Beste elektrische kachel

Beste elektrische kachel

Inhoudsopgave

Als de koude dagen er weer aan komen, wil je natuurlijk in een lekker verwarmd huis zitten. Veel woningen maken gebruik van vloerverwarming, maar dit is niet altijd voldoende. Het kan namelijk nog steeds koud aanvoelen, of het duurt lang voordat de woning warm is. Een elektrische kachel biedt dan uitkomst. Door een elektrische kachel aan te zetten, wordt het direct warm op de plek die jij wil. In dit artikel helpen we je met het kiezen van de beste elektrische kachel. Er zijn namelijk veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. In ons overzicht vind je de top 5 beste elektrische kachels van 2023. 

Wat is de beste elektrische kachel van 2023?

Na een groot aantal elektrische kachels te hebben bekeken, hebben we de top 5 beste elektrische kachels op kunnen stellen. We hebben gelet op meerdere factoren, zoals vermogen, gebruiksgemak, type, gewicht en ervaringen van gebruikers. Uiteindelijk hebben we gezien dat de Silvergear Infrarood Kachel de beste elektrische kachel van 2023 is. Bekijk onze testresultaten en vel zelf een oordeel!

Beste Elektrische Kachel kleine ruimte

Silvergear Infrarood Verwarmingspaneel

5/5

De Silvergear Infrarood Verwarmingspaneel is de beste elektrische kachel van 2023. Dit komt voornamelijk door de hoeveelheid warmte er vandaan komt, terwijl het verbruik minimaal blijft. Het infraroodpaneel is eenvoudig te verplaatsen en heeft 10 verschillende standen. 

Gologi Elektrische Kachel

4.5/5

De Gologi Elektrische Kachel is een zeer goede koop. Niet voor niets vinden wij dit de beste elektrische kachel met app. Je verbindt namelijk eenvoudig de app met de kachel. Hier stel je gemakkelijk de temperatuur in, zonder dat je het apparaat hoeft te gebruiken. 

Beste elektrische kachel met thermostaat

Eurom Safe-T-Convect 2400 Convector Kachel

4/5

De Eurom Safe-T Convect 2400 is de beste elektrische kachel voor thuis. Hij is net wat krachtiger dan zijn voorgangers in deze lijst. Hierdoor kan hij verwarmen tot 30m2. Dit maakt de kachel perfect voor thuis. Met een hoog vermogen van 2400 watt is hij erg snel warm. Je zit dus nooit meer lang in de kou!

Luxe elektrische kachel wit

3.7/5

De luxe Elektrische Kachel Wit is de beste in zijn soort. Zeker als je op zoek bent naar een goedkope elektrische kachel, is dit de beste koop! Door het kleine formaat is hij eenvoudig mee te nemen naar iedere ruimte. Zit je bijvoorbeeld achter de laptop? Dan is de kachel eenvoudig naast je neer te zetten. Je zit met deze kleine elektrische kachel nooit meer in de kou! Ook niet in de winter! Hoe fijn is dat!

Beste Elektrische Ventilatorkachel

AirKing Elektrische kachel

3.5/5

De Airking Elektrische Kachel is een zeer compacte en sterke kachel. Hij gebruikt luchtstroming om de gehele kamer te voorzien van warmte. Dit maakt hem voor ons de beste elektrische ventilatorkachel. Je zet hem direct neer in de hoek van de kamer. Doordat hij als een ventilator werkt, stuurt hij warme lucht door de hele ruimte. Je hoeft er dus niet direct naast te zitten om zijn warmte te voelen. Hij is goed te gebruiken in grotere kamers en is in verschillende standen te zetten. De Airking Elektrische Ventilatorkachel is dus voor vrijwel iedere kamer perfect!

Wat is een elektrische kachel?

Een elektrische kachel is een apparaat dat warmte genereert door middel van elektriciteit. De elektrische kachel gebruikt een verwarmingselement die de stroom omzet in warmte. Hierdoor krijg je een snelle en efficiente warmtebron die je op veel plaatsen kwijt kunt. De elektrische kachel wordt veelal gebruikt voor snelle opwarming in kleine ruimtes. Door de kachel bijvoorbeeld op kantoor te zetten, weet je zeker dat je het niet koud krijgt!


Verschillende soorten elektrische kachels

weet je zeker dat je het niet koud krijgt! Als je op zoek bent naar de beste elektrische kachel, heb je verschillende opties. Dit zijn de verschillende soorten elektrische kachels:

 

1. Elektrische infraroodkachel

De elektrische ventilatorkachel kenmerkt zich door het snel verspreiden van de warmte. De warmte lucht wordt door een ingebouwde ventilator namelijk door de ruimte heen geblazen. Daarnaast is deze kachel efficient voor gerichte verwarming. De kachel is een van de beste opties om kleine ruimtes snel op te warmen.

 

2. Elektrische infraroodkachel

Een andere elektrische kachel is middels infrarood verwarming. Infraroodkachels stralen infrarood uit. Dit zorgt voor een direct opwarming van objecten en mensen, zonder dat de lucht opgewarmd wordt. Hierdoor zijn ze zeer efficiënt en comfortabel. De lucht om je heen droogt namelijk niet uit.

 

3. Elektrische convectorkachel

Convectorkachels verwarmen ruimtes door de lucht op te warmen. De elektrische convectorkachel is geschikt om ruimtes gelijkmatig op te warmen. Deze zie je voornamelijk in grotere ruimtes. Een ander voordeel van deze kachel is dat hij vaak stil is. Hierdoor heb je er geen tot weinig last van als hij aan staat!

Waar let je op bij de aanschaf van een elektrische kachel?

In dit artikel hebben wij de top 5 beste elektrische kachels beoordeeld. Maar waar hebben wij nu precies op gelet? Er zijn meerdere punten die wij in ons onderzoek meenemen. Deze lichten wij graag toe.

 

Vermogen

In eerste instantie hebben we gekeken naar het vermogen. Het vermogen van de beste elektrische kachel geeft namelijk aan voor welke ruimte hij geschikt is. Hierin hebben alle kachels in onze top 5 een vermogen tussen de 500 en 2000 watt. Naast dat het vermogen iets verteld over de grootte van de ruimte, geeft het ook aan hoe snel hij warm wordt. Een hoog vermogen is dus zeker voordelig voor de kachel!

 

Veiligheid

Een ander aspect waar we op letten is de veiligheid. Het is belangrijk dat de elektrische kachel ook veilig te gebruiken is. Uiteraard is het belangrijk dat je zelf ook let op de veiligheid in de ruimte. Hang bijvoorbeeld een rookmelder op met eventueel een brandblusser in de ruimte.

 

Extra opties

In onze top 5 ga je al snel merken dat iedere kachel zijn eigen voordelen heeft. Iedere kachel in onze top 5 heeft namelijk een extra optie. Of het nu gaat om een extra compacte kachel, een handige timer,  een app of een efficiënte kachel. Door een extra optie toe te voegen aan de kachel, sluit hij nog beter aan op je wensen. Zo weet je zeker dat je de beste elektrische kachel te pakken hebt!

 

Type elektrische kachel

Ook is het belangrijk om een goed type kachel te kiezen. In onze top 5 hebben wij verschillende types opgenomen. Zo kun je kiezen uit een convectorkachel, ventilatorkachel, infrarood paneel of een kachel met app. Ieder type kachel heeft zo zijn voor en nadelen.

Beste zuinige elektrische kachel

Waarom kies je voor een elektrische kachel?

Een elektrische kachel is een handig apparaat waarmee je snel een specifieke ruimte kunt verwarmen. Ze zijn eenvoudig te verplaatsen, wat flexibel gebruik mogelijk maakt. Met hun gebruiksgemak zijn ze geschikt voor iedereen. Bovendien zijn elektrische kachels over het algemeen energiezuinig, wat resulteert in lage energiekosten. Sommige modellen zijn zelfs geschikt voor gebruik buitenshuis. Ben je bijvoorbeeld veel thuis aan het werk? Dan kun je er voor kiezen om een elektrisch kacheltje naast je te plaatsen. Hierdoor hoef je niet het gehele huis te blijven verwarmen, maar slechts de plek waar je zit. Dit resulteert in een besparing op de energiekosten. Als je daarbij gebruik maakt van zonnepanelen, weet je zeker dat je geen hoge energiekosten krijgt!

Wat zijn de voordelen van een elektrische kachel

Beste kachel elektrisch Keramisch

Veelgestelde vragen over de elektrische kachel

Zijn elektrische kachels energiezuinig?

De energiezuinigheid van elektrische kachels varieert afhankelijk van het model en het gebruik. Hoewel ze meestal efficiënt zijn in het omzetten van elektrische energie in warmte, kunnen hoge verwarmingskosten ontstaan bij langdurig gebruik. Het is belangrijk om de energie-efficiëntieklasse en instellingen van een elektrische kachel te bekijken. Deze worden altijd weergegeven bij het product. Daarbij zijn de kachels niet gemaakt om dagenlang aan te staan, maar wel voor korte opwarmingen. Wil je graag een nieuwe warmtebron in huis? Overweeg dan elektrische vloerverwarming te nemen.

Kan ik een elektrische kachel in elke ruimte gebruiken?

Elektrische kachels kunnen in verschillende ruimtes worden gebruikt. Let wel altijd op de veiligheidsvoorschriften. Sommige kachels zijn bijvoorbeeld niet geschikt voor vochtige ruimtes of buiten. Het is belangrijk om de geschiktheid van een elektrische kachel voor een specifieke locatie te overwegen. Zo weet je zeker dat je de kachel op elektriciteit op een goede manier gebruikt.

Hoe kies ik het juiste formaat elektrische kachel voor mijn ruimte?

Het kiezen van het juiste formaat hangt af van de grootte van de ruimte. Over het algemeen wordt aanbevolen om 1000 watt verwarmingsvermogen per 10 vierkante meter te gebruiken als richtlijn bij de aankoop van een elektrische kachel. Er staat altijd aangegeven voor wat voor ruimte de kachel geschikt is.

Kan ik een elektrische kachel ’s nachts laten aanstaan?

Het is niet aan te raden om de kachel de hele nacht aan te laten staan. Veel kachels kunnen dit wel aan, maar het is niet wenselijk. De elektrische kachel slijt namelijk sneller en kan het te warm maken. Overweeg daarom altijd de kachel even aan te zetten, maar uit te zetten als je gaat slapen.

Hoeveel geluid maken elektrische kachels?

Het geluidsniveau van elektrische kachels kan variëren afhankelijk van het model. Ventilatorkachels kunnen wat geluid maken vanwege de ingebouwde ventilator, terwijl convectiekachels meestal stiller zijn. Bij iedere elektrische kachel in dit artikel staat aangegeven wat het geluidsniveau is.  Het is natuurlijk wenselijk dat de warmtebron een zo laag mogelijk geluid produceert.

Wat zijn de onderhoudsvereisten voor een elektrische kachel?

Elektrische kachels vereisen over het algemeen minimaal onderhoud. Regelmatig stof en vuil verwijderen, evenals het controleren op slijtage of defecten, is belangrijk om de goede werking te behouden. Als je de kachel veel gebruikt is het verstandig om ook de bedrading na te kijken. Deze kan na verloop van tijd gaan slijten.

Wat is de beste elektrische kachel van 2023?

We hebben in dit onderzoek meerdere elektrische kachels voorbij laten komen. Uiteindelijk hebben wij een top 5 beste elektrische kachels opgesteld. Hierin hebben wij de Silvergear Infrarood Kachel als beste elektrische kachel bestempeld. Dit komt onder andere door het gebruiksgemak en de mate van verwarming. Daarnaast hebben we de Gologi Elektrische Kachel als beste elektrische kachel met app bestempeld. Deze is handig te gebruiken met een klik op de app. Tot slot hebben we ook een goedkope elektrische kachel in onze top 5 opgenomen. Hiervoor doe je er slim aan om de luxe elektrische kachel wit aan te schaffen.

 

Wil je graag nog meer van dit soort artikelen lezen? Bekijk dan eens mijn geschreven blogs over de beste stoomreiniger, de beste zwembadpomp of de beste zwembadrobot.

Evert van der linde
Evert van der linde

Evert van Linde is een van de gastbloggers van Bouwvergelijken.nl. Hij werkt sinds 1993 in de bouwsector en heeft verstand van alle soorten gereedschappen. Evert geeft advies over welke gereedschappen je kunt gebruiken voor welke klus. Evert vind het belangrijk om thuisklussers en doe-het-zelvers bij te staan bij de keuze voor gereedschap. Enkel met goed gereedschap kan er veilig gewerkt worden. Hoe beter het gereedschap, hoe beter het uiteindelijke resultaat!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen