Beste bouwradio

Beste bouwradio van 2023

Inhoudsopgave

Ben je lekker aan het klussen? Of weer aan het werk op de bouw? Dan is een gezellig muziek onmisbaar! Gezellig mee fluiten met de grootste hits of gewoon een achtergrond deuntje voor ene betere concentratie. Met de beste bouwradio van 2023 klus je het gezelligst! Schroom niet om een kijkje te nemen bij onze top 5 beste bouwradio’s. Elke radio beschikt over Bluetooth, zodat je altijd en overal jouw muziek kunt luisteren. Mocht de muziek van je collega te hard staan? Bekijk dan de beste gehoorbescherming van dit moment!

Wat is de beste bouwradio van 2023?

De beste bouwradio van 2023 moet zonder twijfel beschikken over Bluetooth en een accu, zodat je over en altijd muziek kan afspelen. Daarnaast moet de radio tegen een stoot kunnen en gemakkelijk mee te nemen zijn. Na uitvoerig onderzoek komt de VONROC 20V Accu Bouwradio met Bluetooth als beste uit de test! Bekijk de rest in dit bericht.

VONROC 20V Accu Bouwradio

De VONROC 20V Accu bouwradio beschikt over FM, USB & Bluetooth. De accu en snellader worden erbij geleverd, zodat je direct gebruik kan maken van de sterke radio. Door de USB poort kun je ook je telefoon opladen. De spanning is 20V en de radio maakt gebruik van het VONROC VPower 20V Platvorm. FM frequentiebereik: is 87,5 tot 108MHz. Goede kwaliteit en dat voor de laagste prijs!

Makita 12V - 20V Accu Bouwradio

Makita 12V – 20V Accu Bouwradio is de grootste radio uit dit lijstje. Met een fijn handvat en een hele sterke uitvoering kan hij tegen flinke stootjes. Door de nieuwe woofer aan de onderkant is het geluid nog beter. Beschikt over DEB+ en Bluetooth!

Accuspannung: 12,0 V – 18,0 V

Frequentie FM: 87.5 – 108 MHz

Frequentie AM: niet mogelijk

NoodRadio Zwengel Bouwradio

Deze NoodRadio met zwengel, kun je letterlijk altijd en overal gebruiken, met of zonder accu. Ook deze radio beschikt over Bluetooth FM en AM radio. Er zit in ingebouwde pokerbank in, zodat je jou telefoon kunt opladen wanneer je wil. Alsof de radio nog niet compleet genoeg was, er zit ook een zaklamp ingebouwd. Ideaal op de bouw zonder verlichting!

Soundmaster 9V Accu Bouwradio

Ontdek de ultieme krachtpatser voor op de bouwplaats – de Soundmaster bouwradio! Deze robuuste radio is regen-, stof- en vuilbestendig, waardoor u kunt genieten van krachtig en helder geluid tijdens het werk. Stream moeiteloos uw favoriete muziek via bluetooth of stem af op uw geliefde radiozender. Uw smartphone blijft veilig in het stof- en spatwaterdichte opbergcompartiment. Met de ingebouwde accu kunt u maar liefst 8-10 uur lang ononderbroken muziek afspelen, zelfs wanneer er geen stroom beschikbaar is op de bouwplaats. De stevige behuizing beschermt de radio tegen alle uitdagingen op de werkvloer. 

PerfectPro Bouwradio

De klassieker – de PerfectPro bouwradio. Een tijdloos ontwerp dat bestand is tegen alles (vuil, stof, vocht, vallen) en een krachtige klankkast voor geweldig geluid. Ideaal voor grotere werkplaatsen, autogarages en bescheiden bedrijfsruimtes tot 150m2. De professionele accu en Bluetooth-functionaliteit maken deze radio compleet.

Waar let je op bij het kopen van een bouwradio?

Bij het kopen van een bouwradio zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden, zodat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke behoeften en werkomstandigheden.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit

Een van de belangrijkste aspecten van een bouwradio is de duurzaamheid en bouwkwaliteit. Werkomgevingen op bouwplaatsen zijn vaak ruw en veeleisend, dus de radio moet bestand zijn tegen schokken, vallen en stof. Zoek naar een radio met een stevige behuizing en materialen die voldoen aan de vereiste IP-normen voor water- en stofbestendigheid.

 

Geluidskwaliteit en volume

Controleer de geluidskwaliteit en het maximale volume van de bouwradio. Op een lawaaierige bouwplaats is het essentieel dat de radio krachtig genoeg is om boven het omgevingslawaai uit te komen, zodat je van helder en duidelijk geluid kunt genieten.

 

Connectiviteitsopties

Kijk naar bouwradio’s met verschillende connectiviteitsopties, zoals Bluetooth. Dit stelt je in staat om draadloos muziek te streamen vanaf je smartphone of andere apparaten. Een Aux-ingang voor externe mp3-spelers kan ook handig zijn.

 

Radio-ontvangst

Als je radiozenders wilt luisteren, zoek dan naar bouwradio’s met goede FM-ontvangst en, indien mogelijk, DAB+/DAB digitale radio-ontvangst voor een bredere keuze aan zenders.

 

Voedingsopties

Controleer de voedingsopties van de radio. Sommige modellen werken op netstroom, terwijl andere ook op accu’s kunnen werken. Een ingebouwde oplaadbare accu kan handig zijn als er geen stopcontact in de buurt is.

 

Accuduur

Als de bouwradio een accu heeft, let dan op de geschatte accuduur bij normaal gebruik. Een langere accuduur betekent minder vaak opladen.

 

Draagbaarheid

Overweeg de afmetingen en het gewicht van de radio, vooral als je de radio vaak moet verplaatsen tussen verschillende werkplekken.

 

Extra functies

Sommige bouwradio’s hebben extra functies, zoals een ingebouwde klok, timer, equalizer, USB-poorten voor het opladen van apparaten, enz. Beoordeel welke functies voor jou waardevol zijn.

Wat is een bouwradio?

Een bouwradio is een speciaal ontworpen draagbare radio die bedoeld is voor gebruik op bouwplaatsen en andere veeleisende werkplekken. Deze radiosystemen zijn robuust en stevig gebouwd om bestand te zijn tegen de uitdagende omstandigheden die zich vaak voordoen op bouwlocaties.

 

Bouwradio’s zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten, waardoor ze schok-, stof- en vuilbestendig zijn en vaak bestand zijn tegen spatwater en regen. Hierdoor zijn ze geschikt voor gebruik op ruwe bouwplaatsen.

 

Deze radio’s bieden een krachtig en helder geluid, waardoor ze boven het lawaai op de bouwplaats hoorbaar zijn en een aangename luisterervaring bieden tijdens het werk.

 

Veel bouwradio’s zijn voorzien van moderne connectiviteitsopties, zoals Bluetooth, waarmee je draadloos muziek kunt streamen vanaf je smartphone of andere apparaten. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en gemak bij het afspelen van je favoriete muziek.

 

Ze kunnen worden gevoed door netstroom of oplaadbare batterijen, waardoor je ze ook kunt gebruiken op locaties waar geen stopcontact beschikbaar is. Dit maakt ze draagbaar en geschikt voor gebruik op verschillende werkplekken.

 

Sommige modellen hebben extra handige functies, zoals een ingebouwde klok, timer, USB-poorten om apparaten op te laden en een stof- en spatwaterdicht compartiment om je telefoon veilig op te bergen. Deze extra functies voegen waarde toe aan de bouwradio en maken het een praktische metgezel op de werkplek.

 

Bouwradio’s zijn populair onder bouwvakkers, klusjesmannen, en iedereen die op een ruwe werkplek werkt en toch wil genieten van hun favoriete muziek of radiozenders tijdens het werk. Ze bieden een duurzaam en betrouwbaar geluidssysteem dat bestand is tegen de uitdagingen van bouwomgevingen.

Hoe lang gaat een bouwradio mee zonder op te laden?

De levensduur van een bouwradio zonder op te laden, ook wel de afspeelduur genoemd, hangt af van verschillende factoren, zoals het type batterijen dat wordt gebruikt, het volume waarop de radio wordt afgespeeld en eventuele extra functies die energie verbruiken.

 

Bouwradio’s kunnen worden gevoed door verschillende soorten batterijen, zoals alkalinebatterijen of oplaadbare NiMH-batterijen. De afspeelduur varieert afhankelijk van het type batterij en de capaciteit ervan.

 

Over het algemeen kunnen bouwradio’s op alkalinebatterijen een afspeelduur hebben van enkele uren tot ongeveer 10-20 uur, afhankelijk van het model en het volume waarop de radio wordt gebruikt. Oplaadbare NiMH-batterijen kunnen over het algemeen een vergelijkbare afspeelduur hebben of langer, maar dit kan variëren afhankelijk van de capaciteit van de batterijen.

 

Het is belangrijk op te merken dat de afspeelduur kan worden beïnvloed door het volume van de radio, omdat hogere volumes meer energie verbruiken. Ook kunnen extra functies, zoals Bluetooth-verbindingen, de afspeelduur verkorten omdat ze extra stroom vereisen.

 

Als je een bouwradio wilt aanschaffen en je wilt weten hoelang deze meegaat zonder op te laden, raad ik je aan om de productspecificaties van de specifieke bouwradio te raadplegen. Hier vind je informatie over het type batterijen dat wordt ondersteund en de geschatte afspeelduur bij normaal gebruik.

De beste bouwradio van 2023 uit de test

In dit artikel hebben we de beste bouwradio’s van 2023 getest.  We hebben vooral gekeken naar de frequenties, stroom en verbinding. Ook speelt de prijs een rol en de stevigheid! Uit ons onderzoek is gebleken dat de radio van VONROC de beste is van 2023! 

 

Ben je de muziek van je collega’s beu en wil je herrie maken? Bekijk dan de beste betonboor en de beste slijptol!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen
Vernieuwen van de trap

Wanneer je overweegt de trap in je huis te vernieuwen, sta je aan het begin van een project dat zowel de uitstraling als de functionaliteit van je woonruimte aanzienlijk kan

Lees verder »
Natuursteen laten impregneren

Natuursteen is een populaire keuze voor veel bouw- en renovatieprojecten vanwege zijn duurzaamheid en esthetische kwaliteiten. Van marmeren vloeren tot granieten keukenbladen, natuursteen voegt een element van luxe en finesse

Lees verder »