Beste slimme thermostaat

Beste slimme thermostaat

Inhoudsopgave

Het maken van de juiste keuze bij het selecteren van een slimme thermostaat is essentieel om het comfort van je huis te verbeteren. Het is tegelijkertijd energie en kosten besparend. Met behulp van een energiemeter kun je inzicht krijgen in je energieverbruik. Doordat er verschillende soorten en merken op de markt zijn, kan het een uitdaging zijn om de beste slimme  thermostaat te vinden die het beste bij jou past. Gelukkig hebben we uitgebreid onderzoek gedaan naar de top 5 beste slimme thermostaten van 2023. We hebben een handige top 5 samengesteld met wifi thermostaten, zodat je gemakkelijk kunt kiezen welke het beste bij jou past!

Wat is de beste slimme thermostaat van 2023?

In ons onderzoek zijn we ingegaan op onder andere het gebruiksgemak, de installatie, de mogelijkheden en de ervaringen van gebruikers. Deze hebben wij vervolgens gebruikt om de top 5 beste slimme thermostaat op te stellen. Wil jij graag de beste smart thermostaat bemachtigen? Bekijk hieronder welke het is en oordeel zelf!

Google Nest Learning Slimme Thermostaat

De derde generatie Nest Slimme Thermostat heeft een slank en gestroomlijnd ontwerp met een groter en duidelijker scherm. Met de Afstandsweergave kan de thermostaat de tijd of de ingestelde temperatuur weergeven vanaf de andere kant van de kamer. Hij kan de boiler aansturen en maakt gebruik van OpenTherm-technologie, waardoor je nog meer energie kunt besparen.

 

Energiebesparing begint bij je thermostaat, aangezien verwarming meer dan 60% van je energierekening bepaalt. De Nest Thermostat is ontworpen om je te helpen energie te besparen. Sinds 2011 heeft deze thermostaat meer dan vier miljard kWh aan energie bespaard in miljoenen huishoudens over de hele wereld. Dit komt doordat hij van jou leert. Hij onthoudt je voorkeurstemperaturen en verlaagt de temperatuur wanneer je afwezig bent. Hij leert zelfs hoe lang het duurt om je huis op te warmen en hoe tochtig het is, zodat hij alleen de nodige energie verbruikt.

Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat

De Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat is een geavanceerde thermostaat die je helpt om je verwarmingssysteem efficiënt te beheren. Met de intuïtieve bediening via een mobiele app kun je de temperatuur in je huis eenvoudig regelen, waar je ook bent. De thermostaat heeft geavanceerde functies zoals geofencing, zodat hij automatisch kan detecteren wanneer je naar huis gaat en de temperatuur dienovereenkomstig kan aanpassen. Met de Honeywell Lyric T6 Slimme thermostaat geniet je van optimaal comfort en bespaar je energie door de verwarming alleen te gebruiken wanneer dat nodig is.

Honeywell slimme thermostaat

Tado V3 + Starterkit Slimme Thermostaat

De Tado V3 + Starterkit smart Thermostaat is een slimme en energiebesparende oplossing voor het regelen van je verwarmingssysteem. Met behulp van de Tado-app kun je de temperatuur in je huis eenvoudig aanpassen en programmeren op basis van je voorkeuren en dagelijkse routine. De thermostaat maakt gebruik van geofencing-technologie om te detecteren wanneer je het huis verlaat en weer thuiskomt, zodat hij de temperatuur dienovereenkomstig kan aanpassen. Bovendien biedt de Tado V3 + Starterkit smart Thermostaat inzichtelijke energierapporten, zodat je je energieverbruik kunt monitoren en optimaliseren.

TechU Slimme Thermostaat

De TechU Slimme Thermostaat is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke thermostaat waarmee je eenvoudig de temperatuur in je huis kunt regelen. Met de bijbehorende app heb je volledige controle over je verwarmingssysteem, waar je ook bent. De thermostaat heeft verschillende handige functies, zoals de mogelijkheid om gepersonaliseerde schema’s in te stellen op basis van je dagelijkse routine en voorkeuren. Bovendien biedt de TechU Slimme Thermostaat energiebesparingsfuncties, waardoor je efficiënter kunt verwarmen en geld kunt besparen op je energierekening.

Bosch EasyControl Smart Thermostaat

De Bosch EasyControl Smart Thermostaat is een geavanceerde thermostaat die je helpt om je verwarmingssysteem op een slimme en efficiënte manier te regelen. Met de gebruiksvriendelijke app kun je de temperatuur in je huis eenvoudig aanpassen en programmeren op basis van je behoeften en voorkeuren. De thermostaat maakt gebruik van intelligente algoritmen om je energieverbruik te optimaliseren en kosten te besparen. Daarnaast biedt de Bosch EasyControl Smart Thermostaat handige functies zoals geofencing en weersafhankelijke regeling, waarmee je de verwarming kunt aanpassen op basis van je locatie en de weersomstandigheden. Met de Bosch EasyControl Smart Thermostaat geniet je van maximaal comfort en energiebesparing.

Wat is een slimme thermostaat?

Een intelligente thermostaat is een apparaat dat is ontworpen om het verwarmings- en koelsysteem van een huis slimmer en efficiënter te maken. In tegenstelling tot gewone thermostaten, biedt een intelligente thermostaat functies om je verwarming op afstand te regelen en te programmeren via een mobiele app of zelfs spraakopdrachten.

smart thermostaten hebben sensoren en algoritmen die helpen bij het optimaliseren van het energieverbruik. Door het automatisch aanpassen van de temperatuurinstellingen op basis van factoren, zoals de buitentemperatuur, de aanwezigheid van bewoners in het huis en zelfs je dagelijkse routines. Dit zorgt ervoor dat er energie wordt bespaard.

Bovendien bieden smart thermostaten vaak inzichten over je energieverbruik, waardoor je bewustzijn krijgt van je energie gebruikspatronen en mogelijkheden voor verdere optimalisatie.

Door de integratie met andere slimme apparaten en systemen in je huis, zoals verlichting en beveiligingssystemen, kunnen slimme temperatuurregelaar een centrale rol spelen in een slimme woning. Ze bieden gemak, comfort en energie-efficiëntie, waardoor je de controle hebt over je binnenklimaat en tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamer leefomgeving.

Slimme thermostaat woonkamer

Hoeveel geld bespaar je met een slimme temperatuurregelaar?

De potentiële besparingen die je kunt realiseren met een smart thermostaat zijn afhankelijk van verschillende factoren. Je huidige verwarmings- en koelsysteem, de energieprijzen in jouw regio, en je eigen energie gebruiksgewoonten. Het is moeilijk om exacte cijfers te geven, er studies en schattingen die een idee geven van de mogelijke besparingen. Volgens het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) kan het gebruik van een slimme temperatuurregelaar leiden tot een besparing van gemiddeld 10% op de verwarmingskosten en 15% op de koelkosten. Deze besparingen worden mogelijk gemaakt door het optimaliseren van de temperatuurregeling. Daarnaast hebben energieleveranciers soms programma’s waarbij ze kortingen aanbieden aan huiseigenaren die een slimme temperatuurregelaar installeren. Dit kan helpen om de kosten van het apparaat te compenseren en de besparingen verder te verhogen. Het is belangrijk op te merken dat de daadwerkelijke besparingen verschillen per huishouden. Sommige mensen zijn al vrij bewust van hun energieverbruik. Hierdoor zijn de besparingen minder opmerkelijk. Voor huishoudens met minder geoptimaliseerde systemen en onbewuste energiegebruikers, kan een slimme temperatuurregelaar aanzienlijke besparingen opleveren op de lange termijn. De besparingen zijn niet alleen financieel. Door het verminderen van je energieverbruik, draag je bij aan een duurzamere levensstijl en verminder je je ecologische voetafdruk.

Kan ik een slimme thermostaat plaatsen?

Het is mogelijk om een thermostaat zelf te plaatsen. Het installatieproces kan echter verschillen. Afhankelijk van het merk en model van de thermostaat en je huidige verwarmingssysteem. Het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te volgen om ervoor te zorgen dat de thermostaat goed wordt geïnstalleerd en functioneert. Over het algemeen omvat het installatieproces het uitschakelen van de stroom naar de verwarming, het verwijderen van de het oude apparaat, het controleren van de bedrading, het bevestigen van de nieuwe temperatuurregelaar aan de muur en het aansluiten van de bedrading volgens de instructies van de fabrikant. Daarna moet de stroom weer worden ingeschakeld en kan de thermostaat worden geconfigureerd en verbonden met het wifi-netwerk. Het is belangrijk op te merken dat als je niet zeker bent van je technische vaardigheden of als je twijfels hebt, het raadzaam is om een professionele installateur in te schakelen. Zij kunnen ervoor zorgen dat de thermostaat correct wordt geïnstalleerd en goed werkt.

Waar op letten slimme thermostaat?

Bij het kopen van een intelligente thermostaat zijn er enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden. Ten eerste is het belangrijk om de samenwerking van de thermostaat met je verwarmingssysteem te controleren. Niet alle thermostaten zijn geschikt voor elk type systeem.

 

Daarnaast is het belangrijk om te overwegen welke functionaliteiten je nodig hebt. Denk aan zaken zoals programmeerbare schema’s, geofencing, spraakbesturing en integratie met andere smart home-apparaten.

 

Ook is het verstandig om te letten op de gebruiksvriendelijkheid van de thermostaat, zoals een intuïtieve interface en eenvoudige installatie. Zeker als je hem wilt koppelen aan de elektrische vloerverwarming.

 

Verder is het handig om te controleren of de thermostaat verbinding kan maken met jouw wifi-netwerk, zodat je deze op afstand kunt bedienen via een mobiele app. Het bekijken van beoordelingen en de reputatie van de thermostaat kan ook waardevolle informatie bieden bij het maken van je keuze.

De beste slimme thermostaat van 2023 uit de test!

Uit onze test is gebleken dat de slimme thermostaat van Google Nest het beste is van 2023! Deze slimme temperatuurregelaar heeft alle functionaliteiten die je maar kan wensen en kan samenwerken met veel verschillende systemen. Daarbij zijn er nog 4 andere thermostaten die zeker het overwegen waard zijn.

 

Wil je meer lezen? Bekijk onze artikelen over bijvoorbeeld: de beste warmtepompbeste tackerplaat, beste 3d pen of de beste brandblusser!

Inhoudsopgave

KlussenKlussen
Meer lezen
KlussenKlussen