Beste elektrische vloerverwarming

Beste elektrische vloerverwarming

Inhoudsopgave

Wil je graag je woning op een efficiënte manier verwarmen? Dan is de keuze voor elektrische vloerverwarming al snel gemaakt! De elektrische vloerverwarmingsmatten zorgen er namelijk voor dat je woning op een zeer efficiënte manier verwarmd wordt. Hierdoor verlies je weinig energie en bespaar je direct op je energiekosten. Wil je weten wat de beste elektrische vloerverwarming is? In dit artikel bespreken wij de top 5 beste elektrische vloerverwarming voor je woning. De elektrische vloerverwarmingsmatten van Zewotherm zijn het beste uit de test gekomen. Benieuwd naar de rest? Lees dan snel verder!

Wat is de beste elektrische vloerverwarming van 2023?

Na het onderzoeken van meerdere elektrische vloerverwarmingen, hebben wij een top 5 opgesteld. Hierin zijn verschillende aspecten opgenomen om jou te voorzien  van de beste elektrische vloerverwarming van 2023. Lees de reviews en oordeel zelf!

Zewotherm Elektrische Vloerverwarmingsmat

De Zewotherm Elektrische Vloerverwarmingsmat is de beste elektrische vloerverwarming van 2023. De matten zijn gemaakt uit hoogwaardige materialen, waardoor je een zeer betrouwbare verwarming hebt. Daarbij is de elektrische vloerverwarming van Zewotherm ook erg efficiënt, waardoor er nauwelijks energie verloren gaat!

De matten zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, zodat ze in iedere woning passen. Je legt de mat vervolgens ook gemakkelijk zelf. 

Magnum Vloerverwarmingsmat

De Magnum vloerverwarmingsmat is een zeer goede manier van verwarmen. De elektrische vloerverwarmingsmat  is onder vrijwel ieder type vloer te leggen. Doordat de mat zeer dicht op de vloeroppervlakte geplaatst kan worden, is de energie erg efficiënt inzetbaar. Daarbij is de vloerverwarming gemakkelijk te regelen via de Remote Control thermostaat. Deze wordt ook direct bij de mat geleverd! De elektrische vloerverwarmingsmat is verkrijgbaar in 22 verschillende oppervlaktes. Hij past dus altijd perfect in je vloer!

Quality Heating Elektrische Vloerverwarming Set

Het product dat ook nog de top 3 haalt is de Quality Heating Elektrische Vloerverwarming Set. Deze onderscheid zich door alles wat je nodig hebt direct te leveren. Naast een zeer efficiënte en elektrische verwarming van je huis, krijg je ook een handige thermostaat tot je beschikking. Hiermee stel je eenvoudig de gewenste temperatuur van de elektrische verwarming in. Het plaatsen van de elektrische vloerverwarmingsmat van Quality Heating is ook erg gemakkelijk. Je kunt er dus eenvoudig zelf mee aan de slag!

StickyMat Vloerverwarming

De StickyMat Vloerverwarming is een zeer goede keuze als je gaat voor een goedkope, elektrische vloerverwarming. De vloerverwarming is zelfklevend, waardoor hij eenvoudig te installeren is. De mat heeft een ultradunne kabel waardoor het vloerniveau niet verhoogt wordt. Daarbij wordt de vloerverwarmingsmat geleverd met een handige thermostaat. Dit maakt de StickyMat elektrische vloerverwarming perfect voor nieuwbouw huizen of renovaties. 

E-Heat Elektrische Vloerverwarming

De laatste uit onze top 5 beste elektrische vloerverwarming is de E-Heat Elektrische Vloerverwarming. De E-Heat vloerverwarming is een betrouwbare en handige verwarming voor je woning. Door de keuze uit verschillende maten weet je zeker dat hij in je vloer past. De handige mat is ook prima zelf te leggen. Bij het bestellen van de vloerverwarmingsmat krijg je een thermostaat bijgeleverd. Hiermee bedien je de temperatuur van de mat eenvoudig en vanaf een afstand.

Wat is elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming is het verwarmen van de vloer middels elektriciteit. De vloerverwarmingsmatten zijn uitgerust met bedrading. Deze worden door het gebruik van elektriciteit opgewarmd. Door deze stralingswarmte wordt de gehele ruimte op temperatuur gebracht. Vroeger werkte vloerverwarming met warm water. Er werd dan warm water door dunnen leidingen onder de vloer gestuurd. Vervolgens steeg deze warmte op naar boven. Het verwarmen met elektrische vloerverwarming is echter beter dan met water. De energie wordt efficiënter gebruikt en warmt het huis dus ook sneller op. 

Waar let je op bij de aanschaf?

Bij het kopen van elektrische vloerverwarming zijn er een aantal aspecten waar je op dient te letten. Zo is het belangrijk om te weten hoeveel m2 je gaat beleggen, wat de efficiëntie van de vloerverwarming is en hoe je het moet leggen. Wij leggen het je graag wat uitgebreider uit:

Welke vloerverwarmingsmatten heb je nodig?
Als je de elektrische vloerverwarming wilt gaan leggen, is het belangrijk om eerst de ruimte op te meten. Je weet dan namelijk welke vloerverwarming je kunt leggen. Ook is het belangrijk om de plek van de thermostaat te bepalen. Deze moet op een toegankelijke plek geplaatst worden.

Verbruik van de elektrische vloerverwarming
Bij de aanschaf van de elektrische vloerverwarming is het belangrijk om te kijken naar het verbruik van energie. Hoe beter de vloerverwarming omgaat met de energie, hoe goedkoper de energiekosten uit zullen vallen. Het is dus belangrijk om een elektrische vloerverwarmingsmat te kiezen die een hoge efficiëntie heeft. Uit onze test is gebleken dat de Zweotherm Elektrische Vloerverwarming de hoogste efficiëntie heeft!

De thermostaat
Een ander belangrijk onderdeel van de elektrische vloerverwarming is de thermostaat. In de meeste gevallen wordt de thermostaat bij de elektrische vloerverwarmingsmat geleverd. Er zijn verschillende soorten thermostaten die ieder weer eigen functies hebben. Zo kan het bijvoorbeeld wenselijk zijn om een thermostaat met touch screen te kopen. Deze zijn het makkelijkste in het gebruik.

Beste elektrische vloerverwarming

Hoe plaats je elektrische vloerverwarming?

Het plaatsen van elektrische vloerverwarming is eenvoudig zelf te doen. Je moet echter wel precies weten hoe je de verwarming moet leggen. Als je het niet goed doet, kan dit veel kosten met zich mee brengen. Om de vloerverwarming te leggen, moet je een aantal stappen volgen:

 1. Bereken de hoeveelheid elektrische vloerverwarmingsmatten
  Je moet eerst weten hoeveel je er precies nodig hebt om te leggen. Vervolgens kun je gericht de vloerverwarmingsmatten aanschaffen.
 2. Ruimte ontwerp
  Het leggen van vloerverwarming moet dusdanig gebeuren dat de elektriciteit helemaal rondgestuurd kan worden. Het is daarom belangrijk om een duidelijk ontwerp te maken over hoe de vloerverwarming moet liggen. Zo kun je de matten gemakkelijk met elkaar verbinden. Hiermee maak je ook de keuze voor de plek van de thermostaat.
 3. Ondergrond egaliseren
  Als je het ontwerp af hebt gemaakt, ga je beginnen aan de klus. Je start nu met het egaliseren van de ondergrond. De vloer moet egaal zijn zodat de warmte evenredig over de ruimte verdeeld kan worden.
 4. Vloerverwarming testen
  Nu je de vloer egaal gemaakt hebt, kun je de matten gaan leggen. let er goed op dat je de elektrische vloerverwarming eerst goed uittest. Dit zorgt ervoor dat je zeker weet dat de vloerverwarming werkt voordat je de vloer dicht gaat leggen.
 5. Thermostaat en sensor plaatsen
  Na het testen van de vloerverwarming ga je bepalen waar de thermostaat en de sensors komen. Zorg ervoor dat de thermostaat op een handige plek komt te hangen. Deze moet je namelijk nog wel gemakkelijk kunnen bedienen. Vervolgens ga je de sensor plaatsen. Hierin is het belangrijk dat de sensor niet zorgt voor een verhoging van de vloer.
 6. Elektrische vloerverwarming leggen
  Nu je alles klaar hebt staan, kun je de vloerverwarmingsmatten definitief gaan plaatsen. Zorgt dat de elektrische vloerverwarmingsmatten parallel aan elkaar komen te liggen. Laat de matten ook zeker niet knakken. Dit kan ervoor zorgen dat de matten stuk gaan.
 7. Vloerverwarmingsdraden afplakken
  Om te voorkomen dat er problemen ontstaan, is het de bedoeling dat je de draden afplakt met aluminium tape. Dit zorgt ervoor dat de draden niet kunnen verschuiven en dus niet kapot kunnen gaan.
 8. Aansluiten
  Tot slot ga je de vloerverwarming aansluiten aan de thermostaat en de elektriciteit. Doe dit zorgvuldig, zodat je zeker weet dat de vloerverwarming goed gaat werken. Als je deze stap ondernomen hebt, kan de vloer over de verwarming heen en kun je genieten van een fijne verwarming in je huis!

 

Wil je graag meer informatie over het leggen van een elektrische vloerverwarming? Bekijk onderstaande video voor een visuele verduidelijking.

De voordelen van elektrische vloerverwarmingsmatten

Het aanleggen van elektrische vloerverwarmingsmatten brengt meerdere voordelen met zich mee. Allereerst is een elektrische verwarming een zeer efficiënte manier om een woning te verwarmen. Door het gebruik van elektriciteit wordt de energie zeer efficiënt ingezet. Daarbij is het aanleggen van vloerverwarming ook een zeer goede keuze. De warmte die vrijkomt stijgt namelijk op. Omdat de vloerverwarming in de vloer zit, wordt de ruimte op een natuurlijke manier van onder naar boven verwarmd. Hierdoor gaat er geen warmte verloren in loze ruimtes. Tot slot is de verwarming gemakkelijk te bedienen en verspreid het zich in het hele huis. Het is dus niet zo dat het enkel verwarmd in specifieke hoeken van de woning!

De beste elektrische vloerverwarming uit de test

In dit artikel hebben we een uitgebreide blik geworpen op de beste elektrische vloerverwarming van 2023. Uit de test is gebleken dat de Zewotherm Elektrische Vloerverwarming de beste is op dit moment. De vloerverwarming is uitermate efficiënt en maakt je woning snel warm. Deze soort verwarming is een zeer goede manier om te besparen op de energiekosten. Ben jij van plan om elektrische vloerverwarming te leggen? Kies dan voor de elektrische vloerverwarmingsmat van Zewotherm!

 

Wil je meer artikelen lezen over bouwproducten? Bekijk dan eens de artikelen over de beste schuurmachine, de beste thuisaccu of de beste bouwlamp

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen