Beste kleine zonnepanelen

Beste kleine zonnepanelen

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar handige, kleine zonnepanelen? Dan zijn er veel verschillende soorten en modellen. De meeste mensen kennen zonnepanelen van degene die op het dak liggen. Tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden met zonnepanelen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook kleine, inklapbare zonnepanelen bestaan? Over deze kleine zonnepanelen gaat dit artikel. Wij hebben een groot onderzoek gedaan naar de beste kleine zonnepanelen van 2023. In dit artikel vind je uitgebreide reviews van deze modellen!

Wat is de beste van 2023?

Na een lang onderzoek hebben wij verschillende kleine zonnepanelen uitgetest. Hierin hebben wij onder andere op de kleine zonnepanelen energieopbrengst gekeken. Uiteindelijk hebben wij de top 5 beste kleine zonnepanelen opgesteld. Bekijk ze hieronder en oordeel zelf!

Loomar Kleine zonnepanelen Set 200W

De Loomar Kleine Zonnepanelen Set 200W is de beste van 2023! Met de handige solar panel weet je zeker dat je niet zonder elektriciteit komt te zitten. Hij heeft een vermogen van 200W, waardoor hij perfect is om stroom op te wekken. Gebruik hem als je onderweg bent of als je gaat kamperen! Hij heeft een gewicht van 5,3 kg, waardoor hij eenvoudig mee te nemen is. Bestel hem eenvoudig en met gratis verzending bij bol.com.

RealPower SP-30E Opvouwbaar Zonnepaneel

Op de tweede plek staat de RealPower SP-30E. Dit is een opvouwbaar zonnepaneel dat perfect mee te nemen is op reis. Het apparaat is ontworpen om alle mobiele apparaten direct op te laden met zonne-energie. Door de 2 handige USB-aansluiting, kun je overal ter wereld direct je mobiele apparaten opladen. Je hebt er enkel de zon voor nodig! Het maximale vermogen van de kleine zonnepanelen zijn 30W. Dit is genoeg voor het opladen van je camera, tablet, telefoon en meer!

Opvouwbare zonnepanelen set

Opvouwbaar Kleine Zonnepanelen Set 120W

Als je zoekt naar kleine zonnepanelen om mee op reis te nemen, is deze opvouwbare zonnepanelen set perfect voor jou! Deze kleine zonnepanelen zijn zeer gebruiksvriendelijk en straks ontworpen. Met de flexibele zonnecellen van de monokristallen silicium, hebben de mini zonnepanelen een hoog rendement. Daarbij is het product redelijk klein, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is in de auto of een rugzak. Ga je bijvoorbeeld kamperen in de natuur? Dan is deze set perfect om jezelf te voorzien van groene stroom! Het apparaat heeft een maximaal vermogen van 120W. Dit is genoeg voor vrijwel alle apparatuur die je nodig hebt tijdens het kamperen!

KROAK Flexibel Zonnepaneel 20W

Zonne-energie opwekken kan tegenwoordig op veel verschillende manieren. Met de KROAK Flexibel Zonnepaneel 20W ben je verzekerd van het eenvoudig opwekken van stroom.  De Kroak is perfect om mee te nemen op vakantie. Hij kan je helpen bij het voorzien van elektriciteit voor je autoaccu, telefoon, tablet, laptop en nog veel meer! De flexibele solar panel is waterdicht en heeft een maximaal vermogen van 20W. Dit vermogen wordt behaald met een gewicht van slechts 0,3kg! Dit maakt hem perfect om mee te nemen.

GioS Klein Zonnepaneel met 60A Controller

De laatste in onze top 5 beste mini zonnepanelen, is die van GioS. Het zonnepaneel heeft een sterkte van 30W, maar komt ook in uitvoeringen tot maximaal 200W. Hij is eenvoudig te gebruiken en word geleverd met veel accessoires. Hierdoor ben je in staat hem optimaal te gebruiken. Je hangt hem met de zuignappen gemakkelijk op de auto om de gehele dag stroom op te wekken. Ook is hij geschikt voor op de boot of tijdens het kamperen.

Wat is een klein zonnepaneel?

Een klein zonnepaneel is niets anders dan alle andere zonnepanelen die er zijn. Het enige verschil is dat hij een stukje kleiner is. Dit zorgt ervoor dat de het paneel perfect is voor onderweg. Je neemt de mini zonnepanelen gemakkelijk mee als je gaat kamperen of als je veel onderweg bent met de auto. Als je vervolgens stroom nodig hebt, hoef je je accu of telefoon alleen maar aan het zonnepaneel aan te sluiten. Vervolgens wekt het mini zonnepaneel door de zonne-energie stroom op. Dit zet hij om in elektriciteit en dat kun je vervolgens in je aangesloten apparaat gebruiken. Zo hoef je niet meer te zoeken naar een stopcontact en ben je altijd voorzien van groene stroom!

Wat zijn verschillende soorten kleine zonnepanelen?

In ons onderzoek zijn we verschillende soorten kleine zonnepanelen tegengekomen. Wij bespreken je graag met je.

 

Enkel paneel
De standaard mini zonnepanelen lijken op een normaal paneel, maar dan zijn ze veel kleiner. Het voordeel is dat je een makkelijk paneel hebt dat je overal neer kunt zetten. Je hoeft hem niet op te klappen en je weet precies waar je aan toe bent. Deze varianten zijn vaak ook sterker, waardoor ze gemakkelijk neer te zetten zijn.

 

Inklapbare / opvouwbare zonnepanelen
Deze kleine zonnepanelen bestaan uit meerdere panelen naast elkaar. Deze zijn doorgaans dus iets groter, maar omdat ze in te klappen zijn, worden ze klein gemaakt. Vervolgens kun je ze dus gemakkelijk opbergen en meenemen. Deze worden veelal ook geleverd in een handige opbergtas, zodat ze gemakkelijk mee te nemen zijn.

 

Flexibele zonnepanelen

De laatste variant die we gezien hebben in ons onderzoek, is het flexibele paneel. Dit is een paneel dat alle kanten op kan bewegen. Hierdoor is het makkelijker om hem te plaatsen en kun je hem eenvoudig meenemen. Het grootste voordeel van deze mini zonnepanelen is dat hij erg licht is. Het model in onze top 5 beste kleine zonnepanelen weegt maar slechts 0.3 kg!

Waar let je op bij de aanschaf van kleine zonnepanelen?

Bij de aanschaf van kleine zonnepanelen is het belangrijk om te letten op enkele aspecten. Wij leggen ze je graag uit.

 

Het vermogen

Het eerste waar je naar gaat kijken bij een mini zonnepaneel, is het vermogen. Dit geeft aan wat de maximale opwekking van het apparaat kan zijn. Het vermogen is daardoor een goede indicatie van wat je ongeveer kunt verwachten kwa kleine zonnepanelen energieopbrengst. Let er wel op dat dit nog niet sluitend is!

 

Kleine zonnepalen energieopbrengst

Als je een zonnepaneel uit gaat kiezen, is het belangrijk ome kijken naar de energieopbrengst. De energieopbrengst maakt het duidelijk hoeveel elektriciteit je met het paneel op kunt wekken. Het vermogen van het paneel geeft namelijk niet altijd ook de energieopbrengst weer. Een zonnepaneel heeft altijd een effectiviteit. Dit betekent dat hoe hoger de effectiviteit is, hoe meer energie hij op kan wekken. Daarbij kan een hoger vermogen ook positief zijn, maar het komt ook voor dat een lager vermogen met een hogere effectiviteit meer opbrengt.

 

Grootte en gewicht

Een ander onderdeel is de grootte. Hoe groter het mini zonnepaneel is, hoe moeilijker het wordt om hem mee te nemen. Het is hierbij ook slim om te kijken naar het gewicht. Een klein zonnepaneel dat ook erg licht is, is het makkelijkste om mee te nemen.

 

Aansluitingen
Heb je een klein zonnepaneel gevonden dat voldoet aan je wensen? Kijk dan ook goed naar het aantal aansluitingen. Het komt namelijk vaak voor dat je meerdere apparaten tegelijk op wilt laden. Als je meer aansluitingen hebt, is dit natuurlijk direct mogelijk.

 

Wendbaarheid

Als je gaat kamperen, is het belangrijk dat je wendbaar bent. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je niet veel ruimte hebt. In dit geval kan flexibiliteit van een zonnepaneel erg handig zijn. Hier kun je als laatste dus ook nog naar kijken!

Beste kleine zonnepanelen

Welke materialen of accessoires heb je nodig?

Voor alle kleine zonnepanelen uit onze test heb je vrijwel geen materialen of accessoires nodig. Je kunt de panelen namelijk gemakkelijk plaatsen op de plek die je zelf kiest. Of dit nu op het dak, in het gras of in de boom is, zolang hij zon opvangt, wekt hij stroom op. Daarbij is het belangrijk dat je het mobiele apparaat direct aan het paneel kunt hangen. Dit is gemakkelijk te doen met een of meerdere USB verbindingen. Je kunt met kleine zonnepanelen verschillende mobiele apparaten voorzien van stroom, zoals je telefoon, camera, tablet, laptop en nog veel meer. Je hoeft dus nooit meer moeilijk te doen met het vinden van een stopcontact als je aan het kamperen bent!

De beste kleine zonnepanelen van 2023 uit de test!

In dit artikel hebben we onderzoek gedaan naar de beste kleine zonnepanelen van 2023. Uit onze test is gekomen dat de Loomar Kleine Zonnepanelen Set 200W de beste van 2023 is. Dit komt door het vermogen, de eenvoud en de opties die je hebt met dit inklapbare paneel. Daarnaast zijn er nog 4 erg goede opties waar je zeker voor kunt kiezen!

 

Wil je graag meer van dit soort artikels lezen? Bekijk dan eens onze artikelen over de beste thuisaccu, de beste bouwlamp of de beste soldeerbout.

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen