Beste werkhandschoenen

Beste werkhandschoenen

Inhoudsopgave

Werkhandschoenen zijn een essentieel onderdeel van de uitrusting voor vele beroepen en taken. Of je nu werkt in de bouw, de tuinbouw, de olie- en gasindustrie, of andere sectoren waar veiligheid en bescherming van de handen cruciaal zijn, het kiezen van de juiste werkhandschoenen is van groot belang. Werkhandschoenen bieden niet alleen bescherming tegen snijwonden, schaafwonden, chemicaliën, hitte en andere gevaren, maar ze kunnen ook zorgen voor extra grip, comfort en vingergevoeligheid tijdens het werken. Met de vele verschillende soorten werkhandschoenen die beschikbaar zijn, kan het echter moeilijk zijn om de beste keuze te maken. Daarom hebben we hieronder de top 5 beste werkhandschoenen van 2023 voor je op een rijtje gezet. Bekijk ze hieronder en kies de handschoenen die het beste passen bij jouw specifieke behoeften en vereisten.

Wat zijn de beste werkhandschoenen van 2023?

Na een onderzoek te hebben gedaan naar de beste werkhandschoenen, hebben we de onderstaande top 5 opgesteld. Hier vind je de beste handschoenen van dit moment voor praktisch iedere klus. We hebben onder andere gekeken naar het gebruiksgemak, de gebruikte materialen, de wendbaarheid en de ervaringen van gebruikers. Bekijk de beste tuinhandschoenen hieronder en vel zelf een oordeel!

ANSELL PBM Werkhandschoen

De ANSELL PBM zijn uitgeroepen tot de beste werkhandschoenen van 2023. Ze bieden optimale bescherming en comfort, waardoor ze ideaal zijn voor diverse werkzaamheden. Met een uitstekende grip en duurzaamheid zorgen deze handschoenen voor een veilige en efficiënte werkomgeving.

HyFlex® 11-840 - Werkhandschoen

De HyFlex® 11-840 werkhandschoenen zijn ontworpen voor optimale prestaties. Ze bieden een uitstekende vingergevoeligheid en flexibiliteit, waardoor ze ideaal zijn voor taken die precisie vereisen. Deze handschoenen zorgen voor een goede grip en beschermen tegen snijwonden, terwijl ze tegelijkertijd comfortabel en ademend blijven.

Waterdichte werkhandschoenen

Sevend Werkhandschoenen Heren

De Sevend Werkhandschoenen voor heren zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van hardwerkende professionals. Ze bieden duurzaamheid, grip en comfort, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende werkzaamheden. Met een stevige constructie en een goede pasvorm zorgen deze handschoenen voor optimale bescherming en prestaties.

Mancor Snijbestendige Handschoenen

Deze werkhandschoenen zijn de beste keuze voor snijbestendige bescherming, met name in keukens. Ze bieden een hoge snijweerstand en beschermen tegen scherpe voorwerpen en gereedschappen. Dankzij het comfortabele ontwerp kunnen deze handschoenen de hele dag worden gedragen zonder het werktempo te belemmeren.

OX-ON Flexible Advanced 1900

Deze premium handschoenen met touch zijn ideaal voor veeleisende werkzaamheden. Ze combineren uitstekende bescherming met de mogelijkheid om touchscreens te bedienen, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik met mobiele apparaten en elektronica. Met een goede pasvorm en flexibiliteit bieden deze handschoenen comfort en prestaties van het hoogste niveau.

Wat zijn werkhandschoenen?

Werkhandschoenen zijn beschermende handschoenen die worden gedragen om je handen te beschermen tijdens het uitvoeren van verschillende werkzaamheden. Ze zijn ontworpen om je handen te beschermen tegen snijwonden, schaafwonden, chemische stoffen, hitte en andere gevaren op de werkvloer. Werkhandschoenen zijn gemaakt van verschillende materialen, zoals leer, rubber, nitril en nylon, afhankelijk van de specifieke toepassing. Ze bieden niet alleen bescherming, maar kunnen ook zorgen voor extra grip, comfort en vingergevoeligheid, afhankelijk van het type handschoen. De handschoenen worden veel gebruik in combinatie met andere beveiliging, zoals gehoorbescherming en  een veiligheidsbril.

Hoe kies ik de juiste werkhandschoenen?

Bij het kiezen van werkhandschoenen is het belangrijk om rekening te houden met het soort werk dat je doet en de specifieke risico’s waaraan je wordt blootgesteld. Denk aan factoren zoals het type bescherming dat je nodig hebt (snijbestendig, chemisch bestendig, hittebestendig, etc.), de maat en pasvorm van de handschoenen, het comfort, de duurzaamheid en de grip. Het is raadzaam om handschoenen te kiezen die voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen. Lees ook beoordelingen en vraag advies aan experts of collega’s in jouw vakgebied om de juiste keuze te maken.

Welke werkhandschoenen zijn snijbestendig?

Er zijn verschillende werkhandschoenen die snijbestendigheid bieden. Materialen zoals kevlar, glasvezel en roestvrij staal worden vaak gebruikt in snijbestendige handschoenen. Deze materialen zijn sterk en bieden bescherming tegen scherpe voorwerpen en gereedschappen. Bij het kiezen van snijbestendige handschoenen is het belangrijk om te letten op de snijbestendigheidsclassificatie, zoals aangegeven op de handschoenen. Deze classificaties variëren van ANSI A1 tot A9, waarbij A9 de hoogste snijbestendigheid biedt. De keuze voor de juiste snijbestendigheid hangt af van de aard van het werk en het niveau van de risico’s. Het is raadzaam om handschoenen te selecteren die geschikt zijn voor jouw specifieke behoeften en die voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.

Wat zijn de verschillende soorten werkhandschoenen?

Er zijn verschillende soorten werkhandschoenen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke werkzaamheden en risico’s. Enkele veelvoorkomende soorten werkhandschoenen zijn snijbestendige handschoenen, chemisch bestendige handschoenen, hittebestendige handschoenen, elektrisch isolerende handschoenen en algemene werkhandschoenen voor algemene bescherming. Snijbestendige handschoenen zijn bijvoorbeeld gemaakt van materialen zoals kevlar, glasvezel of roestvrij staal en bieden bescherming tegen snijwonden en scherpe voorwerpen. Chemisch bestendige handschoenen zijn gemaakt van materialen zoals neopreen of nitril en bieden bescherming tegen chemicaliën en oplosmiddelen. Het is belangrijk om het juiste type handschoenen te kiezen op basis van de specifieke risico’s in jouw werkomgeving.

Hoe meet ik mijn handen voor werkhandschoenen?

Om de juiste maat werkhandschoenen te vinden, moet je jouw handen opmeten. Gebruik een meetlint en meet de omtrek van je handpalm net onder de knokkels. Noteer de maat in inches of centimeters. Vergelijk vervolgens de gemeten omtrek met de maattabel van de fabrikant om de bijpassende maat te vinden. Houd er rekening mee dat de maatvoering per merk en model kan verschillen, dus raadpleeg altijd de specifieke maattabel van de handschoenen die je wilt kopen. Het is belangrijk om handschoenen te kiezen die goed passen, niet te strak maar ook niet te los, om comfort, bescherming en optimale prestaties te garanderen.

Beste werkhandschoenen tuin

Hoe onderhoud ik mijn handbescherming?

Om jouw handbescherming, zoals werkhandschoenen, in goede conditie te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Begin met het lezen van de instructies van de fabrikant, omdat verschillende materialen verschillende onderhoudsbehoeften hebben. Over het algemeen kunnen de meeste werkhandschoenen met de hand worden gewassen met een mild reinigingsmiddel en vervolgens grondig worden afgespoeld en gedroogd. Vermijd het gebruik van agressieve chemicaliën of bleekmiddel, omdat dit de handschoenen kan beschadigen. Zorg ervoor dat de handschoenen volledig droog zijn voordat je ze opbergt om schimmelvorming te voorkomen. Controleer regelmatig de staat van de handschoenen op scheuren, slijtage of andere tekenen van beschadiging. Vervang handschoenen indien nodig om een optimale bescherming te waarborgen.

Wat zijn de beste tuinhandschoenen voor koud weer?

Voor tuinwerkzaamheden tijdens koud weer is het belangrijk om tuinhandschoenen te kiezen die bescherming bieden tegen de kou terwijl ze ook comfortabel en functioneel blijven. Zoek naar tuinhandschoenen die gevoerd zijn met warme materialen zoals fleece of Thinsulate. Waterdichtheid kan ook belangrijk zijn, vooral als je werkt met natte grond of sneeuw. Handschoenen met een goede grip zijn essentieel om gereedschap en planten stevig vast te kunnen houden, zelfs met koude handen. Het is raadzaam om handschoenen te kiezen die de juiste maat hebben en een verstelbare sluiting hebben om te voorkomen dat koude lucht binnendringt. Vergeet niet om handschoenen te kiezen die specifiek ontworpen zijn voor tuinwerkzaamheden om de beste bescherming en functionaliteit te garanderen.

Hoe lang gaan tuinhandschoenen mee?

De levensduur van tuinhandschoenen varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gebruik, de kwaliteit van het materiaal en de mate van onderhoud. Over het algemeen gaan tuinhandschoenen tussen de zes maanden tot een paar jaar mee, afhankelijk van hoe vaak je ze gebruikt en de intensiteit van het werk. Regelmatige inspectie is belangrijk om eventuele slijtage, scheuren of andere tekenen van beschadiging op te merken. Als je merkt dat de handschoenen versleten zijn, is het tijd om ze te vervangen. Het is ook belangrijk om de handschoenen goed te onderhouden volgens de instructies van de fabrikant, omdat dit de levensduur kan verlengen. Het regelmatig reinigen, drogen en opbergen van de handschoenen kan helpen om ze in goede staat te houden.

Zijn er tuinhandschoenen die touchscreen-compatibel zijn?

Er zijn werkhandschoenen beschikbaar die touchscreen-compatibel zijn. Deze handschoenen hebben speciale materialen op de vingertoppen die werken met aanraakschermen, zodat je jouw smartphone, tablet of andere apparaten kunt bedienen zonder de handschoenen uit te hoeven doen. Deze touchscreen-compatibele handschoenen zijn handig voor tuinwerkzaamheden waarbij je mogelijk je telefoon moet gebruiken, zoals het opzoeken van informatie of het maken van foto’s. Let bij het kiezen van touchscreen-compatibele tuinhandschoenen op de productbeschrijving om er zeker van te zijn dat ze deze functie hebben. Houd er rekening mee dat de gevoeligheid en responsiviteit van het touchscreen mogelijk kunnen variëren afhankelijk van het specifieke merk en model van de handschoenen.

Zijn er werkhandschoenen voor chemische bescherming?

Er zijn tuinhandschoenen beschikbaar die specifiek ontworpen zijn voor chemische bescherming. Deze handschoenen zijn gemaakt van materialen zoals nitril, neopreen of PVC, die bestand zijn tegen verschillende chemicaliën en oplosmiddelen die je mogelijk tegenkomt tijdens tuinwerkzaamheden. Ze bieden een barrière tussen je handen en de schadelijke stoffen, waardoor ze essentieel zijn bij het werken met pesticiden, herbiciden of andere chemische producten. Bij het kiezen van tuinhandschoenen voor chemische bescherming is het belangrijk om te controleren of ze voldoen aan de relevante veiligheidsnormen en certificeringen. Lees ook de productbeschrijvingen en specificaties om er zeker van te zijn dat de handschoenen geschikt zijn voor het type chemicaliën waarmee je werkt.

Wat zijn de beste werkhandschoenen voor lassen?

Als je op zoek bent naar werkhandschoenen voor lassen, zijn er enkele belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden. Allereerst moeten de handschoenen hittebestendig zijn en bescherming bieden tegen vonken en spatten. Kies voor leren handschoenen met een hoge kwaliteit en een goede pasvorm. Laswerkhandschoenen moeten ook vingergevoeligheid bieden, zodat je de nodige precisie kunt behouden tijdens het lassen. Verder is het belangrijk dat de handschoenen duurzaam zijn en bestand zijn tegen slijtage. Let ook op de veiligheidsnormen en certificeringen om er zeker van te zijn dat de handschoenen geschikt zijn voor laswerkzaamheden.

Wat zijn de normen voor veiligheidshandschoenen?

Veiligheidshandschoenen moeten voldoen aan specifieke normen en certificeringen om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor de beoogde toepassingen. Een van de meest erkende normen voor veiligheidshandschoenen is de EN 388-norm, die betrekking heeft op de bescherming tegen mechanische risico’s zoals snijden, schuren en perforeren. Daarnaast zijn er andere normen zoals de EN 407-norm voor hittebestendigheid, de EN 374-norm voor chemische bescherming en de EN 511-norm voor bescherming tegen kou. Het is belangrijk om te controleren of de veiligheidshandschoenen die je kiest voldoen aan de juiste normen voor jouw specifieke werkzaamheden. Deze normen worden meestal vermeld op het etiket of in de productbeschrijving van de handschoenen.

Wat zijn de beste werkhandschoenen voor bouwvakkers?

Voor bouwvakkers is het essentieel om werkhandschoenen te dragen die bescherming bieden tegen de risico’s die vaak voorkomen in de bouwsector. Kies voor handschoenen die voldoen aan de EN 388-norm, wat betekent dat ze bescherming bieden tegen mechanische risico’s zoals schuren, snijden en perforeren. Duurzaamheid is ook belangrijk, omdat bouwwerkzaamheden vaak slijtage veroorzaken. Leren handschoenen zijn over het algemeen een goede keuze vanwege hun duurzaamheid en bescherming. Daarnaast is een goede grip essentieel, vooral bij het hanteren van zware gereedschappen en materialen. Overweeg handschoenen met een antislipoppervlak of een geruwde palm voor een betere grip. Het is ook verstandig om werkhandschoenen te kiezen die goed passen en comfortabel zijn voor langdurig gebruik.

Hoe was ik werkhandschoenen?

Het wassen van werkhandschoenen kan helpen om ze schoon en fris te houden, vooral als je ze regelmatig gebruikt. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen, omdat verschillende materialen verschillende wasmethoden vereisen. Over het algemeen kunnen de meeste werkhandschoenen met de hand worden gewassen. Gebruik een mild reinigingsmiddel en warm water om de handschoenen voorzichtig schoon te maken. Wrijf zachtjes over de buitenkant en de binnenkant van de handschoenen om vuil en vlekken te verwijderen. Spoel ze grondig af met schoon water en knijp voorzichtig overtollig water uit. Laat de handschoenen aan de lucht drogen, weg van directe warmtebronnen. Vermijd het gebruik van bleekmiddel of agressieve chemicaliën, omdat dit de handschoenen kan beschadigen.

Wat zijn de beste werkhandschoenen voor de olie- en gasindustrie?

Voor de olie- en gasindustrie is het cruciaal om werkhandschoenen te dragen die bescherming bieden tegen specifieke risico’s, zoals chemische blootstelling en brandgevaar. Handschoenen gemaakt van nitril, neopreen of PVC zijn vaak geschikt voor chemische bescherming, omdat deze materialen bestand zijn tegen veelvoorkomende chemicaliën in de industrie. Kies voor handschoenen met een goede oliebestendigheid en een goede grip om veilig te kunnen werken met oliën en smeermiddelen. Bovendien moeten werkhandschoenen voor de olie- en gasindustrie voldoen aan de relevante veiligheidsnormen, zoals de EN 374-norm voor chemische bescherming en de EN 407-norm voor hittebestendigheid. Raadpleeg experts of veiligheidsrichtlijnen in de industrie om de beste werkhandschoenen te selecteren die voldoen aan de specifieke behoeften van de olie- en gasindustrie.

De beste werkhandschoenen van 2023 uit de test!

In dit uitgebreide onderzoek zijn we op zoek gegaan naar de beste werkhandschoenen van 2023. Uiteindelijk hebben we een top 5 beste handschoenen voor de bouw op kunnen stellen. Hierin hebben we ondervonden dat de ANSELL PBM de beste werkhandschoenen van 2023 zijn. Daarnaast zijn er nog 4 andere modellen, zoals de OX-ON handschoenen. Deze zijn ook nog eens ingebouwd met handige touch-vingers. 

 

Wil je meer van dit soort handige artikels lezen? Bekijk eens de beste verticuteerhark, de beste verticuteermachine of de beste bouwstofzuiger!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
Schetsontwerp

Bij het starten van een bouwproject komt er veel kijken. Van de initiële ideeën en wensen tot het uiteindelijke ontwerp

Lees meer »
KlussenKlussen
Watersnijden en haar toepasbaarheden

Watersnijden is een technologie die de laatste decennia steeds populairder is geworden vanwege de precisie, veelzijdigheid en milieuvriendelijkheid. Deze techniek gebruikt een krachtige straal van water, soms gemengd met een

Lees verder »