Beste betonboor

Beste Betonboor

Inhoudsopgave

Echt klussers gebruiken een betonboormachine voor het zware werk. Weet je niet precies welke betonboor het beste bij jou past? Lees dan dit bericht over de beste betonboormachines van 2023! We helpen je met het maken van de juiste keuze!  We hebben het over het gebruik van de machines en waar je op moet letten bij de aanschaf. Meer lezen over diverse gereedschap? Belijk de de beste robotmaaier en de beste sloophamer van dit moment! 

Wat is de beste betonboor van 2023?

Na een test over de beste betonboormachines van 2023 hebben we een top 5 lijstje gemaakt. Kies de betonboor die het beste bij je past. Bestel hem direct, zodat je aan de slag kunt met klussen!

Bosch GSB 16 RE Professional Betonboor

Met klopfunctie, inclusief koffer, met borenset, zonder stofzuiging. Deze machine is veelvoudig! Je kunt er mee boren, schroeven, gatzagen en zelfs borstelen. Met een vermogen van 750 Watt is het bijna een van de sterkste uit dit lijstje. De Bosch Professional betonboor machine werkt op netstroom en heeft snoer van 150 cm lang. Wordt geleverd met handgreep, 4x HSS drillbitjes, 4x houtdrillbitjes, 4x steendrillbitjes, 10x schroefbitjes + 1x magnetische bithouder, 35-delige schroevenset, 42-delige pluggenset.

BLACK+DECKER BEH850K-QS Betonboor

Een perfecte combinatie van kracht en compact zijn. De BLACK+DECKER betonboor heeft een vermogen van 850 W en een gewicht van 3,5 kg. Het wordt geleverd met 1x zijhandgreep, 1x steenboor van 4mm, 1x 6mm en 1x 8 mm , 1x metaalboor van 6 mm en 1x van 8mm. Genoeg verschillende boren om door beton te boren! Werkt op netstroom met een kabel van maar liefst 3 meter lang!

Makita Hp1631Kx3 710 W Betonboormachine

Met een vermogen van 710 W is dit een van de minder sterke betonboren, maar dat is niet erg, want de betonboormachine van Makita is enorm gebruiksvriendelijk door het ergonomische handvat! Geleverd met een uitgebreid gevulde koffer met meer dan 70-delig accessoireset. Werkt op netstroom.

Bosch EasyImpact Betonboormachine

De Bosch EasyImpact boormachine heeft een vermogen van 600 W. Werkt op netstroom en is perfect voor de kleine werken! Er wordt geen borenset meegeleverd, maar is het fijnste in gebruik door zijn nog niet een 3 kg wegende uitvoering. Er zijn 2 verschillende mechanische snelheden. Ideaal voor verschillende kleine klusjes!

FERM Industrial betonboor

Dit is de krachtigste betonboor uit dit lijstje. Met een vermogen van 1100 W boor je gemakkelijk goten in beton. Wordt met koffer geleverd zonder borenset en zonder stofzuiging. Met een gewicht van 5 kg kun je ook in  hardere beton boren. Werkt op netstroom en heeft een snoerlengte van 3 m. Voor grote klussen echt iets voor jou!

Wat is het verschil tussen een betonboor- en een klopboormachine?​

En betonboor en een klopboor lijken op elkaar. Toch zijn er enkele verschillen tussen deze 2 boren. Het grootste verschil is dat een klopboor beter geschikt is voor meerdere materialen en klussen. Een betonboor moet bij hard en sterk beton ook heel sterk zijn met veel vermogen. Een klopboormachine hoeft dat niet perse, omdat het soms bedoeld is om alleen in bijvoorbeeld kunststof te boren.

 

Als tweede grootste verschil is het booractie. Een betonboor draait meestal en een klopboor gaat op-en-neer. Beide kunnen geschikt zijn voor het boren in beton, maar door de hardheid van beton, wordt een draaiende functie aangeraden. Toch kan een klopboormachine ook, hiermee kun je dan ook meerdere werken boren. 

Twijfel je over het aanschaffen van een klopboormachine of een betonboor? Lees dan hier ons bericht over de klopboormachine.

Wat zijn de overeenkomsten tussen een klopboor- en een betonboormachine?​

Beide zijn boormachines om ergens gaten in te boren. Ook is de aandrijving van beide machines hetzelfde, bijna altijd op netstroom. Het komt ook bijna altijd voor dat, zowel de klopboor als de beton boor over variabele snelheden beschikt. Het kan dus zo zijn dat het niet uitmaakt of je een betonboor en een klopboor koopt. Zo lang je checkt of de boor past bij jou doel en werkzaamheden komt het altijd goed! 

Welk vermogen heeft een betonboormachine nodig?

Het vereiste vermogen van een betonboormachine hangt af van verschillende factoren, waaronder de dikte van de te boren gaten, de hardheid van het beton of het metselwerk. Over het algemeen hebben betonboormachines een hoger vermogen nodig dan reguliere boormachines vanwege de zwaardere taak van het boren in hard beton.

 

Het vermogen van een betonboormachine wordt meestal uitgedrukt in watt (W) en kan variëren van ongeveer 600 W tot 1500 W of zelfs meer voor professionele modellen. Voor lichtere taken of af en toe gebruik in zachtere betonsoorten kunnen machines met een lager vermogen voldoende zijn. Voor intensiever gebruik in hardere betonsoorten, kan een hoger vermogen nodig zijn om de boor efficiënt door het materiaal te laten gaan zonder overbelasting van de machine.

 

 

Bij het kiezen van een betonboormachine is het belangrijk om het vermogen in overweging te nemen, maar ook andere factoren zoals de boordiameter die je wilt gebruiken, de boordiepte en de algehele kwaliteit en betrouwbaarheid van de machine. 

Hoe Boor je door gewapend beton?

Boren door sterk bewapend beton kan een uitdaging zijn, maar het zeker niet onmogelijk. Hier een paar tips en tricks om door bewapend beton te boren:

Gebruik de juiste boor, met genoeg vormogen en de juiste eigenschappen voor het boren door beton. Dit staat bij alle betonboren vermeld!

Kies de juiste boorbits. Een betonboorbit met een carbidetip of een diamantboorbit zijn geschikt voor bewapend beton. 

Zet een kruisje met een potlood of marker en gebruik desnoods een waterpas om recht te boren. Als je recht boort gaat het gemakkelijker. 

Boor niet te snel of in een keer. Boor langzaam en in fases, laat de boor het werk doen. Hierdoor voorkom je vermoeidheid en oververhitting van de machine. 

Betonboormachine

De beste betonboor van 2023 uit de test

In dit bericht hebben we onderzoek gedaan naar de beste betonboor van 2023! Uit onze test is gebleken dan de Bosch GSB 16 RE Professional betonboor het beste is. Door zijn kleine uitvoering en multifunctionele eigenschappen kun je veel doen met de betonboor. Ook worden er genoeg accessoires bijgeleverd, zodat je lekker kan klussen. 

 

 

Meer lezen over bouwgereedschap? Bekijk dan onze berichten over de beste kolomboormachine en beste bitset

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen