Beste boorhamer

Beste Boorhamer

Inhoudsopgave

Gat boren? Beitelen? Met de beste boorhamer van 2023 is dat geen enkel probleem! Boor gemakkelijk een gat in beton, metselwerken, andere steenvormen, hout en zelfs aluminium. Veel vakmannen en doe-het-zelvers gebruiken een boorhamer voor de meest uiteenlopende klusjes. Bekijk in dit bericht welke boorhamer het beste past bij jouw klus!

Wat is de beste boorhamer van 2023?

Uitvoerig getest door onze experts. De beste boorhamer van 2023 is die van het betrouwbare merk Makita. We hopen je met dit bericht te helpen met het maken van een keuze. Kom erachter welke boorhamer het beste bij jou past!

Makita BITFIX HR2470 Boorhamer

De Makita BITFIX HR2470 is de beste boorhamer van 2023! Met zijn krachtige vermogen van 780 Watt en 2,7 Joule slagkracht is het een ware krachtpatser. Het apparaat is bovendien zeer betrouwbaar en heeft een lange levensduur, wat het een slimme investering maakt voor de toekomst.

 

De machine is geschikt voor zware klussen zoals boren in beton en steen en beschikt over drie functies: boren, hamerboren en beitelen. Het ergonomische design zorgt voor een comfortabele grip en het SDS-Plus systeem maakt het wisselen van boren zeer gemakkelijk. Daarnaast beschikt de boor over een dieptestop waarmee je precies op de gewenste diepte kunt boren.

Bosch Professional GBH 2-28 F

Op zoek naar de beste boorhamer voor professioneel gebruik? Dan is de Bosch Professional GBH 2-28 F de perfecte keuze! Deze boor combineert een indrukwekkend vermogen met betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 

Met een vermogen van 880 watt en een slagkracht van 3,2 joule kan deze boor met gemak door beton en ander hard materiaal boren. Daarnaast is de GBH 2-28 F uitgerust met een SDS-plus boorhouder en een Vibration Control systeem, wat zorgt voor een comfortabele en nauwkeurige bediening. Bovendien heeft dit gereedschap een compact en ergonomisch ontwerp, wat het werken op moeilijk bereikbare plekken vergemakkelijkt.

DeWalt DCH072NT | Accu Boorhamer

Op zoek naar een draadloze boorhamer? Dan is de DCH072NT boorhamer van DeWalt iets voor jou! Het 12V XR gereedschapsplatform zorgt voor een buitengewoon lange werktijd.  De ingebouwde Ledverlichting verbetert je zicht op het werkgebied.

 

De slagenergie is 1,1 J, 0-4280 bpm maakt het ideaal voor het boren van gaten in beton, metselwerk en steen. Het nominale, maximale rpm is 910. De bithouder is SDS-Plus en SDS-boorhamer heeft een gewicht van 1,7 kg. Een gat boren was nog nooit zo makkelijk door deze sterke motor. De borstelloze motor zorgt voor een langere doorlooptijd en is duurzaam door energiebesparing.

Bosch PBH 2100 RE

Wil je moeiteloos boren en hameren in vrijwel elk materiaal? Met Bosch PBH 2100 RE Boorhamer op snoer kan dat! De krachtige motor zorgt ervoor dat je kan boren, beitelen en hameren is tegels, beton, metaal en hout.

 

De motor heeft een kracht van 550 W en werkt pneumatisch. Hierdoor heeft de machine een hoge slagkracht van 1,7 joule. De boorhouder is SDS-Plus, dus accessoires kunnen worden gewisseld in het gereedschap. Bij deze krachtige breekhamer wordt gratis een 6-delige SDS-Plus S2 borenset geleverd. Grote taak op de bouw? Of een klein klusje thuis? Deze boorhamer is overal geschikt voor!

FERM Pneumatische boorhamer

Een boorhamer die ook functioneert als sloophamer kopen? Bekijk dan de pneumatische boorhamer van FERM! Door de bijgeleverde beitels voldoet de combihamer van FERM het uitstekend als sloophamer. De rubberen stroomkabel is 3 meter lang, wat zorgt voor optimaal werkcomfort.

 

Het gewicht van de machine is 5.2 kg en de maximale boordiameter is 32 mm. Een gat boren is geen probleem voor deze machine van FERM. Het toerental is instelbaar tot 1500 toeren per minuut.  Buiten het boren en beitelen kan de combihamer ook klopboren en beitelen met draaien.  Pas de boorhamer aan voor de werkzaamheden die je wil doen.

Wat is een boorhamer?

Een boorhamer is een krachtig gereedschap dat wordt gebruikt voor het boren gaten in beton, metselwerk en andere harde materialen. Het is ontworpen om snel en efficiënt te werken. Hierdoor is het een populaire keuze voor klusjes- mannen en vrouwen, bouwvakkers en doe-het-zelvers.

 

Het werkt door middel van een combinatie van rond draaiende en hamerende bewegingen. Een normale accuboormachine draait alleen rond. Een bouwboorhamer slaat ook op het materiaal wat je aan het boren bent. Hierdoor breekt het materiaal sneller af en wordt er sneller geboord.

 

Er zijn verschillende soorten boorhamers. Sommige hebben een SDS-systeem. Dat staat voor Special Direct System. Hiermee kun je de boor snel vervangen en hoef niet een hele nieuwe machine te kopen. Ook zijn er combihamers die pneumatisch werken, op netstroom en op accu. Bedenk voor de aanschaf welke soort hamer het beste bij jou past!

Wat zijn de beste boorhamer merken?

Er zijn een aantal grote merken die boorhamers aanbieden.  Elk merk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder een klein overzicht over de beste merken boorhamers:

 

  1. Bosch: dit merk is een van de bekendste merken als het gaat om gereedschap. Dat is niet voor niets. Bosch biedt een breed en betrouwbaar scala aan professionele machines. Waaronder de combihamer.
  2. Makita: staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Makita biedt boormachines aan voor kleine, maar ook grote werkzaamheden.
  3. DeWalt: hoogwaardige elektrische gereedschappen, waaronder de combihamer is was DeWalt biedt. DeWalt is een populair merk onder de aannemers en bouwvakkers.

 

Andere merken die de moeite waard zijn om te benoem zijn, FERM, Hilti en Hitachi. Deze 3 merken hebben allemaal een breed scala aan gereedschap. Betrouwbaar, jarenlange ervaring en vooral expertise is wat deze merken bieden.

Waar let je op bij de aanschaf?

Je bent van plan om een boorhamer te kopen. Waar moet je op letten? Bij het kopen van een combihamer is het van belang dat je eerst weet waarvoor je de machine wil gebruiken. Bij kleinere werken, zoals kleine gaatjes boren, is een kleine combihamer al voldoende. Ben je van plan vaak grotere taken te verrichten met de machine? Dan raden we een krachtige, grote combihamer aan!

 

De kracht van een boorhamer heeft te maken met wattage. Hoe hoger de wattage hoe krachtiger de machine is. Controleer of de boorhamers genoeg wattage hebben voor de klus die je wilt uitoefenen.

 

Bij een boor is de soort boorhouder een belangrijk onderdeel. De meeste boorhamers hebben een SDS-boorhouder. Dit houdt in dat de boor makkelijk te vervangen is, zonder dat je gereedschap moet gebruiken. Zo’n SDS-systeem is perfect voor je als je vaak verschillende boren wil gebruiken. Je verwijdert gemakkelijk de ene boor en vervangt hem direct met de andere boor.

 

Boorhamers zorgen voor veel trilling. Om letselschade en verzuring van de arm te voorkomen, wil je dat de boor comfortabel is gebruik is. Bij het vaak gebruiken van een boormachine is een goede trillingsdemping erg van belang.

Het verschil tussen een boorhamer en een pneumatische boorhamer

Een boorhamer en een pneumatische boorhamer zijn beide gereedschappen die worden gebruikt om te boren, maar ze werken op verschillende manieren. Een boorhamer werkt met behulp van een elektromotor om de boor in de muur te duwen en te trekken. Deze hamerfunctie maakt gebruik van een mechanisme dat de boor op en neer beweegt en tegelijkertijd draait om door stevig materiaal zoals beton te boren.

 

Een pneumatische boorhamer, daarentegen, maakt gebruik van perslucht om de boor te bewegen. Het maakt gebruik van een vergelijkbaar hamermechanisme om door het materiaal te boren, maar het wordt aangedreven door lucht in plaats van elektriciteit. Dit maakt het gereedschap krachtiger en in staat om door hardere materialen te boren, maar het vereist ook een externe compressor om de perslucht te leveren. Een pneumatische boorhamer wordt daardoor gekozen voor zwaardere klussen.

Beste combihamer

Verschil tussen boorhamer en klopboormachine

Een boorhamer en een klopboormachine zijn beide krachtige gereedschappen die gebruikt worden om gaten te boren in harde materialen. Voorbeelden van deze materialen: beton, metselwerk en steen.

 

Het belangrijkste verschil tussen de twee gereedschappen is de manier waarop ze werken.

Een klopboormachine werkt door middel van een roterende beweging van de boor. Een hamermechanisme wordt gebruikt om de boor tijdens het boren ook op en neer te bewegen. Dit zorgt ervoor dat het materiaal gemakkelijker wordt gebroken en het boren sneller gaat. Klopboormachines zijn vooral geschikt voor lichte tot middelzware boorklussen.

 

Boorhamers daarentegen werken op een andere manier. Bij een boorhamer beweegt de boor niet alleen heen en weer, maar ook met een roterende beweging. Daarnaast beschikt een boorhamer over een krachtiger hamermechanisme. Dit zorgt ervoor dat boorhamers zeer geschikt zijn voor zware boortaken, zoals het boren van grote gaten in beton of andere harde steen soorten.

De beste boorhamer van 2023 uit de test!

De beste boorhamer van 2023 is de Makita BITFIC HR2470! Het krachtige vermogen en de betrouwbaarheid zorgen ervoor deze machine de beste is. Geschikt voor elke klus en elk materiaal. Handig in gebruik en het beschikt over een dieptestop. Bekijk de beste boorhamer van 2023!

 

Meer reviews lezen over gereedschap voor bijvoorbeeld in de tuin? Bekijk de beste grastrimmer, de beste hakselaar en de beste zitmaaier!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen