Beste lasapparaat

Beste lasapparaat

Inhoudsopgave

Wil je graag starten met lassen? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar het beste lasapparaat. Lasapparaten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Om deze reden kan het lastig zijn om het beste lasapparaat te vinden. In ons onderzoek hebben wij alle soorten lasapparaten onderzocht. Vervolgens hebben wij een top 5 beste lasapparaten kunnen vaststellen. In onderstaand artikel vind je onze bevindingen. Op deze manier hoef jij niet meer zelf op zoek naar het beste lasapparaat!

Wat is het beste lasapparaat van 2023?

Door een uitvoerig onderzoek te doen, hebben wij vast kunnen stellen wat het beste lasapparaat van 2023 is. In onderstaande lijst vind je daarnaast nog 4 lasapparaten die zeker de moeite waard zijn om te bekijken.

FERM Lasapparaat

Het FERM Lasapparaat is de beste van 2023. Dit heeft te maken met het eenvoudige gebruik en hoge (instelbare) vermogen. De lasmachine is geschikt voor gebruik onder de 230V en 400V. Daarbij is veiligheid gegarandeerd met de verhittingsbeveiliging en de controlelamp. Ook zijn een aardklem en elektrobehouder al geïnstalleerd in de machine. Het apparaat is geschikt voor elektrodes tussen de 2,0 en 4,0 mm. Bovendien krijg je ook nog eens 2 jaar garantie op het apparaat. Dat maakt hem het beste lasapparaat van 2023!

GYS GYSMI 160A

De GYS GYSMI 160A is het beste tig lasapparaat. Dankzij de vele functies, zoals de hot start, anti-stikking en de ARC-force functies, is hij erg fijn in gebruik. Daarbij wordt het lassen ook nog eens veel veiliger. Bij de lasser wordt een aardeklem en elektrodehouder geleverd. Het is ook erg makkelijk om TIG te lassen met dit apparaat! Als extra wordt er ook nog een inverteren inclusief lashelm geleverd. Op deze manier kun je direct aan de slag met je lasproject.

HBM Lasinverter

De HBM Lasinverter is een perfect lasapparaat dat volledig is geautomatiseerd voor het lassen. De aanloopspanning en uitloopspanning wordt automatisch aangepast om een perfecte las te creëren. Daarbij kun je met een enkele draaiknop de gewenste lasstroom instellen. Zo gemakkelijk was lassen nog nooit!

Hyundai Inverter TIG-200

Ben je op zoek naar een volledige set? Kijk dan eens naar de Hyundai Inverter TIG-200. Dit lasapparaat is geschikt voor vrijwel iedere klus. Het apparaat is zeer licht in gewicht en zeer veelzijdig. Je kunt er onder andere roestvrijstaal, koper, nikkel en titanium mee lassen. Bij het bestellen van de Hyundai Inverter TIG-200 krijg je ook lasmasker, staalborstel en hakhamer! Voor de veiligheid wordt er ook een houder voor elektrode en een aardklem geleverd. Al met al een zeer veelzijdige set!

Stamos TIG Lasmachine

Het laatste lasapparaat uit onze top 5 is de Stamos TIG. Het apparaat onderscheid zicht door de robuuste constructie en de hoge betrouwbaarheid. Daarbij heeft de machine een ingangspenning van 230V. Het gewicht van de lasmachine is slechts 13 kg! Dit maakt hem een van de lichtste TIG lasmachines met polsfunctie. Daarbij is de lasmachine ook eenvoudig in te stellen tussen een bereik van 5 tot 200 ampère. 

Wat is een lasapparaat?

Een lasapparaat voor elektrisch lassen levert een spanning van 45 tot 70V om materialen aan elkaar te lassen. Door het vrijkomen van de elektrode op een specifieke plek, wordt het extra toegevoegde materiaal direct aangebracht op de twee te lassen onderdelen (deze smelten als het ware samen). Hierdoor krijg je een zeer sterke verbinding die niet gemakkelijk los te maken is. Lasapparaten zijn er in veel verschillende vormen en maten. Ze bestaan altijd uit een elektrische motor en een lasgedeelte. Afhankelijk van het vermogen van het apparaat is hij te gebruiken voor verschillende materialen.

Wat zijn verschillende soorten lasapparaten?

Er zijn verschillende lasapparaten die gebruikt worden voor verschillende lasprojecten. Wij noemen ze graag voor je op.

Elektrode lassen
Elektrode lassen is de meest voorkomende methode voor lassen. Het lassen wordt in dit geval gedaan met een lasinverter. Hierbij wordt een elektrode toegevoegd in het lasproces om zo twee materialen op een perfecte manier aan elkaar te lassen.

 

MIG/MAG lassen
Een ander lasproces is middels MIG/MAG lassen. Dit lasproces wordt ook wel draadlassen genoemd. Hierbij wordt met behulp van een constante draadtoevoer een mooie las gemaakt tussen twee materialen die vervolgens samensmelten.

 

TIG lassen
Een andere methode is TIG lassen. Dit is een lasproces waarbij een TIG-lasinverter gebruikt wordt. Bij dit lasapparaat wordt een niet-smeltende wolfraamelektrode tot boog gecreëerd. Deze doet het materiaal smelten, waardoor het samengevoegd wordt. Bij deze techniek hoeft er geen toevoegmateriaal gebruikt te worden.

 

Plasma lassen

Plasma lassen is een nauwkeurig lasproces waarbij met behulp van een plasma-toorts een boog gecreëerd wordt. Deze doet vervolgens de materialen in elkaar smelten, waardoor er geen toevoegmaterialen nodig zijn.

 

Laserlassen

De laatste lasmethode is laserlassen. Dit is een proces waarbij een laser gebruikt wordt om materialen aan elkaar te smelten. Bij laserlassen is er geen extra materiaal nodig. Laserlassen kan niet met een van de apparaten in dit artikel. Hier zijn andere apparaten voor nodig.

Waar let je op bij de aanschaf van een lasapparaat?

Bij het aanschaffen van een lasapparaat, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje.

 

  1. Type laswerk
    Het is belangrijk om te bepalen wat voor laswerk je precies wilt gaan doen. Je kunt kiezen voor lassen met of zonder toevoeging van materialen. Dit vraagt ook altijd om andere lasapparaten.
  2. Type materiaal
    Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat voor materiaal je gaat lassen. MIG/MAG lassen wordt veelal gebruikt voor het lassen van staal, terwijl TIG lassen juist geschikt is voor aluminium en rvs.
  3. Vermogen
    Natuurlijk is ook het vermogen van het lasapparaat belangrijk. Een hoger vermogen zorgt in de meeste gevallen voor de beste lasprestaties en kwaliteit.
  4. Bedieningsgemak
    Ieder lasapparaat heeft een bediening. Hoe makkelijker je een lasapparaat kunt bedienen, hoe beter je er mee om kunt gaan. Het bedieningsgemak kan variëren van een enkele knop tot meerdere en geavanceerde instellingen.
  5. Prijs
    De prijs van een lasapparaat kan enorm verschillen. In onze top 5 staan lasapparaten van tussen de 80 en 300 euro. Afhankelijk van je behoefte kies je het beste lasapparaat.
  6. Services en garantie
    Bij ieder lasapparaat zit standaard een garantie. Het kan echter ook zijn dat je aanvullende services of garanties wil. In dit geval kan de keuze voor het beste lasapparaat anders uitvallen.
Beste lasapparaten

Welke materialen kun je lassen?

Er zijn veel verschillende materialen die je kunt lassen. De meest voorkomende materialen om te lassen zijn: staal, aluminium, roestvrij staal, koper, gietijzer en titanium. Ieder materiaal vraagt om een ander lasproces en ander lasapparaat. Zorg er daarom altijd voor dat je goed kijkt naar het materiaal dat je wilt lassen alvorens je over gaat tot het kopen van een lasapparaat of het lassen zelf.

Het beste lasapparaat van 2023 uit de test!

In dit artikel hebben we besproken wat het beste lasapparaat van 2023 is. Na een uitvoerig onderzoek hebben wij verschillende lasapparaten beoordeeld. Uiteindelijk is uit onze test gekomen dat het FERM Lasapparaat de beste is voor 2023. 

 

Wil je meer van dit soort uitgebreide onderzoeken lezen? Neem dan eens een kijkje bij de beste boormachine, de beste slijptol of de beste soldeerbout.

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen