Welke dakbedekking is het best voor een plat dak?

Inhoudsopgave

Ben je op zoek naar een nieuwe dakbedekking voor je dak en heb je een plat dak? Dan heb je de keuze uit vier verschillende soorten dakbedekking. Je hebt de keuze uit: bitumen, EPDM, pvc en groendak. Bitumen is het goedkoopst van alle vier en EPDM heeft de langste levensduur van alle vier. In deze blog lees je welke dakbedekking het beste is voor jou!

Dakbedekking plat dak

Is je dakbedekking aan vervanging toe? Dan heb je de keuze uit vier verschillende soorten als het gaat om een plat dak. Je kunt kiezen voor bitumen, EPDM, pvc of een groendak. Bitumen is het goedkoopst en je kunt er op lopen als het op je dak ligt. De levensduur van bitumen is gemiddeld 20 tot 25 jaar. Pvc heeft ongeveer dezelfde levensduur en wordt ook veel gebruikt voor kleinere oppervlakten. EPDM wordt meestal gebruikt voor de grotere oppervlakten. EPDM is een stukje duurder, maar gaat ook een stukje langer mee, namelijk 35 tot 40 jaar. 

Hoe kies je de beste dakbedekking?

Wat is de beste dakbedekking voor jouw dak? Dit hangt geheel af van je situatie. Wanneer je naar dakbedekking op zoek bent van de beste kwaliteit. Dan moet je kiezen voor een EPDM dakbedekking, Wil je een dakbedekking die zo goedkoop mogelijk is? Dan moet je kiezen voor bitumen. Bij het kiezen van de juiste dakbedekking kun je kijken naar een aantal zaken:

  • Je besteedbare budget
  • Je eigen voorkeuren
  • De sterkte van de huidige dakconstructie
  • Eventuele vergunningseisen

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste dakbedekking? Op Dakdekkersgids vind je een overzicht van de dakdekkers bij jou uit de buurt. 

Kosten dakbedekking plat dak

De kosten van de dakbedekking kunnen flink variëren. EPDM is het duurste type dakbedekking. Voor EPDM betaal je gemiddeld €4.750,- tot €6.000,- voor een dak van 50 m². Een bitumen dakbedekking kost gemiddeld €70,- tot €90,-. Voor een groendak betaal je een prijs van €60,- tot €65,- per m². En voor een dakbedekking van PVC betaal je een prijs van €75,- tot €95,-.

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen