp kun je overal bij. Ook bij moeilijke hoeken etc. Geschikt voor klussen met tapijt, ijzergaas, plinten, plasticfolie of andere folies, het bekleden van meubels en panelen met vilt, karton of stof.  Het magazijn van de tacker kan 100 nietjes/spijkers opslaan. Geleverd met een accu, oplaadkabel en maar liefst 900 nietjes en 300 spijkers! De toolbag van VONROC zit er ook bij!

Einhell TC-EN 20 E Tacker

Als je opzoek bent naar een tacker die veel klussen kan klaarmaken, dan is de Einhell TC-EN 20 E tacker echt iets van jou! Gebruik het bijvoorbeeld voor het vastzetten van latjes tegen een muur en het bekleden van meubels. Er worden 1000 nietjes en 500 spijkers bijgeleverd. De tacker werkt op netstroom en heeft een Voltage van 220. Dit is dus geen accu-platform.

FERM ATM1051 Combitacker

Zoek je een pneumatische tacker? Die heel veel klussen klaart? De FERM ATM1051 Combitacker is dan de beste keuze voor jou! Deze krachtige spijker- en nietpistool heeft een universele DIN en Orion koppeling. Hierdoor is dit luchtgereedschap makkelijk aan te sluiten op elke compressor. De werkdruk ik minimaal 7 bar en maximaal 8.3 bar. Er worden 300 spijkers en 100 nietjes bijgeleverd. Ook zit er 2 keer een inbussleutel bij en een flesje olie. Allemaal geleverd in de opbergkoffer.

Hofftech Handtacker Set

Op zoek naar en wat kleinere tacker? Zonder stroom of accu? Dan is de Hoffrecht handtacker met set de perfecte tacker voor jou! Geleverd met 400 nietjes en 200 spijkers in een opbergkoffer. Supermakkelijk in gebruik en makkelijk mee te nemen! De goedkoopste uit ons lijstje special voor doe-het-zelvers die niet vaak klussen!

STANLEY FATMAX Handtacker

Met de 6-in-1 zonder elektriciteit STANLEY FATMAX handtacker niet je gemakkelijk materiaal vast. We noemen hem de 6-in-1, omdat er maar liefst 6 soorten nieten en nagels in passen. Beschikt over een anti-blokkeerfunctie. Hierdoor voorkomt het dat het blokkeert. Geleverd met klemmen en spijkers.

Wat is een tacker?

Een tacker wordt ook een spijkerpistool en nietpistool of nietmachine genoemd. Tacker is de Engelse benaming, maar wordt in het jargon vaak gebruikt. Een tacker kan spijkers, nagels of nietjes in materialen schieten. Eigenlijk hamer je spijkers in materiaal zonder te hameren. Dit is ideaal als je veel spijker of nietjes wil gebruiken om de klus te klaren. Dit gereedschap wordt vaak gebruik in de bouw en meubelbewerking. Meubels stofferen bijvoorbeeld, is een klus wat vraag om veel nietjes of spijkers. Ideaal om een tacker te gebruiken. Je kan een tacker gebruik die werkt op een accu of netstroom, maar er zijn ook handtackers die geen stoom aansluiting hebben. Deze kun altijd en overal gebruiken. Een tacker lijkt enorm veel op een spijkerpistool, maar met een tacker wordt vaak een kleinere nietpistool bedoeld.

Wat zijn verschillende soorten tackers?

Er zijn verschillende soorten tackers. De verschillende soorten worden op meerdere manieren aangedreven. Zo kun je tackers hebben die werken op netstroom of een accu. Er zijn ook spijkerpistolen die werken op luchtdruk en tot slot heb je nietpistolen die geen stroom, accu of luchtdruk nodig hebben om ze t gebruiken. De meest voorkomende tackers zijn:

 

  1. Handtackers. Dit zijn tackers zonder accu of elektriciteit. Het is ideaal voor kleine klusjes. Het werkt op een veersysteem en is superhandig is gebruik.

 

  1. Elektrische tackers. Aangevoerd door stroom en werkt op een elektromotor om spijker en nietjes in het materiaal te schieten. Deze tackers zijn sneller en krachtiger dan handtackers en zijn geschikt voor grotere klussen.

 

  1. Pneumatische tackers. Een zware klus? Gebruik dan een pneumatische tacker. Werkt op luchtdruk en wordt vaak gebruikt in de bouw. Het zijn krachtige tackers met hoge capaciteit.

 

  1. Niet pistool. Dit zijn tackers die geen nagels of spijkers gebruiken, maar nietjes. Geen nietjes die je kent van je nietmachine die op je bureau staat, maar grote nieten die je in hout schiet.

 

  1. Nagelpistool. Deze tacker gebruikt lange spijkers, ook wel nagels genoemd, om materialen aan elkaar te monteren. Deze nagels zijn sterker dan nietjes, dus het wordt voor zwaardere werken gebruikt.

Waar let je op bij de aanschaf?

Bij het aanschaffen van een tacker zijn er een aantal dingen die je mee moet nemen in je beslissing. Als eerst raden we je aan om ter kiezen waarvoor je de tacker gaan gebruiken. Voor zware klussen? Voor kleine klussen? Wil je het veel gebruiken of eens in de zoveel tijd? Wil je veel beweegruimte hebben? Dan is een handtacker zonder stroom ideaal of een spijkerpistool op accu. Handtackers zijn geschikt voor kleinere klussen en zijn draadloos en maken geen gebruik van een accu. Pneumatische tackers zijn er voor grote klussen en zitten met een slang vast aan een compressor. Spijkerpistolen op accu zijn flexibel en kunnen overal gebruikt worden, maar deze accu’s dienen opgeladen te worden, dus je kunt er niet altijd mee werken, tenzij je 2 accu’s hebt en deze wisselend oplaadt.

 

De betrouwbaarheid en veiligheid van een tacker is ook van belang. Is het een betrouwbaar merk? Beschikt het over een gebruiksaanwijzing en veiligheidsvoorschriften. Houd je hier dan altijd aan om ongelukken te voorkomen. Ook is garantie belangrijk, zodat je niet zomaar zonder tacker komt te zitten.

 

Tot slot is de prijs een puntje waar je op kunt letten. Als je de tacker toch niet heel vaak gaat gebruiken en je het nodig hebt voor kleinere klusjes. Dan is een duur spijkerpistool aanschaffen onnodig. Bedenk voor de aanschaf of kleinere of grote klussen wil klaren. Dit kan je veel geld besparen.

Waar gebruik je een nietpistool voor?

Een nietpistool, of nietapparaat, wordt gebruikt voor het vastmaken van bekleding, tapijt en stoffering op verschillende materialen, maar vooral hout. Op metaal, muren of kunststof kunnen nieten ook gebruikt worden.

 

Een nietpistool schiet nietjes in het materiaal. Het schieten van nietjes gaat heel vlug en gemakkelijk. Daarom is het ideaal voor klussen waarbij je veel nietjes wil gebruiken. Het stofferen van meubels is een perfect voorbeeld hiervan. De stoffering moet strak om de meubels blijven zitten. Hiervoor zijn veel nietjes nodig, dus een nietpistool het beste gereedschap voor deze klus. Het gaat veel sneller dan spijkers met een hamer bewerken. Je loopt geen risico dat je op je duim slaat, maar lees wel altijd de veiligheidsvoorwaarde, dat je ongelukken voorkomt.

Nietpistool meubels

Hoe werkt een pneumatische tacker?

Een pneumatische tacker werkt op perslucht ook wel hoge druk. Dit gereedschap werkt op een compressor die lucht perst, zodat spijker, nagels of nietjes in materiaal perst kan wordt.

 

Het pneumatische gereedschap dient op een compressor aangesloten te worden met een slang.  Door deze slang heb je minder beweegruimte, maar wel een hele krachtige tracker. Wanneer het spijkerpistool is aangesloten wordt er lucht in de cilinder gepompt die in het pistool zit verwerkt. De samengeperste lucht blaast een hamertje tegen de spijker aan die vervolgens in het materiaal geschoten wordt.

 

Elektrische tackers of andere tackers zijn vaak minder krachtig dan een pneumatische nietmachine. Het wordt vaak gebruikt voor zwaardere materialen. Ook zijn de pneumatische tackers onderhoud armer dan elektrische tackers. Dit komt doordat er geen bewegende onderdelen in de tacker zitten en dus minder slijt.

De beste tacker van 2023 uit de test!

Hopelijk heb je door het lezen van dit bericht een juiste keuze kunnen maken over de beste tacker van 2023. Uit onze bleek dat Vonroc met de Accu Tacker 4V de beste is van 2023.  Behendig, aangevoerd door een accu en geleverd met veel nietjes en spijker.

 

Heb je veel gehad aan dit artikel? Bekijk dan meer van onze artikelen, zoals de beste zonnepanelen, de beste schroefmachine of de beste tackerplaat.

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »