Beste bouwlamp

Beste Bouwlamp

Inhoudsopgave

Ben jij op zoek naar de beste bouwlamp van 2023? Dan is dit artikel perfect voor jou! Een bouwlamp is bijna onmisbaar voor iedere buiten klus. Je wilt voorkomen dat je moet stoppen met werken als het donker wordt. Ook in de ochtenden kunnen bouwlampen een uitkomst bieden. Er zijn verschillende aspecten belangrijk bij het kiezen van een bouwlamp. Zo moet hij voldoende licht geven, makkelijk in gebruik zijn en in sommige gevallen zelfs zonder stekker werken. In dit artikel bespreken we wat de beste bouwlamp in 2023 is.

Wat is de beste bouwlamp van 2023?

Na een uitvoerig onderzoek hebben wij de top 5 beste bouwlampen op een rijtje gezet. Zo hoef je zelf geen onderzoek meer te doen, en kun je direct de beste LED bouwlamp kopen!

Aigostart 13VRS LED Werklamp

De bouwlamp van Aigostar heeft 230V en 50W per lichtpunt. Dat is enorm veel. Lichtkleur van deze LED-bouwlamp is 6500K, dat is te vergelijken met daglicht. Stop de stekker van de lamp in het stopcontact en de lamp werkt. De stekker is 3-polig geaard en het snoer heeft een lengte van 150 cm. Wil je een langer snoer gebruiken dan wordt er aangeraden om een verlengsnoer te gebruiken, omdat de achterkant niet open te maken is.

Makita DEADML805

De Makita DEADML805 bouwlamp heeft 20 keer 0,6W ledlampen. Hij 360 graden kantelen wat ideaal is voor op een bouw. Voor deze lamp is er speciale anti-reflectie folie beschikbaar die ervoor zorgt dat er minder last bij de ogen optreedt als er in de lamp wordt gekeken, direct en indirect. Het bevat 2 lichtsterkten en het heeft een accucapaciteit aanduiding.  De afmetingen zijn 22 x 26 x 33 cm en de bouwlamp is gemakkelijk te plaatsen op de grond.

Hofftech Accu - Oplaadbare LED Bouwlamp

Hofftech werklamp met een oplaadbare accu heft 20W. Superhandig als er geen stopcontact in de beurt is. De accu is goed voor 4 uur lang licht en het bevat een 12v USB-lader.  De licht stekte is 1600 lumen en de voeding is 230 Volt. Het gewicht van deze bouwlamp is 1 kg en kan gemakkelijk geplaatst worden. De levensduur van de lamp is zo’n 30.000 uur. Dat is ongeveer 3 en een half jaar non-stop branden!

Ledvion Osram LED Werklamp

Op zoek naar bouwlamp met sensor? Dan is de bouwlamp van Ledvion met sensor is ideaal voor jou voor op de bouw als lamp. Het is geschikt voor binnen en buiten. De lamp gaat aan als de sensor beweging waarneemt. De lamp kan tegen extreme temperaturen van 20 graden onder nul tot 50 graden boven 0. De lamp is kantelbaar, waardoor je het licht kan veranderen van richting. De floodlight maakt gebruik van ledverlichting met Osram LED chips. De levensduur is zo’n 60.000 uur, wat omgerekend ongeveer 7 jaar lang non-stop branden is!

VONROC Werklamp

Deze VONROC werklamp is onderdeel van het VONROC VPower 20V accuplatform. Dit houdt in dat de werkkamp zonder accu wordt verkocht. VONROC accu’s die je kunt verwisselen hebben 15 branduren of 30 branduren. De accu en optioneel snellopende zijn bij te bestellen. De bouwlamp heeft led-verlichting en is kantelbaar. Geschikt voor binnen en buiten en is lichter dan een 1 kg! Superhandig als de lamp vaak verplaatst moet worden.

Wat is een bouwlamp?

Een bouwlamp is een sterke, krachtige lichtbron die veel licht afgeeft. De lamp wordt geplaatst op bouwplaatsen, evenementen of op andere locaties waar veel licht nodig is. De bouwlamp wordt geplaatst, omdat er behoefte is aan genoeg licht om te werken waar geen natuurlijk licht is. Denk aan bouwplaatsen die s’ nachts ook door werken.

 

 

Door het lichte gewicht van de werkkampen zijn ze gemakkelijk te dragen en te plaatsen. Door het minimale design en de sterkte kan een bouwlamp tegen heftige omstandigheden. Denk aan regen, stof of omvallen etc. De bouwlanden zijn voorzien van een stevig handvat, sterke buizen en led-verlichting. Hoe de lampen worden aangedreven kan verschillen. 

 

Er zijn voornamelijk 2 soorten bouwlampen: bouwlampen op netstroom en bouwlampen op accu. Beide bouwlampen hebben voor- en nadelen. Een werkkamp op netstroom valt nooit uit zolang de elektriciteit het doet. Het nadeel van een bouwlamp op netstroom is dat soms het snoer te kort kan zijn en dan wordt aangeraden een verlengsnoer te gebruiken. Een bouwlamp op accu heeft geen snoer en kan overal geplaatst worden. Het nadeel van een werkkamp op accu, is dat de accu leeg kan gaan en deze moet dan tussen 30 minuten en 2 uur worden opgeladen. Bij bouwlampen op accu wordt aangeraden 2 accu’s te kopen, zodat je nooit zonder een volle accu komt te zitten.

Verschillende soorten werklampen

Het is eerder al benoemd, maar er zijn qua stroom aanvoer 2 verschillende bouwlampen. Maar er zijn nog meer factoren waar bouwlampen in kunnen verschillen. Het vermogen en het ontwerp spelen ook een rol. Andere functies, zoals een sensor bestaan ook. Veel voorkomende bouwlampen zijn:

 

Halogeen bouwlamp

Deze bouwlampen gebruiken halogeenlampen als lichtbron. Deze lampen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende vermogens en ze staan bekend om hun warm, heldere licht. Halogeen werklampen gebruiken relatief veel stroom en hebben een kortere levensduur dan andere bouwlampen, maar ze zijn betaalbaar.

 

LED-bouwlampen

Light Emitting Diodes (LEDs) is de lichtbron van deze lampen. Dit zijn populaire lampen, dat komt doordat ze een hoge energie-efficiëntie hebben. Ook hebben deze led werklampen een lange levensduur en heldere verlichting. Ze kunnen duurder zijn bij de aanschaf, maar op lange termijn bespaart deze bouwlamp kosten door laag gebruik van energie en levensduur is lang!

 

Metaal halide bouwlampen

Een goed kleurenspectrum en een hoge lichtopbrengst biedt deze lamp! De werklamp wordt voornamelijk gebruikt bij werken waar kleurweergave belangrijk is. Denk aan schilderen en verven. Bij het verlichten van sportvelden worden deze lampen ook vaak gebruikt.

 

Draadloze bouwlampen

Voorzien van een oplaadbare batterij of accu vereisen geen netstroom. Deze werklampen zijn gemakkelijk te dragen en kunnen overal geplaatst worden! Zorg er wel voor dat je 2 accu’s bezit, daardoor kom je nooit zonder energie te zitten.

 

Statief bouwlampen

De naam zegt het al, een bouwlamp dat gemonteerd is op een statief. Dit statief dient voor het plaatsen op verschillende hoogtes van de bouwlamp. De werklamp op statief is voornamelijk handig bij werkzaamheden die op meerdere verdiepingen plaatsvinden of op ongelijk terrein.

 

 

Dit zijn de 5 belangrijkste soorten bouwlampen dir beschikbaar zijn. Welke bouwlamp het beste bij jou past ligt aan de behoefte. Een groot gebied verlichten vraagt om een andere werklamp dan een muurtje schilderen. 

Waar let je op bij de aanschaf?

Wil je ene bouwlamp aanschaffen? Let dan op meerdere factoren, zodat je de beste bouwlamp kiest die bij jou past! Wij hebben speciaal voor jou de belangrijkste factoren op een rijtje gezet:

  1. Lichtbron: er zijn veel verschillenden bouwlampen die andere lichtbronnen gebruiken. De meest voorkomende is LED. Daarnaast zijn er ook metaal halide en halogeen. Zijn allemaal verschillend. Ledverlichting is erg zuinig en heeft een lange levensduur. Ook bieden LED-bouwlampen helder wit licht. Halogeen lampen daarentegen zijn goedkoper in de aanschaf maar verbruiken meer energie.
  2. Vermogen: een ander belangrijk verschil in bouwlampen wat je in de gaten moet houden bij de aanschaf is, het vermogen. Het vermogen van een bouwlamp heeft invloed op de lichtopbrengst en de helderheid van het licht. Hoe hoger het vermogen hoe meer licht de bouwlamp zal afgeven. Hoe groter het terrein hoe meer vermogen je nodig hebt!
  3. Duurzaamheid: bouwlampen die energiezuinig zijn, zijn LED-bouwlampen. Niet alleen de zuinigheid van het licht speelt een rol in de duurzaamheid, maar levensduur ook. Kan het tegen stoten en heftig weer? De meeste bouwlampen hebben een sterkte constructie en kunnen tegen omstandigheden van een bouwplaats.
  4. Draagbaarheid: bouwlampen worden op verschillende plaatsen gebruikt en het is van belang dat deze makkelijk te verplaatsen zijn. Het gewicht en de grootte van een werklamp speelt een rol is de behendigheid. Wil je een lamp vaak en ver verplaatsen dan wordt aangeraden een draagbare bouwlamp aan te schaffen.
  5. Voedingsbron: draadloos of op netstroom. Heb je stopcontacten in de beurt? Kies dan voor netstroom. Ben je vaak aan het werk met een bouwlamp waar niet altijd een stopcontact in de beurt is? Kies dan voor draadloos met oplaadbare accu’s.
  6. Verstelbaarheid: een verstelbaar statief, kantelbare bouwlampen of draaiende kop. Het zijn allemaal functies die een lamp kan bevatten.

Waarom kiezen voor een LED bouwlamp?

Er zijn meerdere redenen waarom je moet kiezen voor een LED-bouwlamp. Wij hebben voor de voordelen op een rijtje gezet:

  1. Energiezuinig: LED-bouwlampen zijn een stuk energiezuiniger dan andere bouwlampen, zoals de traditionele halogeen- of gloeilampen. De LED-bouwlampen kunnen tot wel 80% minder energie verbruiken. Dat is goed voor de energiekosten en de ecologische voetafdruk.
  2. Lange levensduur: ledlampen gaan lang mee. Sommige bouwlampen kunnen tot wel 7 jaar non-stop branden, voordat ze kapotgaan. Je hoeft de lampen nauwelijks te vervangen wat goed is voor de portemonnee!
  3. Hoge lichtopbrengst: LED’s hebben een hoge lichtopbrengst, dat betekend dat ze een stuk helderder zijn. Als je een krachtige lichtbron nodig hebt op, bijvoorbeeld grote bouwplaatsen of evenementen worden led bouwlampen aangeraden.
  4. Direct aan zonder flikkering: door de hoge kwaliteit van LED-bouwlampen starten de lampen zonder opstart problemen. De lampen flikkeren niet, wat ideaal is tijdens het werken.
  5. Duurzaamheid en milieuvriendelijk: eerder besproken is de duurzaamheid van de levensduur van een led bouwlamp. Deze lampen bevatten geen gevaarlijke stoffen of giftige materialen.Ledlampen zijn ook nog een recyclebaar! 
  6. Veiligheid: er wordt bij led werklampen nauwelijks tot geen warmte geproduceerd, waardoor het brandveilig De lampen zijn ook bestand tegen trillingen en schokbestendig. Ruwe omstandigheden op bouw is geen probleem!
  7. Flexibiliteit: er zijn enorm veel verschillende soorten en maten led bouwlampen. Verschillende functies en eigenschappen, zodat er altijd wel een led werklamp is dir goed bij jou past.

Bouwlamp met stekker versus werklamp op accu

Beide bouwlampen met stekker en met accu hebben hun eigen voordelen. De keuze tussen deze twee bouwlampen hangt af van de behoefte. Wij hebben de voordelen van bouwlampen met stekker en bouwlampen met accu voor je op rijtje gezet. 

Bouwlampen met stekker:

Voordelen:

  • Onbeperkte bedrijfstijd: met een stekker heb je geen beperkte brandtijd en kun je blijven branden zolang de stroomdoorvoer het doet.
  • Hogere lichtopbrengst: met een stekker kun je meer stroom afnemen dan met een accu. Dit resulteert in een hogere lichtopbrengst en dus helderder licht.
  • Geen batterijonderhoud: er is geen batterij, dus kan het niet kapot. Accu’s hebben soms onderhoud nodig. Met een stekker helemaal niet.
 

Werklamp op accu:

Voordelen:

  • Mobiel en draagbaar: geen snoer die ergens aan vast zit. Je kan de bouwlampen op accu gemakkelijk overal neerzetten zonder dat er een stopcontact nodig is!
  • Geen bekabeling, dus veiliger. Kabels liggen in de weg en je kan eroverheen vallen. Met een werklamp op accu niet.
  • Flexibiliteit: je bent niet afhankelijk van een stopcontact en je zit niet met een te kort snoer, dus de op accu bouwlampen zijn ideaal voor bouwplaatsen die flexibiliteit eisen.

Welke bouwlamp voor schilderen?

Bij het van een bouwlamp als je wil schilderen zijn er een paar factoren waar je op moet letten. Bij het schilderen wil je de kleuren goed kunnen zien, zodat je geen verkeerde kleuren op de verkeerde plek schildert. Let op de kleurentemperatuur van de bouwlamp. Dit is uitgedrukt in Kelvin (K). Het is aanbevolen om een kleurentemperatuur van 5000K tot 6500K, omdat dit vergelijkbaar is met natuurlijk daglicht. 

 

De helderheid van het licht van een bouwlamp is ook belangrijk. De helder wordt uitgedrukt in lumen. Dit bepaalt de intensiteit van het licht. Juist voor het schilderen is ene hoge intensiteit van belang, want je wil helder licht hebben. Door de helderheid kun je de kleuren goed onderscheiden en kun je een nauwkeurige kleurweergave krijgen. 

 

De lichtspreiding van een bouwlamp voor het schilderen moet het liefst breed zijn. Dit kan helpen om het licht gelijkmatig over het schilderoppervlak te spreiden, daardoor worden schaduwen geminimaliseerd! 

 

Tot slot is een fijne draagbaarheid belangrijk. Bij het schilderen wil je de lamp vaak kunnen verplaatsen. Het is prettig als de bouwlamp licht is en gemakkelijk overal kan staan. Een bouwlamp op accu zou ideaal zijn!

Beste Werklampen

De beste werklamp uit de test

De beste werklamp uit de test is de Aigostart 13VRS LED Werklamp behendig, duurzaam en vergelijkbaar met daglicht is ideaal voor op de bouw! Wil je graag meer reviews lezen over andere producten? Bekijk dan eens de beste thuisaccu, de beste elektrische vloerverwarming of de beste vochtmeter!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen