Beste breekhamer

Beste breekhamer

Inhoudsopgave

Wij hebben uitvoerig onderzoek gedaan naar de beste breekhamer van 2023! Geen enkel stuk beton of asfalt is nog veilig. Met de beste breekhamer van 2023 is het slopen van alle soorten steen en beton een makkie! Sla met de sterke bijtel van de krachtige machines in het oppervlak wat je gesloopt wil hebben!

Wat is de beste van 2023?

Onze experts hebben een review geschreven over de beste breekhamers van 2023. Bekijk dit bericht als je een breekhamer wil kiezen die het beste bij jou past! Handig in gebruik, uitvoerig getest en betaalbaar! 

Scheppach AB1700 Breekhamer

Het openbreken van beton of metselwerk was nog nooit zo makkelijk. De breekhamer AB1700 van Scheppach is geschikt voor alle sloopwerken. Populair bij professionele klussers en een doe-het-zelvers. De beste breekhamer van 2023 heeft een wattage van 1700 en een joule van 50. Er worden 2 beitels bijgeleverd. Een spitse en een platte beitel. Beide zijn 290 mm lang. Het wordt geleverd in en duurzame metalen koffer die ervoor zorgt dat je de sloophamer netjes kunt opbergen. Het snoer is 5 meter lang, hierdoor heb je voldoende beweegruimte met de sloophamer.

AREBOS Breekhamer

De krachtige breekhamer van AREBOS heeft maar liefst 1700 Watt. Met een D-vormig handvat met soft grip is deze sloophamer fijn in gebruik. De slagkracht is 60 joule en er worden scherpe en platte beitels bij geleverd. De koffer die erbij hoort heeft wieltjes, zodat je de machine makkelijk mee kan nemen.  Deze sloophamer met een 5 meter lange snoer is een allrounder. Geschikt voor heel veel sloopwerkzaamheden.

FERM HDM1040P Breekhamer

Een echte professionele breekhamer kopen? Dan is de FERM HDM1040P Breekhamer echt iets voor jou! Een vermogen van 1.200 Watt gaat hij door beton als een heet mes in boter.  Breek er muren mee af, verwijder tegels en boor dwars door beton heen! Het handvat beschikt over een trillingsdemping, dus je voelt de trillingen beperkt. Er wordt een keer een vlakke beitel en een keer een puntbeitel bij geleverd. De lengte van de kabel is 5 meter, dus er is genoeg beweegruimte voor jouw sloop klussen.

Bosch GSH5-CE Beitelhamer

Breekhamer GSG5-CE van Bosch met SDS-max heeft een hoog afname vermogen. Met dank aan de toepassing van Vibration-Control trillingsdemping is het aantal trillingen sterk gedaald. Hierdoor kun je langer werken zonder dat het onaangenaam wordt. Onder alle sloophamers met SDS-max is dit de krachtigste machine. Geschikt voor sloopwerkzaamheden met beton, asfalt, tegels en nog veel meer. De stevige behuizing van de machine zorgt ervoor dat het goed beschermd is tegen stoten. Ideaal als je hem wilt gebruiken op de bouw!

Einhell TC-DH 43 Beitelhamer

Als je opzoek bent naar een hoge slagkracht met hoog impact vermogen, dan is de Einhell Elektrische Breekhamer ideaal voor jou! 43 J impactvermogen en 1600 W. Het is een duurzame en stevige constructie. Er is een extra handgreep die is ontworpen om 180 graden te draaien. Stel de sloophamer in voor elke werkpositie die je wil. Bij deze machine van Einhell worden 2 beitels bijgeleverd. Een platte beitel, hiermee wordt de machine een beitelhamer. Ook wordt er een puntige beitel bij geleverd. Hiermee kun je de machine goed gebruiken als hakhamer. De sloophamer opbergen? Geen probleem! Met de praktische transport- en opbergkoffer neem je de hamer overal mee naar toe!

Wat is een breekhamer?

Een breekhamer is een krachtig handgereedschap dat wordt gebruikt om beton, steen, asfalt en ander hard materiaal te breken. Het wordt meestal gebruikt in constructie- en sloopwerkzaamheden, waarbij grote oppervlakken van beton of steen moeten worden verwijderd. De breekhamer werkt door middel van een pneumatisch systeem, waarbij lucht onder hoge druk wordt gebruikt om een zuiger in de hamer op en neer te bewegen. Dit zorgt voor een krachtige, snelle en gecontroleerde beweging die het materiaal kan breken.

 

Breekhamers zijn er in verschillende maten en vormen, van kleinere handbediende hamers tot grote hydraulische machines die op vrachtwagens worden gemonteerd. Een breekhamer kan een onmisbaar stuk gereedschap zijn voor professionals in de bouwsector en kan helpen om moeilijke klussen sneller uit te voeren. Het gebruik van een beitelhamer vereist wel de nodige vaardigheid en voorzichtigheid. Het gereedschap kan zeer krachtig zijn en ernstig letsel kan veroorzaken als het niet op de juiste manier wordt gebruikt. 

Wat is het verschil tussen een breekhamer, sloophamer en een boorhamer?

Een breekhamer, sloophamer en boorhamer zijn allemaal gereedschappen die worden gebruikt voor het bewerken van hard materiaal. Toch zitten er verschillen tussen deze gereedschappen.

 

Een breekhamer is een sterk handgereedschap dat wordt gebruikt om beton, steen, asfalt en ander hard materiaal te breken. Het werkt door middel van een pneumatisch systeem, waarbij lucht onder hoge druk wordt gebruikt om een zuiger in de hamer op en neer te bewegen. Dit zorgt voor een krachtige, snelle en gecontroleerde beweging die het materiaal kan breken.

 

Een sloophamer is ook een handgereedschap. Het heeft een zwaardere constructie en een bredere kop dan een breekhamer. Het wordt gebruikt voor het slopen van muren, funderingen en andere zware constructies. In tegenstelling tot een breekhamer is een sloophamer niet ontworpen om precieze bewegingen te maken, maar om grote oppervlakken te vernietigen.

 

Een boorhamer is een gereedschap dat wordt gebruikt om gaten te boren in beton, metselwerk en ander hard materiaal. Het werkt door middel van een roterende beweging, waarbij de boor in het materiaal wordt gedreven. Hoewel sommige boorhamers ook in staat zijn om het materiaal te breken, is hun bedoelde functie het boren van gaten.

Waar let je op bij de aanschaf?

Bij het kopen van een breekhamer is het van belang dat je van te voren weet waarvoor je de machine gaat gebruiken. Meestal wil je een hamer hebben die multifunctioneel is. Er zijn breekhamers die ook kunnen functioneren als boorhamer, beitelhamer, sloophamer en nog veel meer! 

 

De kracht en aandrijving van de hamer zijn belangrijke punten waar je op moet letten. Bij grove werkzaamheden wil je een hogere Wattage hebben dan bij kleine werkzaamheden. Bij de meeste boorhamers wordt de kracht uitgedrukt in Wattages en in joule.  Een joule is een maat voor de hoeveelheid energie die nodig is om een ​​bepaalde hoeveelheid werk te verrichten. Het wordt vaak gebruikt in de natuurkunde om de hoeveelheid energie te meten die nodig is om werk te verrichten. 

 

Gebruik van breekhamer

Waar kun je een beitelhamer voor gebruiken?

Een breekhamer is geschikt voor het slopen of het boren van gaten in harde materialen, zoals beton. Het is een belangrijk gereedschap in de bouw- en sloopsector, waar het wordt gebruikt om grote oppervlakken van asfalt of steen te verwijderen of af te breken. Bij het werken met een sloophamer is het belangrijk om de juiste beitel te selecteren dat past bij de aard van de klus. Kleinere breekhamers zijn ideaal voor precisiewerk, terwijl grotere modellen geschikter zijn voor grotere oppervlakken.

 

Puinhamers worden veel gebruikt bij het slopen van gebouwen en het verwijderen van betonnen structuren. Ook in de wegenbouw en infrastructuurwerken worden deze hamers vaak ingezet. Asfalt en betonnen wegen worden gebroken. Daarnaast worden boorhamers ook gebruikt bij het aanleggen van nieuwe infrastructuur, bijvoorbeeld bij het plaatsen van palen en hekwerken in betonnen grondverankeringen.

De beste breekhamer van 2023 uit de test!

In deze blog hebben we onderzoek gedaan naar de beste breekhamer van 2023. Hieruit is gebleken dat de Breekhamer van Schappach de beste is van dit moment! De krachtige en gebruiksvriendelijke sloophamer kan iedereen gebruiken.

 

Wil je graag meer van dit soort reviews lezen? Bekijk dan onze artikelen over zonne-energie, zoals de beste zonnepanelen, de beste thuisaccu en de beste kleine zonnepanelen!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen
beste gereedschap merken
De 5 beste gereedschap merken

Als klusser, professional of hobbyist is het essentieel om te investeren in hoogwaardig gereedschap. De juiste gereedschapsmerken kunnen het verschil maken tussen een moeiteloze kluservaring en frustratie door gebrekkige prestaties.

Lees verder »