Beste bladzuiger

Beste bladzuiger

Inhoudsopgave

Ben je van plan om de tuin op orde te gaan maken? Dan kan een bladzuiger zeker niet ontbreken! De bladzuiger is een mooie stofzuiger voor de tuin. Hierdoor hoef je niet meer alle bladeren bij elkaar te harken en te bukken om ze op te rapen. Met een handige zuiger van bladeren ben je direct van de bladeren af. Ze komen terecht in een handige zak die je vervolgens eenvoudig kunt legen in de groenbak. In dit artikel bespreken we de beste bladzuigers van 2023! 

Wat is de beste bladzuiger van 2023?

Onze specialisten hebben een uitvoerig onderzoek voltooid naar de beste bladzuiger. In dit artikel vind je verschillende merken en artikelen aan die als beste uit deze test zijn gekomen. Bekijk de top 5 beste bladzuigers hieronder!

WOLF-Garten Accu Bladzuiger

De Wolf-Garten Accu Bladzuiger is de beste van 2023. Dit komt door verschillende facetten. Als eerste heeft de zuiger een perfect vermogen voor iedere klus. Daarnaast is hij erg gemakkelijk te gebruiken. Doordat hij werkt met een accu, kun je eenvoudig de hele oprit of tuin langs. Tot slot is de zak gemakkelijk te legen in de groenbak. Je vangt alles eenvoudig op en na gebruik gooi je het meteen weer weg. Als je op zoek bent naar een goede bladzuiger, dan is dit de beste keuze!

Black+Decker Tuinruimer

De tweede beste bladzuiger uit ons onderzoek is de Black+Decker Tuinruimer. De elektrische zuiger heeft een maximale kracht van 418 km/h. Dit maakt het opruimen van de tuin erg gemakkelijk. Daarbij heeft het apparaat ook een zeer breed uiteinde. Dit geeft je de mogelijkheid om grotere stukken vuil uit de tuin te zuigen. Daardoor voorkom je dat je hoeft te bukken om het op te ruimen.

Bosch Bladzuiger

De Bosch Bladzuiger is een zeer goed apparaat voor mensen in een woonwijk. De zuiger is namelijk met 99 dB erg stil in vergelijking met de andere opties. Daarbij heeft het apparaat verschillende functies, zoals blazen zuigen en hakkelen. Daar komt nog bij dat hij niet op een accu werkt. Je doet hem eenvoudig in het stopcontact en je gebruikt hem direct. Hierdoor is hij perfect voor de kleine tuinen of opritten. Let er wel op dat je altijd een verlengsnoer gebruikt als je de bladzuiger gaat gebruiken.

VONROC 3-in-1 Tuinruimer

Ben je op zoek naar een handige bladzuiger? Kies dan voor de VONROC 3-in-1 Tuinruimer. Dit handige 3-in-1 apparaat zorgt er niet alleen voor dat je alle bladeren op kunt zuigen, maar je kunt er ook nog eens mee blazen. Door de handige tas vang je alle bladeren en overige opgezogen vuil gemakkelijk op. De sterke accu zorgt voor een hoge zuigkracht en een zeer makkelijk gebruik. Met de VONROC Tuinruimer is je tuin nooit meer een rommel!

Einhell Elektrische Bladzuiger

De laatste machine uit ons onderzoek is de Einhell Elektrische Bladzuiger. Dit apparaat is een zeer goede keuze als je op zoek bent naar een goedkope variant. De bladzuiger heeft een hoge zuigkracht en is erg gemakkelijk te bedienen. Daarbij heeft de bladzuiger ook een handige zak waar alle bladeren in worden opgevangen. Tot slot zit er een handig wieltje aan het uiteinden die ervoor zorgt dat je hem fijn kan laten rusten op de grond, zonder dat je te dicht op de grond komt.

Wat is een bladzuiger?

Een bladzuiger werkt pratisch hetzelfde als een stofzuiger. De bladzuiger is echter niet voor binnen gebruik, maar juist voor buiten. Het werkt ook net anders dan een bladblazer. De beste bladblazer zorgt er namelijk voor dat de bladeren weggeblazen worden. De bladzuiger zuigt de bladeren op en bewaard ze in een zak om weg te gooien. Dit heeft als grootste voordeel dat je niet hoeft te bukken en je ook niet met nog een ander gereedschap in de weer moet. Een bladzuiger is dus in veel opzichte handigere tuinruimer dan een bladblazer!

Hoe gebruik je een bladzuiger?

Het gebruik van de bladzuiger is erg gemakkelijk. Je hoeft hem alleen in het stopcontact te doen of aan te zetten en hij begint te zuigen. Vervolgens kun je rondom de tuin of de oprit gaan lopen om alle bladeren op te zuigen. De bladeren die opgezogen worden, worden direct opgevangen in de zak. Deze leeg je als hij vol zit of als je klaar bent met de klus. Doordat de bladzuiger alle bladeren opvangt, hoef je niet te gaan bukken om ze op te ruimen. Daarnaast gaan ook niet alle bladeren alle kanten op, wat bij bijvoorbeeld een bladblazer wel gebeurd.

Waar let je op bij de aanschaf?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten als je een bladzuiger koopt. Zo is natuurlijk de prijs belangrijk, maar dit is niet het enige. Wij leggen vertellen je graag de verschillende aspecten.


Bladzuiger met accu of stekker
Allereerst is het belangrijk om de keuze te maken voor een bladzuiger met accu of met stekker. Een bladzuiger met stekker is erg handig voor kleinere woningen. Je hebt dan namelijk niet veel terrein dat je af moet leggen. Door het gebruik van een bladzuiger met stekker hoef je je ook geen zorgen te maken dat hij leeg is op het moment dat je hem wil gaan gebruiken. Voor een grotere tuin raden we de variant met accu aan. Deze geeft je de mogelijkheid om zorgeloos de hele tuin langs te gaan. Als hij leeg is, kun je hem gemakkelijk opladen. Je hebt dan meteen even tijd voor een welverdiende pauze!


Zuigvermogen
Een ander onderwerp dat je zeker in acht moet nemen, is het zuigvermogen van de bladzuiger. Deze zorgt er namelijk voor dat je gemakkelijk alle bladeren op kunt zuigen. Een laag zuigvermogen maakt het moeilijker om natte bladeren op te zuigen. Wanneer je veel bomen hebt staan, kan een hoge zuigkracht erg handig zijn!


Volume van de tas

Daarnaast is ook het volume van de tas belangrijk. Hoe groter de tas is, hoe minder vaak je hem hoeft te legen. Zeker voor grote tuinen is het belangrijk dat je voldoende bladeren op kunt vangen. Dit scheelt je veel wandelwerk naar de groenbak en tijd!


Gewicht van de machine

Vervolgens kun je ook kijken naar het gewicht van het apparaat. Hoe zwaarder de machine is, hoe moeilijker het wordt om hem te bedienen. Gelukkig hebben de meeste bladzuigers een handig wieltje aan de onderkant zitten. Hierdoor hoef je het apparaat niet altijd te dragen, maar kun je het op de grond laten rusten. Een laag gewicht blijft wel zorgen voor een hogere flexibiliteit.


Grootte van de buis
Tot slot kan de grootte van de buis ook nog van grote invloed zijn op de prestaties. Hoe groter de buis is, hoe makkelijker je verschillende takken en bladeren op kunt zuigen. Het is vaak wel zo dat een grotere mond ook een lagere zuigkracht geeft. Let hier dus goed op bij de aanschaf van een bladzuiger!

Welk zuigvermogen voor een bladzuiger?

De zuigkracht van een bladzuiger is erg belangrijk. Hoe hoger het vermogen van de tuinruimer ligt, hoe hoger de zuigkracht is. De zuigkracht verschilt echter enorm per apparaat. De zuigcapaciteit wordt altijd weergegeven in liters per uur. Hoe hoger dit nummer ligt, hoe hoger de zuigkracht van het apparaat zal zijn. Daarbij is het altijd belangrijk om ook te kijken naar de dikte van de buis. Als je een dikkere buis hebt, kun je ook makkelijker bladeren of takken ruimen.

Beste bladzuiger 2023

Wat is de stilste bladzuiger van 2023?

Helaas is het zo dat veel bladzuigers geluid maken. Er zijn echter wel stille varianten beschikbaar op de markt. De beste bladzuiger met het minste geluid is de Bosch Bladzuiger. Deze is uit onze test gekomen als stilste variant, met een geluidsniveau van 99 dB. In de meeste gevallen geld dat een hogere zuigkracht ook direct zorgt voor een harder geluid. De motor moet dan namelijk harder werken en de bladeren worden ook sneller opgezogen. Je kunt met een hoger vermogen veelal wel sneller werken, waardoor de overlast toch beperkt blijft!

De beste bladzuiger van 2023 uit de test

In dit onderzoek hebben wij verteld wat volgens ons de beste bladzuigers zijn. Als beste bladzuiger hebben wij die van het merk Makita aangewezen. Dit is een zeer betrouwbaar apparaat met voldoende vermogen om de klus te klaren. Daarnaast is hij eenvoudig te legen in de groenbak. Naast deze optie hebben wij nog 4 andere opties aangewezen die perfect aangeschaft kunnen worden.

 

Wil je nog meer van dit soort handige reviews lezen? Neem dan eens een kijkje in andere artikelen, zoals die over de beste cirkelzaag, de beste thuisaccu of de beste kunststof platen!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »