Beste knijptang

Beste knijptang

Inhoudsopgave

Een knijptang is een essentieel handgereedschap dat wordt gebruikt voor een breed scala aan klussen. Deze veelzijdige tangen staan bekend om hun vermogen om materialen stevig vast te pakken, te buigen en zelfs door te snijden. In dit artikel gaan we kijken naar de beste knijptangen van 2023. Of je nu een ervaren vakman of een gepassioneerde klusser bent, deze lijst zal je helpen bij het vinden van de perfecte knijptang. Bekijk hieronder de top 5 beste knijptangen van 2023 en geef zelf je oordeel!

Wat is de beste knijptang van 2023?

De beste knijptang van 2023 wordt onderzocht op een aantal aspecten. Onder andere de kwaliteit, wendbaarheid, gebruiksgemak en ervaringen van gebruikers worden meegenomen. Uiteindelijk hebben wij een mooie lijst samen kunnen stellen. In deze lijst zijn zowel de duurdere als de goedkopere varianten opgenomen, zodat er voor iedereen de beste knijptang te vinden is!

Cheqo® PRO Combinatietang

De beste knijptang van 2023 is de De Cheqo® PRO ! Hij biedt een ongeëvenaarde veelzijdigheid met zijn combinatie van een platte neus en knipfunctie. De tang is vervaardigd met hoogwaardig staal. Daarbij is hij voorzien van een ergonomisch handvat. Dit zorgt voor een goede handligging en zeer hoge precisie. Een must-have voor professionals en doe-het-zelvers die streven naar perfectie in hun werk.

Fako Bijoux® - Gebogen Precisie Knijptang

Een topper onder de betaalbare knijptangen van 2023! Met zijn gebogen neus biedt de Fako Bijoux® maximale controle en nauwkeurigheid bij delicate taken. De duurzame constructie zorgt voor langdurig gebruik zonder concessies aan de kwaliteit. Dit maakt hem de beste goedkope knijptang. Een zeer slimme keuze voor de beginners en hobbyisten!

Kinzo Tangenset 5-delig

De ultieme knijptang set! De Kinzo Tangenset biedt een assortiment van vijf hoogwaardige tangen voor elke klus. Van ronde neus tot combinatie- en langbektangen, deze set heeft het allemaal. Vervaardigd met precisie en ergonomie in gedachten, waardoor ze comfortabel zijn voor langdurig gebruik. Een complete set voor professionals en enthousiaste klussers. Ook handig als je thuis gaat verbouwen, of als je nog geen gereedschap in huis hebt!

ABC-Led Knijptang Mini

Op zoek naar een knijptang die handig mee te nemen is? Dan is de ABC-Led Mini Knijptang perfect voor jou! Hij biedt een compact ontwerp zonder in te boeten aan functionaliteit. Perfect voor fijne taken waar precisie essentieel is. Handig als je bijvoorbeeld veel met kleine spijkers of bedrading werkt. De Beste mini knijptang is eenvoudig op te bergen in je gereedschapskoffer!

Beste langbektang

Langbektang/knijptang 20 cm

Verleng je bereik met de beste langbektang van 2023! Met zijn lange, slanke neus kun je gemakkelijk in krappe ruimtes komen en nauwkeurige grip behouden. Gemaakt van duurzaam materiaal en voorzien van antisliphandgrepen voor comfortabel gebruik. Een onmisbaar gereedschap voor elektriciens, mechanici en modelbouwers.

Wat is een knijptang?

Een knijptang is een handgereedschap dat wordt gebruikt voor het vastpakken, buigen, knippen en manipuleren van verschillende materialen, zoals draad, metaal en kunststof. Het is een veelzijdige tang die in verschillende vormen en maten verkrijgbaar is, afhankelijk van het type werk dat ermee moet worden uitgevoerd.

Een standaard knijptang bestaat meestal uit twee metalen grijparmen die aan één zijde zijn verbonden door een scharnierpunt. Aan de andere zijde hebben de grijparmen handvatten, waar de gebruiker kracht op kan uitoefenen om de tang te openen en te sluiten. De uiteinden van de grijparmen kunnen verschillende vormen hebben, zoals platte neus, ronde neus, gebogen neus of snijvlakken, afhankelijk van het beoogde gebruik.

Welke soorten knijptangen zijn er en welke is het meest geschikt voor mijn klus?

Er zijn verschillende soorten knijptangen beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke taken. Enkele veelvoorkomende typen zijn de combinatietang, de platte neus tang, de ronde neus tang, de langbektang, de gebogen neus tang en de zijsnijtang.

 • Combinatietang: Deze tang heeft zowel een platte neus als snijvlak, waardoor hij veelzijdig is voor verschillende klussen, zoals vastgrijpen, buigen en snijden van draad.
 • Platte neus tang: Geschikt voor algemeen gebruik, ideaal voor het vastpakken van platte oppervlakken en materialen.
 • Ronde neus tang: Ontworpen voor precisiewerk en het buigen van draad in cirkelvormige vormen.
 • Langbektang: Met zijn lange, smalle neus is deze tang perfect voor het bereiken van moeilijk toegankelijke plekken en fijn werk.
 • Gebogen neus tang: Handig voor taken waarbij een gebogen greep nodig is, zoals het bevestigen van sieraden of elektronische componenten.
 • Zijsnijtang: Speciaal ontworpen om draad door te knippen, vooral handig voor elektrische klussen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn knijptang lang meegaat en goed blijft functioneren?

Om ervoor te zorgen dat je knijptang lang meegaat en optimaal blijft presteren, zijn er enkele belangrijke onderhoudstips die je kunt volgen. Allereerst is het essentieel om je tang na gebruik schoon te maken. Verwijder vuil en eventuele resten van materialen om slijtage te voorkomen en de functionaliteit te behouden. Bewaar je knijptang op een droge en stofvrije plaats om roestvorming te voorkomen. Smeer de scharnierpunten regelmatig met wat olie om ervoor te zorgen dat de tang soepel blijft bewegen. Controleer ook regelmatig of de snijvlakken niet beschadigd of versleten zijn. Bij ernstige schade is het raadzaam om de tang te laten repareren of te vervangen om onveilig gebruik te voorkomen. Gebruik je knijptang alleen voor de taken waarvoor deze bedoeld is, overbelast de tang niet en vermijd het gebruik ervan als hefboom of hamer, want dat kan de tang beschadigen. Door deze eenvoudige onderhouds- en gebruiksrichtlijnen te volgen, kun je de levensduur en prestaties van je knijptang aanzienlijk verlengen

Waar let je op bij het kopen van een knijptang?

Bij het selecteren van een knijptang zijn er enkele cruciale kenmerken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je de juiste tang voor je klussen krijgt.

Type tang

Bepaal welk type knijptang je nodig hebt, afhankelijk van het soort werk dat je zult uitvoeren. Overweeg combinatietangen voor veelzijdigheid, ronde neus tangen voor precisiewerk en zijsnijtangen voor draadknippen.

Materiaalkeuze

De meeste tangen zijn gemaakt van hard metaal. Dit is belangrijk omdat op deze manier de tang het langste mee gaat. Zeker als je de tang vaker lang achter elkaar gebruikt, is het belangrijk dat deze sterk is. Een duurzame tang zorgt daarnaast voor minder kosten voor het aanschaffen van nieuwe tangen!

Handgreep 

De handgreep van de knijptang is erg belangrijk. Het is niet alleen belangrijk voor het gevoel van het vasthouden. Ook wil je natuurlijk een zo goed mogelijke grip hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat je de tang makkelijker dicht kunt knijpen. Hierdoor wordt het makkelijker om materialen met de tang vast te houden.

Met of zonder snijvlak

Als je een tang gaat kopen, zijn er veel verschillende modellen. In onze top 5 is onder andere een dubbelzijdige tang opgenomen. Dit is een knijptang die ook een klein knipveld heeft. Dit kan handig zijn als je de tang voor meerdere klussen in wilt zetten. Het kan dus erg slim zijn om te kijken naar het samenvoegen van taken in een tang. Dit bespaard direct koste en ruimte in de gereedschapskist!

Formaat van de tang

Tot slot is het belangrijk dat je een tang kiest die groot genoeg is voor de klus. Als je veel op locatie werkt, kan een mini knijptang handig zijn. Als je echter met grote en ruwe bouwmaterialen werkt, kan een grote tang beter zijn. Het is daarom belangrijk om de juiste knijptang te kiezen voor je klus!

Ergonomische knijptang

Veelgestelde vragen over de knijptang

Zijn er ergonomische knijptangen beschikbaar die zorgen voor comfortabel gebruik?

Ja, er zijn diverse ergonomische knijptangen op de markt die ontworpen zijn om comfortabel gebruik te bevorderen en de belasting op de handen te verminderen. Deze tangen hebben speciaal ontworpen handgrepen die zich aanpassen aan de natuurlijke vorm van de hand, waardoor vermoeidheid en pijn tijdens langdurig gebruik worden verminderd. Ergonomische knijptangen hebben vaak antislipmaterialen op de handgrepen om een stevige en comfortabele grip te bieden. Sommige modellen zijn ook voorzien van een veermechanisme tussen de handgrepen, waardoor de tang automatisch opent na elke knijpbeweging, wat de belasting van de handen vermindert. Voor professionals die dagelijks gebruik maken van knijptangen of voor hobbyisten die lange klusdagen hebben, zijn ergonomische knijptangen een verstandige keuze om comfortabel en efficiënt te kunnen werken zonder overmatige belasting van de handen.

Hoe kan ik de grip en precisie van mijn knijptang verbeteren voor delicate taken?

Om de grip en precisie van je knijptang te verbeteren voor delicate taken, kun je enkele eenvoudige technieken toepassen:

 1. Verklein de opening: Bij fijne taken waarbij een zachte grip vereist is, kun je de opening tussen de tangen verkleinen door je handen minder ver te spreiden. Hierdoor behoud je meer controle en precisie.

 2. Gebruik rubberen of siliconen tips: Als je werkt met gevoelige materialen, kun je rubberen of siliconen tips aanbrengen op de snijvlakken van de tang. Dit voorkomt beschadiging van het materiaal en biedt een zachtere grip.

 3. Verminder de druk: Bij delicate taken is het belangrijk om niet te veel kracht te gebruiken bij het knijpen. Oefen een gelijkmatige en lichte druk uit om te voorkomen dat het materiaal verpletterd wordt.

 4. Oefen eerst op proefstukken: Als je met kostbare materialen werkt, is het raadzaam om eerst te oefenen op proefstukken om vertrouwd te raken met de juiste druk en grip.

Met deze technieken kun je de grip en precisie van je knijptang verbeteren en zelfs de meest delicate klussen met vertrouwen aanpakken.

Zijn er specifieke veiligheidsrichtlijnen die ik moet volgen bij het gebruik van een knijptang?

Ja, het gebruik van een knijptang vereist bepaalde veiligheidsmaatregelen om letsel te voorkomen:

 1. Draag beschermende uitrusting: Bij bepaalde klussen, zoals het knippen van draad of werken met scherpe materialen, is het raadzaam om handschoenen te dragen om je handen te beschermen. Daarbij kan een veiligheidsbril ook erg goed van pas komen!

 2. Houd de handgrepen schoon: Zorg ervoor dat de handgrepen vrij zijn van olie, vet of vuil, zodat je een stevige grip op de tang kunt behouden.

 3. Gebruik de juiste tang voor de taak: Gebruik de tang niet voor taken waarvoor deze niet bedoeld is, om onnodige belasting en beschadiging te voorkomen.

 4. Bewaar de tang op een veilige plaats: Berg de tang op een veilige en toegankelijke plaats op om letsel door onbedoeld contact te voorkomen.

 5. Houd de tang weg van kinderen: Bewaar de tang buiten het bereik van kinderen om ongelukken te voorkomen.

Door deze veiligheidsrichtlijnen te volgen, kun je veilig en effectief gebruikmaken van je knijptang en het risico op letsel minimaliseren.

Wat zijn enkele handige tips en trucs om het maximale uit mijn knijptang te halen tijdens het klussen?

Hier zijn enkele handige tips en trucs om het meeste uit je knijptang te halen tijdens het klussen:

 1. Slijpen van de snijvlakken: Houd de snijvlakken van je tang scherp door ze regelmatig te slijpen met een slijpsteen. Scherpe snijvlakken zorgen voor een moeiteloze en precieze snede.

 2. Gebruik een draadstripper: Als je vaak met elektrische draden werkt, investeer dan in een draadstripper om snel en gemakkelijk de isolatie te verwijderen zonder de kern te beschadigen.

 3. Dubbele handgrepen: Bij sommige taken kan het gebruik van twee knijptangen met dubbele handgrepen handig zijn om extra kracht uit te oefenen of meer controle te hebben.

 4. Veilig draadsnijden: Draag een veiligheidsbril bij het knippen van draden om te voorkomen dat kleine deeltjes in je ogen terechtkomen.

 5. Verwijder braam: Als je draad knipt, verwijder dan eventuele bramen op het snijvlak met een vijl om een gladde afwerking te krijgen.

 6. Oefening baart kunst: Oefen met je knijptang op verschillende materialen en taken om je vaardigheden te verbeteren en vertrouwen op te bouwen.

De beste knijptang van 2023 uit de test

In dit artikel zijn we op zoek gegaan naar de beste knijptang van 2023. In ons onderzoek hebben we je onder andere uitgelegd wat de factoren zijn waar je op moet letten bij de aanschaf van een tang. Daarnaast hebben we informatie gedeeld over de verschillende soorten tangen en hebben we je tips gegeven voor het gebruik. Uiteindelijk hebben we ook de top 5 beste knijptangen van 2023 aan je voorgelegd. Hieruit kun je de beste knijptang voor jouw klus kiezen en deze direct bestellen via bol.com. Wil je graag meer van dit soort handige artikelen lezen? Bekijk dan eens onze artikelen over de tegelsnijder, metaaldetector, haakse slijper, schilderstape, sloophamer of slijptol!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen